Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Het zomeroffensief kan beginnen | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

Johan Migchels is eindelijk weer terug van vakantie, vanochtend dus maar eens even bijgepraat. Gelukkig had hij deze weblog vooraf al gelezen, dus zo heel veel nieuws kon ik ‘m niet vertellen.

Wat ik ‘m wel kon vertellen was dat ik inmiddels een case manager heb toegewezen gekregen bij de Gemeentelijke Sociale Dienst. Johan gaat die dame donderdagochtend even bellen (timing is alles, want die dame is maar drie uur per week bereikbaar, en dat dan ook nog verdeeld over drie dagen) om eens te polsen of de GSD misschien bereid is om m’n opleiding tot webdesigner te financieren, hetzij volledig hetzij gedeeltelijk.

Er moet nu wel even flink wat druk op de ketel gezet worden, aangezien Sonja over een maand aan een baan begint waardoor ik dan niks meer te maken heb met uitkerende instanties en die financiering dus wel kan vergeten. Anders gezegd: als we de GSD niet binnen pakweg twee weken weten te overtuigen van het nut van die opleiding draai ik er zelf weer voor op.

Gezien de eerdere reactie bij de Dienst WZI zal het wel weer een bot “nee” worden, al is het een feit dat zoiets zowel afhankelijk is van het beleid van de betreffende instantie als het humeur van de dienstdoende ambtenaar. Een redacteur van het weekblad Intermediair wist me afgelopen week al te vertellen dat er inderdaad nogal wat willekeur heerst; bij sommige vestigingen van de diverse instanties doen ze hun best om je te helpen, bij andere vestigingen word je vooral gezien als een kostenpost. Ik heb sterk de indruk dat de GSD Eindhoven in die laatste categorie valt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder