Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Belronde (1) | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

Vanochtend ben ik maar eens begonnen aan een belronde langs de zes opgegeven reïntegratiebureaus in een poging overal een kennismakingsgesprek te regelen. Dat viel zowaar nog niet mee.

Activa / Lelie Hollander

In tegenstelling tot wat Nicole van Crey, m’n case manager bij het UWV, vertelde blijken twee van de zes, Activa en Lelie Hollander, geen vestiging in Eindhoven te hebben. Die vielen dus meteen al af. Ze willen wel graag een afspraak maken bij mij thuis, maar dat vind ik om meerdere redenen geen geslaagd idee.

Epheon

Wel met een vestiging in Eindhoven is Epheonmaar dat is tot nog toe ook het enige positieve aan dat bedrijf. De dame aan de telefoon wilde eigenlijk liever telefonische informatie verstrekken in plaats van meteen even een afspraak te maken. Uit haar verhaal maakte ik bovendien op dat Epheon zich kennelijk beperkt tot het bieden van ingangen bij diverse bedrijven (“maar we hebben geen vacaturebank”), en ze wist ook niet of de plaatselijke account manager wel ingangen had bij IT-bedrijven—alsof systeembeheerders alleen maar bij IT-bedrijven werken! Maar goed, de account manager in kwestie belt me terug voor het maken van een afspraak. Afwachten dus, maar eerlijk gezegd heb ik al niet veel vertrouwen meer in Epheon.

Rework

ReWork maakte al een wat betere indruk. Ook hier weer de toezegging dat ik door een account manager wordt teruggebeld voor het maken van een afspraak, en op verzoek maar alvast m’n CV die kant op gestuurd. Later vandaag werd ik inderdaad terug gebeld, maar afgaande op wat die man vertelde gaan ze waarschijnlijk niet veel voor me kunnen doen. Maar hoewel de man in kwestie niet bijzonder enthousiast leek over het idee van een kennismakingsgesprek is de afspraak toch gemaakt voor aanstaande donderdagochtend. Slechter kan ik er niet van worden. Een paar uur later belde hij vervolgens nog eens, deze keer om de afspraak anderhalf uur op te schuiven. Prima, als werklo… euh… werkzoekende heb ik toch de hele dag de tijd. Toch?

Maar goed, de afspraak staat, ik breng een zonnig humeur mee en dan zorgt hij voor de koffie.

WerkConsult

Nog wat beter: WerkConsult. De account manager van dienst was telefonisch in gesprek anders had ik ‘m meteen te spreken gekregen, en ook hier weer “u wordt teruggebeld”. En verdomd als het niet waar is, nog geen kwartier later belde hij inderdaad terug. Pluspuntje voor WerkConsult. De afspraak werd prompt geregeld, aanstaande vrijdagmiddag ga ik koffiedrinken op de Aalsterweg. Althans, voor wat reïntegratiebedrijven betaald krijgen voor hun dienstverlening (of het gebrek daaraan) ga ik er wel vanuit dat ze bezoekers een bakkie koffie aanbieden. 🙂

Alexander Calder

Tot slot dan nog Alexander Calder. Warm aanbevolen door een lotgenoot (welke inmiddels wel weer een baan heeft), en afgekraakt door een andere lotgenoot (die inmiddels een baantje “for the time being” heeft). Nou ken ik die eerste lotgenoot persoonlijk en die tweede alleen als een van de posters op het forum van Sollicitatieleed, dus krijgt Calder voorlopig even het voordeel van de twijfel.

Het zou alleen wel handig zijn als ze op hun kantoor in Eindhoven de telefoon ook aan zouden nemen. Vanochtend heb ik ze een paar keer gebeld maar was er kennelijk niemand aanwezig, dus dat schiet niet echt op. Straks nog maar eens proberen. Wel een beetje raar bedrijf overigens, afgaande op hun website. Volgens de ene pagina moet je contact opnemen met hun vestiging in Den Bosch, volgens een andere pagina moet je contact opnemen met hun vestiging in Houten, en als je die dan belt word je terugverwezen naar de vestiging in Eindhoven. Waar ze dus de telefoon niet opnemen.

Individuele Reïntegratie Overeenkomst: ik kom er wel, het duurt alleen wat langer…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder