Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
M’n rug op. Letterlijk. | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

06:30 De wekker begint weer te zingen, en hoewel-ie niet voor mij zingt word ik toch min-of-meer wakker. Sonja staat vijf minuten later wel op, doet het licht aan (grrr…) en gaat op zoek naar schone kleren. Waarom ze dat niet de avond vantevoren doet?

07:10 Slapen heb ik sinds de wekker ging niet meer gedaan. Tom overtreft zichzelf (het wordt nog wel wat met die jongen) en staat al aangekleed naast m’n bed nog voordat m’n eigen wekker zich gemeld heeft—die zich een paar minuten later alsnog meldt. Daarna de rest van de standaard ochtendprocedure: Max uit bed halen en aankleden, lunch voor Tom klaarmaken, ontbijten, en om 08:15 uur de deur uit om Tom naar school te brengen.

08:45 Max en ik zijn weer thuis. Hij gaat spelen, ik ga me onder het genot van een bak koffie even wijden aan m’n ondernemingsplan en ‘m vervolgens afdrukken om straks mee te nemen naar m’n afspraak bij WerkConsult (het reïntegratiebureau). De toner cartridge van m’n laserprinter blijkt z’n beste tijd gehad te hebben, dus zal ik op zoek moeten naar een nieuwe cartridge.

Economisch gezien is m’n printer al lang afgeschreven (hij gaat inmiddels al dertien jaar mee!) maar hij doet nog uitstekend. Applaus voor de HP LaserJet 6P. Nou kan dat ook niet echt anders; zoveel wordt-ie nou ook weer niet gebruikt. Toen ik ‘m kocht zat er een cartridge in waar je zo’n 1500 afdrukken mee zou moeten kunnen maken, en die heb ik pas na een jaar of vier hoeven te vervangen. De toner cartridge welke ik er vervolgens ingezet heb (da’s dus zo’n negen jaar geleden) zou voldoende moeten zijn voor zo’n 4500 afdrukken, en die cartridge zit er nu nog steeds in…

09:55 Zojuist op Internet gezocht naar een nieuwe toner cartridge. Resultaat: de goedkoopste tot nog toe kost € 49,94—al zal het nog wel wat goedkoper kunnen. Saillant detail: op eBay wordt die printer (inclusief gebruikte toner cartridge) aangeboden voor rond de € 65 inclusief verzendkosten. Met andere woorden: het is zo ongeveer goedkoper om de hele printer te kopen, de toner cartridge te houden en het apparaat door te verkopen. Het zegt natuurlijk wel veel over de kwaliteit van de printer dat-ie nog steeds zo goed verkrijgbaar is; de 6P moet toch al zo’n jaar of tien uit productie zijn.

Negatieve observatie tussendoor: het was redelijk zonnig toen we Tom naar school brachten, inmiddels is het buiten weer grijs aan het worden en is het zo te zien aan het motregenen (of het is tijd dat de ramen weer gewassen worden). Daar ben ik niet blij mee. Met allebei niet.

10:30 Wat later dan gepland gaan we op weg naar WerkConsult. Een auto of fiets heb ik niet ter beschikking dus wordt het lopen. Met de buggy of de kinderwagen gaat dat niet omdat ik daar de trap niet mee op kom en dus mag Max in de rugdrager. Leuk voor Max, want dan zit hij hoog en kan hij lekker rondkijken, zwaaien en met de dames flirten. En uiteraard halverwege in slaap vallen, wat hij dan ook zowel op de heen- als de terugweg doet. M’n rug is aanzienlijk minder enthousiast. Au! Pijn! Niet fijn! Ik zal blij zijn als m’n bestelde fiets annex werkpaard geleverd wordt…

De afgelopen dagen heb ik me onder andere (ik heb nog meer te doen) gewijd aan een eerste versie van m’n ondernemingsplan. Theoretisch zou je ook een bedrijf kunnnen beginnen zonder zo’n plan, maar in de praktijk blijkt dat starters die eerst een degelijk ondernemingsplan geschreven hebben het langer volhouden dan starters die meteen in het diepe zijn gesprongen. Er ontbreekt natuurlijk nog vanalles aan (daarom is het ook nog maar een eerste versie), maar het begin is er. Johan ziet in elk geval wel mogelijkheden voor wat ik van plan ben, dus dat is alvast positief.

M’n werk voor de komende drie weken: de financiële onderbouwing (zo gedetailleerd mogelijk) en een marketingplan. Kortom, ik hoef me weer niet te vervelen.

13:00 Na twee keer drie kwartier lopen en daartussen een uurtje reïntegreren zijn we weer thuis. M’n rug voelt aan alsof die er de rest van de week mee ophoudt. Zo voelde het ook toen ik bij WerkConsult gearriveerd was, en met een uurtje was de pijn weer weg en m’n rug weer rechtgetrokken, dus als het meezit lukt me dat nu nog een keer. Da’s wel te hopen, want over anderhalf uur moeten we op pad om Tom op te halen. Ik had eigenlijk nog boodschappen willen/moeten doen, maar dat zit er niet meer in dus dat wordt morgen. Gelukkig hoef ik geen trappen op en af om Tom op te halen, en dus kan Max gewoon in de buggy.

14:30 Daar gaan we weer… Gelukkig is het droog.

15:15 En daar zijn we alweer. Foutje ergens in de communicatie: mij was verteld dat Tom op dinsdag en donderdag gymspullen mee moest brengen (dinsdag alleen gymschoenen, donderdag complete outfit), maar dat dus blijkt maandag en donderdag te zijn. De takenverdeling voor vanmiddag: Tom gaat verder met Lego Star Wars, Max gaat naar bed voor z’n middagslaapje, en ik heb een afspraak met de stofzuiger.

17:25 Nog even wat geld uitgegeven voor m’n speelgoedwinkel, en dan is het al weer tijd voor: ‘Vooruit manspersoon, naar je keuken!’. Jawohl! Het menu voor vanavond is snelle hap, aangezien ik niet ben toegekomen aan boodschappen doen: rijst met pangroenten en saté.

19:15 M’n rug is nog steeds niet blij, dus die ga ik maar eens even onderdompelen in een heet bad. Tegen dat het bad is volgelopen en ik er in lig moet er een flinke plens koud water bij, want Tom en Max moeten er ook even in. Maar even later is dat weer achter de rug en kan er weer een flinke sloot heet water bij. Ah ja, da’s beter…

20:15 De geschiedenis herhaalt zich: als ik beneden kom staat de afwas al weer op me te wachten. Maar ik hoef voor de afwisseling tenminste niet af te drogen.

20:40 Eigenlijk moet ik nu weer aan slag, maar Sonja zit achter de PC dus kan ik in die hoek niet terecht. Heb ik goed en wel de stroomkabel van m’n laptop eruit getrokken om dan maar met m’n laptop voor de TV te gaan zitten, komt ze weer eens met de opmerking dat ze “zo weg is”. Die kennen we, vertaald betekent dat als regel ‘ik ben nog wel een uurtje bezig’ . Maar omdat ik nou eenmaal veel te aardig ben geef ik haar het voordeel van de twijfel en ga maar even CSI: Crime Scene Investigation kijken.

21:30 Ik krijg weer eens gelijk: Sonja is nog steeds bezig. Dus pak ik alsnog m’n laptop en ga maar voor aan tafel zitten bij de TV. Geen bijzondere goede werkhouding maar ik heb even niks beters. Hetzelfde geldt voor de TV: 30 zenders en er is absoluut niks interessants te vinden. Bij gebrek aan beter stop ik het zappen dan maar bij The Box. Helaas zit CMT hier niet in het standaardpakket van kabelboer UPC, en voor zover ik weet ook niet in de collectie extra kanalen die we binnenkort krijgen als we een half jaar gratis digitale TV van ze krijgen.

Daar ben ik overigens wel benieuwd naar. Niet naar het uitgebreidere zenderaanbod, want daar word ik niet warm of koud van, wel naar de administratieve afhandeling. Tegen dat die zes maanden om zijn schijnen we een brief te krijgen waarna we, naar ik aanneem, mogen aangeven of we wel of geen digitale TV willen (tegen betaling). UPC kennende gaat dat bij hordes klanten weer spectaculair fout: klanten die het wel willen krijgen het niet, klanten die het niet willen zijn de komende twee jaar bezig om het abonnementsgeld terug te krijgen dat UPC onterecht van hun rekening heeft afgeboekt.

Die ellende hebben we al eens meegemaakt toen we een Internetaansluiting bij Chello (ook van UPC) hadden en vervolgens de euvele moed hadden om te verhuizen. Dat is me een puinhoop geworden, niet normaal meer. Een ramp om dat weer rechtgezet te krijgen, en waag het eens om een onterechte afboeking terug te laten draaien door de bank. UPC trekt dan zonder pardon de stekker eruit, en bij voorkeur op vrijdagmiddag om 17:00 uur (of, wat ze bij ons ook al eens gedaan hebben, daags voor Kerstmis en twee minuten voordat iedereen daar naar huis ging). De helpdesk bellen dan maar? Uh-uh. Tien cent per minuut, drie kwartier (!) in de wacht, en dan proberen iets uit te leggen en gedaan te krijgen van een knulletje aan de andere kant van die lijn die het Nederlands duidelijk niet als moedertaal heeft—en dat is dan nog netjes uitgedrukt.

We overwegen over te stappen van ADSL bij KPN naar een andere aanbieder; verder wordt onze vaste telefoonlijn nauwelijks gebruikt en hebben we dus eigenlijk gewoon een hele dure ADSL-aansluiting. Maar tot die zes maanden van gratis digitale TV om zijn en ik zeker weet dat UPC niet weer eens onze rekening plundert stappen we toch maar niet over op Internet (en eventueel telefonie) via de kabel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder