Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Belronde (2) | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

Epheon

Vanmiddag heeft ook de account manager van Epheon zich gemeld. Die heeft het kennelijk druk, want onze afspraak is gepland voor volgende week donderdag. Ach ja, zolang het maar gebeurt voordat ik m’n gezicht weer moet laten zien bij het UWV.

Alexander Calder

Inmiddels is ook duidelijk geworden waarom ze gisteren bij Alexander Calder de telefoon niet opnamen: de reeds eerder genoemde lotgenoot wist te vertellen dat ze daar een telefoonstoring hadden gehad. Ik ben er vandaag niet meer aan toegekomen om te bellen, maar Lotgenoot had voor mij nog wel de naam van de account manager daar en z’n 06-nummer. Altijd handig om dat soort informatie te hebben. 🙂

VoipBuster

Desalniettemin neem ik toch maar de route via hun vaste nummer. Gewoon een centenkwestie: naar een mobiel nummer bellen is duur, maar dankzij een eenmalige betaling van € 5,80 kan ik via VoipBuster onbeperkt gratis bellen via Internet naar alle vaste nummers in de VS en een flink deel van West-Europa. Hé, ik moet nou eenmaal zuinig zijn, zo riant is m’n WW-uitkering nou ook weer niet! En die gaat volgend jaar juni dan ook nog eens omlaag naar het minimumloonniveau.

ReWork

Morgenochtend om 11:00 uur aantreden bij ReWork. Ik ben benieuwd wat dat op gaat leveren.

Het CWI helpt—maar niet heus

Vandaag schoof er voor de afwisseling eens een envelop van het CWI door de brievenbus (alleen maar enveloppen van het UWV gaat tenslotte ook vervelen). Het is me niet helemaal duidelijk van welke club het nou eigenlijk echt is, want op de envelop staat “CWI” maar bij de ondertekening van de brief heeft de schrijfster de kreet “UWV” achter haar naam gekrabbeld.

En waarmee werd ik verblijd? Met drie vacatures, de opmerking dat van mij verwacht wordt dat ik daar op solliciteer, en (met groene markeerstift gemarkeerd) de opmerking “Aanwijzingen dat u niet actief solliciteert, zal CWI doorgeven aan de uitkerende instantie”. Sympathieke lui daar bij het CWI.

Maar het CWI zou het CWI niet zijn als ze er geen puinhoop van zouden maken. Drie vacatures, en van alle drie weet ik nu al dat ik afgewezen ga worden wegens gebleken ongeschiktheid (of gebrek aan ervaring, gebrek aan relevante opleiding, te hoge leeftijd, of een van de andere standaardkreten).

Vacature #1

Medewerker applicatiebeheer PSA in een ziekenhuis. Daar zou ik dan onder andere scholingen moeten verzorgen en begeleiden voor medewerkers welke belast zijn met de planning van dienstroosters. Daarvoor moet ik dan onder andere meebrengen: “ruime vakkennis en inzicht in roostersystematiek/-problematiek specifiek gericht op het ziekenhuisproces”. Nou word ik niet gehinderd door enige kennis en/of ervaring op dat gebied, maar vooruit maar weer, zo voldoe ik weer braaf aan m’n sollicitatieplicht.

Andere minpunten zijn ten eerste dat ik ook leidinggevenden moet “stimuleren en adviseren”, terwijl ik in zestien jaar nog nooit een manager ben tegengekomen die zich iets aantrok van adviezen van gewoon werkvolk. Dergelijke adviezen zijn dan overigens nog wel stimulerend voor managers, maar helaas stimuleert het ze vooral om de betreffende medewerker terug de WW in te trappen. Het andere minpunt is dat applicatiebeheer toch echt een IT-functie is maar er niet per e-mail gesolliciteerd kan worden. Nee, dat moet nog echt ouderwets met een brief! Hoebedoelu, gebruikmaken van moderne communicatiemiddelen?

Vacature #2

Medewerker klantcontacten; afhandelen van telefonische contacten met verzekerden. Gelukkig heb ik geen verstand van verzekeren. Goed, ergens in een grijs ver verleden heb ik op kosten van wat toen nog het Arbeidsbureau heette weliswaar m’n Assurantie-B diploma gehaald, maar het enige plezier wat ik daar ooit van gehad heb is dat ik de kreten van m’n assurantie-adviseur begrijp. Het staat zelfs al sinds jaren niet meer op m’n CV.

Deze keer wel per e-mail solliciteren, maar oh gruwel, het is een tijdelijk (en ongetwijfeld slecht betaald) uitzendbaantje via Tempo Team. De oplossing voor dat probleem blinkt gelukkig uit door eenvoud: gewoon een uurloon vragen dat hoger is dan wat ik per uur aan WW krijg. Geheid dat het dan weer een gevalletje “belt u ons niet, dan bellen wij u ook niet” wordt.

Vacature #3

Financieel medewerker. Die moet ruime ervaring hebben, wat ik op zich wel heb maar dat is minstens vijf jaar geleden. Maar er staat niet bij dat het recente ervaring moet zijn, dus misschien maak ik nog een kansje. Alhoewel: ik moet dan ook ervaring meebrengen met betrekking tot periode-afsluitingen terwijl ik me niet kan herinneren iets dergelijks ooit gedaan te hebben. Iets positiever is dan weer dat ik ook leiding zou moeten gaan geven aan de “andere (minder ervaren) medewerkers van de afdeling Debiteurenbeheer”.

Kijk, dat zou dan weer geen probleem moeten zijn: ik heb dan weliswaar geen managementervaring en heb ook nooit van die dure managementtrainingen gehad, maar dankzij de overweldigende incompetentie van Nederlandse managers heb ik wel een jaartje of vijftien ervaring met hoe het vooral niet moet, dus dat moet lukken! 🙂

Maar och, die vacatures zitten tenminste nog in vakgebieden waar ik iets mee kan. Van Arbeidsmarkt.com kreeg ik vanochtend “secretarieel medewerker M/V” toegemaild als zijnde een passende vacature…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder