Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

Vanochtend was het dan zover: kennismaken bij ReWork. Dat ging op zich redelijk goed, maar het begin was minder.

Om 11:00 uur had ik een afspraak, dus stond ik netjes vijf minuten eerder bij de receptie. De receptioniste ging even bellen, en klonk verbaasd dat H. (de account manager) in Eindhoven was. Goeie interne communicatie daar bij ReWork. Mij werd vriendelijk verzocht even plaats te nemen, en een paar minuten later werd zowaar een bakkie koffie aangeboden. Volgens de dame was H. net pas tien minuten binnen. Dat bleek dus niet waar te zijn, want om 11:10 uur kwam hij pas het gebouw binnenwandelen. Zeg dan gewoon dat hij wat later komt…

Het gesprek vond plaats in een ruimte die het midden hield tussen een café en een bedrijfskantine. Geen echt geschikte plek, want twee tafels verder waren drie heren druk bezig met ik-weet-niet-wat, maar het had iets te maken met het Excel sheet dat op een scherm geprojecteerd werd. Toch lichtelijk storend, dat achtergrondgeluid. Vooraf was al afgesproken dat ik een zonnig humeur mee zou brengen en H. dan voor de koffie zou zorgen, maar helaas herinnerde hij zich dat pas toen we al twintig minuten bezig waren.

Maar wat had hij nou precies in de aanbieding? In elk geval geen ingangen bij IT-bedrijven. Op zich geen probleem, want zoals al eerder gezegd werken systeembeheerders niet alleen bij IT-bedrijven. Bovendien hoef ik ook niet per sé weer dat werk te gaan doen. Het traject komt bij ReWork in het kort neer op: eerst een intakegesprek, dan het gebruikelijke rondje testen en assessments, gevolgd door een basistraining in kuddeverband (de inhoud van die training is me nog niet helemaal duidelijk, maar ik vrees het ergste), en daarna wordt er “maatwerk” geleverd.

Drie kwartier later stond ik weer buiten. Aangezien dit het eerste reïntegratiebedrijf was heb ik nog geen vergelijkingsmateriaal, maar voorlopig geef ik het een ‘gemiddeld’ als score. Morgenmiddag dezelfde oefening nog een keer maar dan bij WerkConsult, en dan kan de eerste vergelijking gemaakt worden. Hetgeen mij er aan herinnert dat ik Alexander Calder nog moet bellen voor een afspraak.

One Response to Op de koffie bij ReWork

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder