Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Ik ben benieuwd… | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

Krap een week voor Kerstmis 2004 kwam ik in de WW terecht. Zo’n negen maanden en talloze vruchteloze sollicitaties later besloot het CWI dat het nu wel eens tijd werd dat ik aan een reïntegratietraject ging beginnen. Dus mocht ik een paar weken geleden bij het CWI op komen draven voor een “Gesprek Reïntegratieadvies”, en werd voor vanochtend mijn aanwezigheid verzocht bij het UWV.

De start viel al tegen. Ten eerste regende het; altijd een slecht voorteken. Vervolgens werd er niet eens gevraagd naar het pak papier dat ik volgens de uitnodiging mee moest brengen (sollicitatiebrieven en reacties van werkgevers). En verder stond ik na 20 minuten al weer buiten, terwijl het gesprek eigenlijk “ongeveer een uur” zou duren. Wel typisch, mijn sollicitatiegesprekken duren ongeveer net zo lang…

Maar goed. Werkcoach Nicole van Crey wilde me het liefst vandaag nog inschrijven bij een reïntegratiebureau dat haar wel geschikt leek voor mij. Gelukkig was ik dankzij mijn lotgenoten op het forum van Sollicitatieleed.nl al daarvoor gewaarschuwd, dus stond ik erop dat ik een lijstje zou krijgen van de reïntegratiebureaus waar ik terecht zou kunnen, om dan na het nodige onderzoek zelf een reïntegratiebureau te kunnen kiezen. Geen probleem gelukkig.

Verder nog verblijd met alweer een stapeltje formulieren (wat zouden ambtenaren toch zijn zonder hun formulieren?), een paar pagina’s voor een POP (een Persoonlijk Ontwikkelingsplan), een aanvraagformulier voor een stage (maar dat zag Nicole niet echt als een geschikte optie), en een “Melding UWV Proeftijd”. Dat laatste komt neer op drie maanden werken met behoud van uitkering.

Ik hoef me dus niet te vervelen tussen nu en m’n volgende afspraak bij het UWV over vier weken. Eerst maar eens zien wat voor vlees ik in de kuip heb met die reïntegratie-bureaus. Als iemand ervaring heeft met Lelie Hollander, Alexander Calder, Epheon, WerkConsult, Rework of Activa, dan hoor ik het graag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder