Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
De sokken van Ria | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

Het UWV wil geen opleiding betalen, dus zal ik moeten wachten tot ik volgende maand de Bijstand in ga om dan de Gemeentelijke Sociale Dienst zover te krijgen dat die het wel betalen.

Ik heb de afgelopen weken dan ook niet al te veel haast gemaakt met het zoeken naar een stageplaats of proefplaatsing, aangezien ik in de veronderstelling verkeerde dat het UWV daar ook weer toestemming voor zou moeten geven (omdat ik anders misschien wel illegaal aan het werk zou zijn, met alle gevolgen van dien). Dat bleek dus niet zo te zijn. Johan Migchels vertelde me vanochtend dat je een stage of proefplaatsing alleen maar hoeft te melden en dat het geen belemmering is als die stage/proefplaatsing langer duurt dan je uitkering.

Jawel, u leest het goed. Hoe ongelooflijk het ook is, er bestaat bij het UWV iets dat gevolgen heeft voor je beschikbaarheid voor loonslavernij maar waarvoor je niet eerst een stapel aanvraagformulieren in moet vullen en vervolgens zes weken moet wachten op een afwijzing antwoord. Je hoeft het alleen maar mede te delen.

BKO/RIASOC

Verder hebben we er vandaag weer een test tegenaan gegooid, deze keer een BKO-test. BKO staat, als ik me niet vergis, voor BeroepsKeuze Onderzoek. Dat onderzoek levert scores op in een aantal categorieën (de zogeheten RIASOC) waaruit dan moet blijken wat voor menstype je bent. Johan gaat zich buigen over de uitslag en zou me dan volgende keer precies moeten kunnen vertellen wat voor iemand ik ben. Al zal ook dat wel weer geen verassingen opleveren.

De zes typen staan niet helemaal los van elkaar, sommige typen zijn meer verwant dan andere. De relaties tussen de zes typen vormen een hexagonaal model zoals hieronder weergegeven, waarbij de psychologische afstanden evenredig zijn aan de afstanden in het model.

RIASOC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder