Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Gesprek #2: WerkConsult | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

Vanmiddag heb ik het tweede kennismakingsgesprek gehad, deze keer bij WerkConsult. Deze keer was ik degene die te laat was (al was het dan maar vijf minuten), maar de koffie kwam wel een stuk sneller dan bij ReWork.

Maar daar doe ik het uiteraard niet voor.

De adviseur hier (Johan Migchels) was een heel ander type dan die van gisteren. Hier geen tweedelig pak met stropdas, maar iemand van het type spijkerbroek & trui met bijpassende ‘doe maar normaal dan doe je gek genoeg’ mentaliteit. Alweer een pluspuntje voor WerkConsult. Bovendien lijken we ook heel aardig dezelfde mening te hebben over van alles wat met werk te maken heeft, tot aan de functie-eisen voor UWV-ers toe (ze zouden eigenlijk zelf eerst eens een jaar verplicht de WW in moeten voordat ze aan de slag gaan).

Toch ben ik er nog niet helemaal uit wie van de twee ik zou kiezen als m’n keuze tot die twee beperkt zou blijven. ReWork komt net een tikkeltje professioneler over, maar bij WerkConsult doen ze tenminste niet aan groepstherapie. Volgens Johan is bijvoorbeeld Alexander Calder weer sterk in kuddegewijs werken, en daar zit ik nou net niet op te wachten.

Hij wist ook beter over te brengen wat ik nu eigenlijk kan verwachten. Uiteraard ook hier een intakegesprek en de onvermijdelijke tests om te bepalen wat ik kan en wat ik wil, om op basis daarvan dan te bepalen in welke richtingen ik het beste kan gaan solliciteren. Dat alles dan weer met gebruikmaking van het netwerk van WerkConsult, en niet meer en niet minder begeleiding dan nodig.

Gelukkig heb ik nog gesprekken bij die andere twee bureaus, dus over een week zou ik dan eindelijk moeten kunnen beslissen wie de gelukkige winnaar wordt. Maar eerst maar eens voor elkaar krijgen om Alexander Calder ook inderdaad te bellen, en uiteraard nog solliciteren op die fantastische (ahem) vacatures welke het CWI gestuurd heeft.

One Response to Gesprek #2: WerkConsult

  • Anoniem says:

    Ben je eruit? Ik heb zelf inmiddels een gesprek gehad met Werkconsult maar toen ik wat kritische vragen stelde was het gesprek al snel afgelopen. Ik wil jou niet eens helpen was het antwoord waarmee ik de deur uitgewerkt werd. Lekkere club. Al het andere afkraken in de markt, mij afkraken en dan vervolgens na een paar kritische vragen de geïnteresseerden de deur uit werken. Was dat laatste niet gebeurt dan had ik denk ik ook verder gekeken. Misschien dat werkconsult best wel goed werkt en had ik de pech net die coach te ontmoeten waarmee absoluut geen klik was. Wel weet ik nu inmiddels dat volgens deze meneer zijn bedrijf het beste zou zijn omdat ze het al lang doen, het beter doen dan al die prutsers in de markt en veel in hun bedrijf geinvesteerd hebben. Vervolgens stellen ze een beroepkeuzentest voor en het gezamelijk opstellen van een cv..Hallo! Ik weet na 20 jaar wel waar de kansen liggen en wat ik wil en kan en wat mijn hobbie is. Mijn cv werkt al 10 jaar en daar hebben ook al tientallen mensen na gekeken. Het is het resultaat van de tips advies en kritiek van tientallen cv deskundigen. Maatwerk moet het zijn. Maar ja een schoen uit de goedkope supermarkt is ook maatwerk in bepaalde opzichten. Als ik een geldbedrag ter beschikking krijg dan wil ik gewoon de beste schoenen en niet een paar die nu al pijn doen als ik ze probeer aan te trekken. Toch zijn ook die schoenen maatwerk ze zijn kennelijk gemaakt voor de massa. Helaas heb ik in bepaalde opzichten moeilijke voeten. 3 keer zeggen dat iedereen die schoenen koopt overtuigt mij niet dat ze passen en lekker zitten. Totziens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder