Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Avondje TV | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

08:00 Gisteravond hebben we Tom tot 23:30 uur door laten spelen met Lego Star Wars. Het idee daarachter was dat hij dan zo moe zou zijn dat hij de volgende ochtend erg lang door zou slapen. Max zou wel op z’n normale tijd wakker worden maar daar zouden we na een papfles toch weinig of niks meer van horen, en dan zouden de papa en Sonja…

Niet, dus. Tom is al wakker. Sonja gaat alvast met het nageslacht naar beneden om het ontbijt te maken, ik rek me nog eens lekker uit en blijf nog even een half uurtje liggen.

11:00 Sonja gaat dadelijk de stad in en neemt de kinderen mee. Mooi, rust in de hut! Tom wordt verzocht om samen met Max even op zolder te gaan spelen, zodat Sonja zich aan kan kleden. En toen ging het mis: met een hoop lawaai komt Max van de trap af donderen. Hij kan zelf wel de trap op en af, maar de trap af moet toch echt nog achteruit; vooruit de trap af is weliswaar ambitieus maar daar kan-ie toch beter nog maar even mee wachten. Flink brullen natuurlijk en een flinke blauwe plek op z’n hoofd. Eerst goed wrijven en vervolgens goed koelen, dan blijft het tenminste bij een blauwe plek en wordt het geen bult. Gelukkig heeft hij er verder kennelijk niks aan overgehouden.

12:30 Hèhè, eindelijk zijn ze de deur uit. Eerst ga ik Sonja maar eens blij maken. Meestal ben ik te lui om me te scheren met als gevolg dat ik intussen een flinke baard en een snor heb; die mogen er wel weer af. Bovendien krijgen we de komende week mooi weer met temperaturen rond de 25 graden, en dan is al die haargroei ook niet echt een zegen.

17:50 Sonja heeft de Harry Potter Collectie voor de PlayStation 2 meegebracht. De collectie omvat de spellen die gebaseerd zijn op de eerste drie delen van de serie. Na een middagje m’n eBay-administratie bijwerken wil ik nu wel even wat anders, dus gaat de DVD met het eerste spel in de PS2 en ga ik eens kijken of het wat is. Eerste indruk: lang niet onaardig. In feite is het gewoon het zoveelste adventure game, en die speel ik al zolang als ik een computer heb. Nou ja, bijna net zo lang, want voor m’n eerste computer (een Commodore 16) waren er geen adventure games. Eigenlijk ook niet echt veel andere games, trouwens.

Als je gewend bent aan PC-games zijn de graphics van Harry Potter wel wat matig maar dat mag de pret niet drukken; het schijnt ook eigen te zijn aan de PS2. Ik mag ook graag race-games spelen, maar ook die zijn op de PS2 grafisch toch een stuk minder dan die van Need for Speed op de PC. Ik ben net goed en wel begonnen, en dan komt de familie thuis. Sonja wil het ook even proberen, en gaat vervolgens eten koken terwijl ik verder speel, vergezeld van Tom’s gebruikelijke doorlopende commentaar. Da’s minder.

18:30 Vandaag alsnog op het menu: couscous. Tom doet alsof hij het niet lust (onzin want hij heeft het al vaker gehad) maar eet uiteindelijk toch z’n bord zo goed als leeg.

19:30 Dit zou wel eens leuk kunnen worden: vanavond op RTL5 deel 1 van Dat zal ze leren, wat omschreven wordt als “realityserie waarin 24 moderne jongeren een maand lang in een kostschool uit de jaren vijftig verblijven“. Arme jongeren, ik heb nu al medelijden met ze. Arme Sonja ook, want naar eigen zeggen is ze zelf ook zo opgevoed (ook al dateert ze zelf uit 1969).

20:30 Dat was inderdaad wel boeiend. Ik ben benieuwd of ze het overleven. Tijd nu om verder te gaan met Harry Potter. De controller gaat heen en weer tussen mij en Sonja, en langzaam maar zeker komen we steeds verder. Zo moeilijk is het nou ook weer niet. Tegen tienen houdt Sonja het voor gezien en gaat naar bed. Ik ga nog even verder, ga vervolgens per ongeluk een stap te ver terug in het menu, denk dat ik gewoon verder kan spelen via ‘Spel laden’, en kom er vervolgens achter dat er nog niks opgeslagen was. Dus kan ik weer opnieuw beginnen. Maar dat zal voor later zijn.

22:30 Nu eerst naar BBC1 voor het tweede deel van de Last Night of the Proms. Er zijn maar weinig programma’s waar ik de TV voor aanzet, maar deze staat zelfs al weken van tevoren in m’n agenda. En dat wil wat zeggen. Deze keer komt het geluid uit m’n koptelefoon, niet om zo anderen niet te storen (want die zijn er geen), maar de geluidskwaliteit is op die manier een stuk beter dan gewoon uit de speakers van de TV.

23:45 En ook dat is weer afgelopen. Het was weer genieten. Terug nu naar Harry Potter, en zien dat ik het eerste level (Harry’s eerste dag) opnieuw doorkom—maar nu wel tussendoor opslaan!

Terug naar WZI

Waar ik vandaag echter helemaal niet blij van werd: WZI.

Tijdens het gesprek bij WZI op 17 augustus werd ons verteld dat we de afkoopwaarde van onze levensverzekeringen nog moesten opgeven, mevrouw Rutten zou ons daarover een brief sturen met het formele verzoek. Die brief is nooit gekomen, maar vandaag lag er wel een andere in de bus.

Op 14 september 12:00 uur moet ik weer m’n gezicht laten zien daar en de gevraagde gegevens meebrengen omdat we “onvoldoende gehoor” zouden hebben gegeven aan de eerste uitnodiging. Pardon? Rutten zegt toe schriftelijk om aanvullende informatie te verzoeken maar is vervolgens niet in staat dat te doen, en dan is het ook nog mijn schuld?

Nog een fraaie:

Het opnieuw zonder bericht van verhindering geen gevolg geen gevolg geven aan deze uitnodiging leidt tot het buiten behandeling laten van uw aanvraag.

Hoezo dat dan? Ik heb helemaal niet “zonder bericht van verhindering geen gevolg gegeven aan een uitnodiging”. Ik vind het dan ook een behoorlijk beledigende opmerking. Daar gaat Rutten toch wel wat van horen bij dat gesprek.

Ik zal ‘r sowieso moeten mededelen dat die afspraak naar een latere datum verplaatst zal moeten worden, want de gevraagde informatie van de verzekeringsmaatschappijen is nog niet binnen. Eigenlijk lijkt het me ook veel gemakkelijker om die informatie gewoon door te sturen zodra het binnen is.

Eigenlijk kan ik ook net zo goed die informatie niet verstrekken, want ik weet nu al dat ze onze aanvraag voor een WWB-uitkering toch wel af zullen wijzen. We gaan echt geen belangrijke en jarenlang opgebouwde verzekeringen de nek omdraaien voor twee maanden uitkering.

Tip voor iedereen die ook zo’n uitkering aan gaat vragen: ‘vergeet’ even dat je een levensverzekering hebt. De Gemeente gaat echt niet alle verzekeringsmaatschappijen af om te vragen of je misschien zo’n verzekering hebt, en het scheelt je een hoop gezeik. Bovendien is zo’n verzekering een belangrijke investering op lange termijn, als je die tussentijds afkoopt krijg je hooguit je ingelegde premie terug, niet het tot dan opgebouwde kapitaal, en lijd je dus een hoop financiële schade.

Voorbeeld: ik heb een levensverzekering die uitkeert zodra ik 65 wordt, of indien ik voor die tijd kom te overlijden. Die verzekering hebben mijn ouders ooit voor me afgesloten en loopt intussen al enkele tientallen jaren—en al die tijd is er dus ook premie voor betaald, eerst door m’n ouders, later door mij, en nog later door Sonja (dat is belastingtechnisch kennelijk gunstiger). Als ik 65 word kan ik die uitkering gebruiken voor een lijfrentepolis (of zoiets), waarmee ik dan de rest van m’n leven een aanvullend inkomen heb boven op m’n AOW. Als ik die verzekering nu af moet kopen kost me dat nu dus het opgebouwde kapitaal plus de misgelopen rente, en straks een aanvullend inkomen.

Nou zal het WZI zich daarvoor niet interesseren, aangezien die alleen maar op de korte termijn denken en niet gehinderd worden door enige vorm van langetermijnvisie…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder