Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Was ik maar in bed gebleven | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

06:30 Da’s vreemd. Ik ben een uur vroeger naar bed gegaan dan de avond daarvoor, en nu krijg ik nog minder mee van Sonja’s gestommel dan gisterochtend.

07:15 Tom staat in z’n onderbroek naast m’n bed, en vrijwel tegelijkertijd begint m’n wekker te piepen. Tom blijkt niet aangekleed omdat gisteren z’n kleren in de was zijn gegaan, maar aangezien ik dat niet wist had ik geen schone kleren voor hem klaargelegd. Dat zal ik dus eerst maar eens regelen.

07:35 Ik ben echt nog niet wakker. Ik heb goed en wel Max z’n papfles klaar, gooi ik ‘m over het aanrecht (de fles, niet Max). Dus kan ik weer opnieuw beginnen.

07:45 Tom is nog steeds niet beneden, dus ga ik naar boven om te zien waarom hij niet opschiet. Als ik de trap naar de zolder beklim roept hij al dat ik niet op z’n kamer mag komen. Da’s een teken dat daar iets anders gaande is dan er gaande zou moeten zijn. Wat blijkt: om z’n broek zit geen riem maar een koordje, en dat kan hij zelf niet vastmaken. Gelukkig is de papa, en daarmee de redding, nabij.

08:05 Het schiet niet op. Toen ik die papfles omgooide zijn er kennelijk wat druppels op Tom’s boterham gespetterd, en nu zit hij daar moeilijk over te doen. Het enige wat hem stimuleert om toch z’n boterham op te eten en z’n drinken naar binnen te gieten is het chocolaatje dat Sonja voor ‘m klaar had gelegd. Dat krijgt hij uiteraard pas als de rest op is.

08:30 Door dat getreuzel zijn we pas laat weg. We zullen nog wel op tijd op school zijn, maar het zal wel krap worden. Nou maakt dat op die school niet zo heel veel uit, want volgens de regels beginnen de lessen om 08:45 uur en moeten de ouders voor die tijd vertrokken zijn, maar daar schijnt niemand zich aan te houden. Maar dat hebben ze daar wel met meer regels…

08:45 We zijn alweer terug. Eigenlijk had ik vanochtend meteen even door willen gaan naar het postkantoor, maar gisteren ben ik niet meer toegekomen aan inpakken dus dat schuift door naar morgen. Voor de rest is het dezelfde procedure als altijd: Max gaat spelen, ik pak nog een bak koffie en zwengel m’n computer aan. Na een keer of zes proberen start die zowaar op—een probleem wat zich al een maand voordoet en kennelijk veroorzaakt wordt door een probleem met het moederbord.

Een zoektocht op Internet leert dat dit een bekend probleem is met computers (zowel desktops als laptops) van Medion, Micromaxx, eMachines, en alle andere merknamen waaronder deze apparaten verkocht worden (ze komen allemaal uit dezelfde fabriek ergens in China, alleen de merknaam varieert). Die worden vooral verkocht via supermarkten (in Nederland gaan ze als Medion via de Aldi en als Micromaxx via de Albert Heijn), mogen dus niet al te duur zijn en dus wordt er gebruik gemaakt van goedkope, B-kwaliteit componenten.

M’n laptop is niet het enige Medion/Micromaxx-apparaat hier in huis met problemen. De desktop-PC start ook regelmatig op met twintig minuten vertraging, de monitor valt soms spontaan uit, en de router draait met enige regelmaat ons draadloos netwerk de nek om. Aan de helpdesk van Medion heb je helemaal niks; ze bieden officieel wel ondersteuning per e-mail, maar de enige reactie die je dan krijgt is het advies om de Helpdesk te bellen op hun 0900-nummer à zoveel cent per minuut. Alleen Sonja’s laptop (die is van hetzelfde baggermerk: Micromaxx) heeft nog geen kuren, maar die laptop gaat dan ook nog niet zo lang mee als de rest. Geef het nog een jaartje…

09:45 Max is toe aan vervanging van z’n inmiddels volgepoepte luier. Als ik dan toch boven ben zal ik meteen maar even gebruik maken van de gelegenheid om de derde machine was van gisteren nog even op te hangen en de eerste machine van vandaag op te zetten.

10:55 De eerste machine was is klaar, de tweede kan opgezet worden. En ja hoor, het gaat alweer mis. Ging vanochtend al de papfles om, nu is de fles wasverzachter aan de beurt. Dit is typisch zo’n dag dat je denkt: “was ik maar in bed gebleven”. Het zit nu al tegen en het is pas 11:00 uur. Positief kantje: het is heerlijk weer, zonnig, aangename temperatuur en een zacht windje, dus kan ik de was vandaag buiten ophangen. Dan is die aan het eind van de middag droog en kan het vandaag nog de kast in.

11:15 Wijziging in de planning. Aangezien het mooi weer is en ik m’n klanten altijd voorhoud dat hun aankopen verzonden worden “op de eerste werkdag na ontvangst van uw betaling” gaan we eerst Tom ophalen en dan door naar het postkantoor. De voordelen: de klant krijgt z’n aankoop opgestuurd op de datum die ‘m toegezegd is, Max wordt een keer extra gelucht, en Tom heeft minder tijd om achter de computer te kruipen en Lego Star Wars te spelen.

12:30 Bij terugkeer van het postkantoor kwam Tom bij de voordeur een vriendje van ‘m tegen en besloot hij dat hij buiten wilde spelen. Nou, ik zal de laatste zijn om hem tegen te houden! Max en ik gaan alvast lunchen.

13:40 Max mag weer een uurtje gaan slapen, terwijl ik hem in bed aan het leggen ben komt Tom ook weer binnen. Die wil nu ook z’n lunch. Hopelijk valt Max in de tussentijd in slaap, dan kan ik naar boven om de bedden op te maken en m’n aandacht nogmaals op het wasgoed te richten.

17:00 Tom komt weer eens binnenwandelen en vraagt of hij nu Lego Star Wars mag spelen. Nou, vooruit dan, tot het eten. Tom gaat de Galactic Empire weer te lijf, ik de ingrediënten voor het avondeten. Het menu voor vandaag: bloemkool-ovenschotel. Aardappelpuree maken (uit een pakje), bloemkool koken en gehakt bakken. Dan de puree, het gehakt en de geprakte bloemkool in een ovenschaal mengen, geraspte kaas erover, even in de oven tot de kaas gesmolten is.

17:10 Sonja belt dat ze wat later thuis zal zijn. Prima, dan zal ik ook tien minuten langzamer koken. 🙂

18:15 Dacht ik het eten mooi op tijd klaar te hebben, duurt het opeens tien minuten langer: de oven was er om onbekende reden mee opgehouden. Volgens Sonja doet-ie dat tegenwoordig wel vaker. Ik krijg de neiging om te kijken of er ergens een etiketje “Medion” opzit… 🙂

19:10 Sonja gaat even in bad, Tom gaat mee en Max komt er (na z’n fles melk) nog achteraan.

20:30 Nog even de was binnengehaald voor het geval het vannacht toch gaat regenen, en nu wil Sonja samen nog een keer Lego Star Wars spelen. Vooruit dan.

22:00 Sonja zoekt nog even op Internet op hoe het nu eigenlijk zit met de Save-functie van Lego Star Wars (daar schijnen al meer mensen zich aan geërgerd te hebben) en houdt het dan voor gezien voor vandaag. Het zal voor mij ook niet veel later worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder