Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Reactie van het UWV | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

Na twee verzoeken om een voor bezwaar vatbare beslissing inzake m’n opleiding tot webdesigner heeft het UWV zich eindelijk verwaardigd die beslissing op te sturen. De reactie was geheel in stijl van het UWV. Een paar citaten:

De reden hiervoor is dat de scholing tot webdesigner door ons niet als een noodzakelijke scholing wordt gezien.

Hoe denken die lui dat ik in dat vakgebied (of enig ander vakgebied) aan de slag moet komen zonder passende opleiding?

In het oorspronkelijke plaatsingsplan wordt hiervan geen melding gemaakt

Nee stelletje sukkels, natuurlijk stond het daar niet in, op dat moment was er ook nog helemaal geen sprake van dat ik die richting op zou gaan. Dat noemen ze nou ‘flexibel inspelen op veranderende omstandigheden’.

… en was de intentie u direct naar werk te begeleiden.

Juist ja, en als dat niet lukt? Dumpen in de WWB tot ik oud genoeg ben voor de AOW (als ze die tegen die tijd niet wegbezuinigd hebben)?

Uw huidige opleidingen waren weliswaar enigszins gedateerd maar ook met uw huidige opleidingsniveau moet het mogelijk zijn om passende arbeid te verwerven.

Waaruit maar weer eens moge blijken dat ze bij het UWV geen flauw benul hebben van hoe snel kennis in de IT-branche verouderd is, en het ook nog altijd niet bij hen is doorgedrongen dat Nederland een diploma-land is: zonder recente diploma’s kom je nergens.

Conform onze richtlijnen zou voor u gezien de duur van uw werkloosheid zelfs ongeschoolde arbeid als passende arbeid kunnen worden beschouwd.

Ja hoor, natuurlijk. Alsof er in dit land werkgevers rondlopen die iemand met MBO+ niveau aannemen voor werk beneden dat niveau.

Daarbij komt nog dat gezien de beperkte restduur van uw uitkering de opleidingsduur deze datum ruimschoots zou overschrijden.

Ja, en? Dan regel je toch gewoon met de plaatselijke Sociale Dienst (of Dienst WZI zoals ze het in Eindhoven noemen) dat die ook een deel van de kosten dragen? Zowel UWV als Gemeente krijgen daar budget voor uit Den Haag, dus dat zou toch niet zo moeilijk moeten zijn.

Dat alles werd dan nog afgerond met een opsomming van al mijn verplichtingen, en de mededeling dat het UWV me “een maatregel” op kan leggen als ik niet aan die verplichtingen voldoe. En hoe dacht het UWV dat dan te doen? M’n WW-uitkering is al lang beëindigd dus valt er bar weinig aan maatregelen op te leggen. Of zouden ze dan opeens wel in staat zijn om met WZI te overleggen?

Tot slot ook weer typerend: de brief is ondertekend, maar een naam staat er niet bij. Alleen maar “Re-integratiecoaching WW, Divisie WW”.

Dus ga ik maar weer eens een bezwaarschrift indienen…

One Response to Reactie van het UWV

  • Anoniem says:

    Van MBO+ tot niveau ongeschoold valt nog mee: ik heb twee (!) academische opleidingen en kan eveneens worden gedwongen ongeschoold werk te doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder