Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Ondernemingsplan | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

09:00 Tijd om op te staan. Geheel conform verwachting heeft Sonja weer eens niet de moeite genomen om even brood uit de diepvries te halen voor m’n ontbijt, maar in de broodtrommel kom ik nog een paar sneetjes meergranenbrood tegen. Dat is niet echt lekker, maar te doen zolang je maar een bak koffie erbij hebt om het weg te spoelen.

10:00 Ik trek me met m’n laptop terug op m’n werkkamer, hetgeen duidelijk tot groot ongenoegen van Sonja is. Jammer voor haar, maar ik moet vandaag nog een concept produceren van m’n ondernemingsplan, want dat heb ik morgen nodig. Verder heeft ook m’n online handel weer de nodige aandacht nodig.

14:30 Lunch zit er kennelijk niet in vandaag, maar ik word wel naar beneden bevolen omdat Sonja eten gaat koken en dat niet schijnt te kunnen terwijl er in de woonkamer twee kinderen rondlopen/-kruipen. Vreemd, want ik en talloze andere ouders kunnen dat namelijk wel. Of zouden die allemaal hun kinderen eerst platspuiten? Ik kan het me niet echt voorstellen.

17:00 Na 2,5 uur (!) staat dan eindelijk het eten—althans het voorgerecht—op tafel. Sonja zit ook aan tafel, en jawel, Tom is prompt weer een lastige eter. Na eerst ruim een half uur gedaan te hebben over anderhalve gevulde champignon besluit hij opeens dat hij geen champignons lust. Wel wil hij meer stokbrood. Het hoofdgerecht (zalmschotel) wil hij ook niet; zoals zo vaak wil hij zich alleen maar volstoppen met water en stokbrood.

Als Sonja tijdens het eten van tafel wegloopt om te gaan douchen (!) lust hij die zalmschotel opeens wèl. Na ruim anderhalf uur zijn we daar dan eindelijk mee klaar. Z’n toetje (chocoladevla) is vervolgens binnen drie minuten weg. Het bevestigt maar weer eens m’n theorie dat er een direct verband bestaat tussen Tom’s tafelgedrag en Sonja’s aanwezigheid. De sfeer is inmiddels behoorlijk explosief.

19:00 En daarmee is het weer bedtijd voor de kids, hetgeen traditiegetrouw ook weer op mijn schouders terechtkomt. Sonja gaat zich weer wijden aan haar geliefde TV.

19:30 Zo, en dan nu een lekker warm bad voor mezelf. Welverdiend al zeg ik het zelf.

20:30 Dat doet een mens goed. Terug naar beneden waar de afwas al op me staat te wachten. Sonja gaat rustig door met TV kijken met Max op schoot (uit bed gehaald omdat hij weer eens buikpijn heeft).

21:00 Afgewerkt, terug naar m’n eigen werk. Eerst nog even dit weblog bijwerken, en dan kan ik weer verder.

22:30 Ter afsluiting ga ik me nog even verdiepen in Lego Star Wars: The Video Game. Ik moet tenslotte wel beoordelen of het geschikt is voor de kinderen. 🙂

23:30 Welke halve zool heeft dat spel ontwikkeld? Ik weet dat je het spel op kunt slaan, maar denk je nou dat ik gevonden krijg WAAR ergens? Niet, dus. Het zit ergens op een obscure, niet voor de hand liggende plek verstopt. En opzoeken in de handleiding kan niet, want kennelijk was het teveel moeite om die te maken. Kortom, ik heb voor niks een uur lang strijd geleverd tegen de Galactic Empire — volgende keer moet ik weer van voren af aan beginnen. 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder