Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Het UWV zegt nee | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

Eigenlijk had ik vanochtend weer een afspraak bij WerkConsult, maar door omstandigheden heb ik die moeten opschuiven. Johan Migchels vertelde me door de telefoon wat het gesprek bij het UWV had opgeleverd, en daar was ik op z’n zachtst gezegd niet blij mee. Ik zit al bijna anderhalf jaar thuis, zonder opleiding kan ik een baan ook wel vergeten, maar het UWV heeft in al haar gebrek aan wijsheid besloten dat ze GEEN OPLEIDING WILLEN FINANCIEREN!

Eerst zitten ze je lekker te maken met verhalen over werken met behoud van uitkering, stageplaatsen, proefplaatsingen en opleidingen, je werkt je uit de naad om dat voor elkaar te krijgen, en vervolgens laten ze je gewoon in de kou staan. Wat nou, reïntegratie?

Naar verluidt heeft het er ook iets mee te maken dat de gewenste opleiding langer duurt dan de resterende looptijd van m’n WW-uitkering. Persoonlijk verdenk ik ze er van dat het gewoon een centenkwestie is: als ze hun “nee” nog twee maanden volhouden zijn ze van me af (want dan ga ik de Bijstand in), en dan hoeven ze zelf die opleiding niet te financieren maar mag de Gemeentelijke Sociale Dienst er voor opdraaien.

Het enige wat misschien nog helpt is als ik op heel korte termijn een stageplaats of proefplaatsing geregeld krijg, maar eerlijk gezegd heb ik zo’n vermoeden dat het UWV ook dan niet overstag zal gaan. Nog even afgezien van het feit dat een proefplaatsing toch al niet meer zal kunnen, aangezien die standaard drie maanden is en dus langer duurt dan m’n resterende WW.

Nou ben ik niet te beroerd om zelf te investeren in m’n toekomst, maar—u raadt het al—ook dat mag niet. Ik zou die opleiding natuurlijk zelf kunnen betalen, maar dat betekent dan dat ik een deel van m’n tijd niet beschikbaar ben voor arbeid. Hetgeen voor UWV respectievelijk GSD dan ongetwijfeld reden zal zijn om m’n uitkering te korten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder