Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Daar gaat m’n planning | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

01:25 Ik ben weer eens te lang doorgegaan met spelen. Toch best verslavend, dat spel.

06:30 Sonja’s wekker gaat af, maar voor de rest krijg ik nog minder mee dan voorheen. Nog even doorgaan zo en ik slaap er voortaan volledig doorheen.

07:35 Iets later dan gepland rol ik uit bed. Eerst even Tom wakker maken, dan Max aankleden en mee naar beneden, en de rest van de ochtendprocedure afwerken.

08:20 Vijf minuten later dan gepland vertrekken we weer richting school.

08:45 Eigenlijk had ik nu direct door willen lopen naar het postkantoor, maar dat gaat op maandag pas om 10:00 uur open, en een uur door de binnenstad gaan zwerven is verspilling van m’n kostbare tijd. Dus keren we maar weer huiswaarts.

09:00 Eerst maar eens een machine was opzetten. Dat had ik eigenlijk vanochtend meteen na het opstaan willen doen (dan was de eerste machine gedaan tegen dat ik terug zou zijn van school) maar dat zat er vanochtend even niet in. Het is nu al stralend weer, en dat schijnt de rest van de week zo te blijven, dus moet ik zien dat ik de was zoveel mogelijk weggewerkt krijg. Vervolgens is het tijd voor koffie en m’n e-mail, en dan kunnen we dadelijk op stap om boodschappen te gaan doen.

10:15 Nog even de tweede lading was opzetten en de eerste lading buiten ophangen, en dan gaan we de Lidl weer eens financieren.

11:15 Max begon bij de Lidl al in z’n ogen te vrijwen, dus die kan bij thuiskomst meteen door naar bed. De tweede machine was is intussen ook al klaar, dus gaat nu de bel voor de derde ronde en kan de tweede lading ook opgehangen worden. Waarna ik me stort op het laatste beetje koffie en aan het niet-huishoudelijk deel van m’n werk ga.

Volgens m’n vorige week gemaakte weekplanning zou ik nu eigenlijk met m’n webdesign-activiteiten aan de slag moeten, maar m’n speelgoedhandel gooit weer eens roet in het eten: in de e-mail komt eerst een bericht binnen dat een klant wat gekocht heeft, even later gevolgd door een mailtje van PayPal met de mededeling dat de klant betaald heeft. Meteen maar even afhandelen dan, dan kan haar aankoop vandaag nog op de post. Waarmee het inmiddels 12:28 uur is geworden. Daar gaat m’n planning…

13:00 Max wordt precies op tijd voor de lunch wakker. Goeie timing!

13:30 Voor de derde keer vandaag gaan we op stap, deze keer eerst naar het postkantoor en daarna Tom ophalen. De klant zal een dag langer moeten wachten: de envelop scheurde toen ik ‘m in de brievenbus probeerde te duwen. Tot nog toe paste het betreffende artikel wel altijd (met een beetje duwen) door de gleuf, geen idee waarom het nu opeens niet lukt.

Op de terugweg heb ik ook maar even de brief voor mevrouw Rutten bij WZI in de brievenbus gestopt, dan weet ik tenminste zeker dat-ie aangekomen is. En dan nu maar afwachten of er een reactie komt, zo ja wanneer die komt, en wat die reactie dan zal inhouden. Ik ga er maar alvast vanuit dat ik straks te horen krijg dat m’n aanvraag niet verder behandeld wordt omdat ik “zonder tegenbericht geen gehoor heb gegeven aan de uitnodiging”. Bij dat soort lui kun je altijd maar beter uitgaan van een worst-case scenario, dan kan het naderhand alleen nog maar meevallen.

15:05 Thuisgekomen mag Max weer even naar bed, Tom gaat weer Lego Star Wars spelen. Hij doet maar, het is mij te warm om daar nu ruzie over te gaan maken.

15:30 Eigenlijk zou ik een deel van m’n middag moeten besteden aan webdesign aangezien dat er vanochtend bij ingeschoten is, maar momenteel loopt de ene na de andere veiling af en zijn er zowaar enkele artikelen verkocht, dus gaat m’n aandacht weer naar Toy Imperium. Ach ja, m’n planning lag toch al overhoop. Misschien dat het morgen beter gaat.

17:15 Voor vandaag heb ik paëlla op het menu gezet. Uit een pakje (Knorr Wereldgerechten), aangevuld met een halve buil gemengde vis uit het vriesvak van de Albert Heijn en drie halve paprika’s (een rode, een gele en een groene). Het ging weer helemaal op, zelfs zonder protest van Tom, afgezien van de stukjes paprika dan.

18:45 Voor Tom en Max is het om 19:00 uur bedtijd, dus mag Tom nog even verder met Lego Star Wars tot die tijd, maar dan wel met de afspraak dat hij dan ook inderdaad om 19:00 uur naar bed gaat.

19:15 Tom heeft zich weer eens niet aan de afspraak gehouden en loopt meteen door naar de zolder. Ik stop Max in bad en roep Sonja om achter Tom aan te gaan. Ze roept terug dat ze dat zal doen, maar klaarblijkelijk is haar (vrijwel dagelijkse) telefoontje met haar moeder toch belangrijker. Uiteindelijk komt het er op neer dat ik alles maar weer zelf doe, en tussendoor ook nog even de was binnenhaal.

19:45 Max heeft nog even een half flesje melk gehad, Sonja is intussen samen met Max naar boven gegaan. Geen idee of dat alleen is om ‘m in bed te leggen, geen idee ook of Sonja nog terug denkt te komen of dat ze zelf ook meteen doorgaat naar bed.

20:15 Sonja is weer terug en begint zowaar de puinhoop op onze eetkamertafel op te ruimen. Afgaande op de begeleidende commentaren is het dus inderdaad, zoals ik al vermoedde, de bedoeling dat ik altijd alles opruim, terwijl het toch vrijwel uitsluitend haar spullen zijn die overal rondslingeren op plekken waar ze niet horen te liggen. Tja, dat krijg je als je getrouwd bent met iemand die van huis uit gewend is dat de huishoudster alles wel achter je opruimt. Uiteindelijk is de tafel nog niet helemaal leeg, maar een deel van het tafelblad is inmiddels weer zichtbaar.

20:40 Naar Duits gebruik begint Sonja (zelf Duitse) al weer bevelen te geven voor morgen. En dat terwijl ze toch herhaaldelijk geroepen heeft dat het nu mijn huishouden is.

22:00 Sonja gaat naar bed, ik zet m’n computer uit en ga eens kijken wat onze vriend Potter nog meer te wachten staat.

23:30 Even een onderbreking. De laatste van m’n veilingen zijn net afgelopen, dus ga ik gauw nog even m’n klanten hun factuur sturen. Althans, die klanten die nog niet betaald hebben, want een paar hebben de factuur niet eens afgewacht maar meteen via PayPal betaald.

23:55 Nou vooruit dan, nog even verder spelen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder