Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Schoonmaak | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

01:00 Weer veel te laat zet ik de TV en de PS2 uit, regel ik nog even het ontbijt, en ga ik naar bed.

07:25 Alweer een zonnige dag. Mooi. Tom wakker maken, ontbijt en lunch maken, Max uit bed, ontbijten, en wegwezen weer.

08:20 Maar voordat we richting school lopen eerst nog even de groencontainer buitenzetten. Die zit bijna vol, maar tussen nu en de volgende keer (over twee weken) zal ik nog wel een paar keer het gras moeten maaien dus zal de container leeg moeten.

09:00 Als vanouds: Max gaat spelen, ik vergrijp me aan de koffie en ga dan weer een rondje e-mail doen. Grote schrik: m’n laptop start bij de eerste poging op! Ik heb zo het vermoeden dat het geholpen heeft dat ik eerder vanochtend de schakelaar van de stekkerdoos omgezet heb, waardoor het apparaat al een paar uur stroom heeft gekregen. Met m’n zeer beperkte elektronicakennis zou ik zeggen dat er een condensator op het mainboard niet goed is.

10:00 Na het doen van de afwas begin ik maar eens aan de opruiming. Er zwerft van alles en nog wat rond hier in huis. Zo kom ik in de woonkamer, de ouderslaapkamer en de keuken nog het een en ander aan gereedschap tegen, door Sonja ongetwijfeld achtergelaten onder het motto ‘dat heb ik nog nodig’. Ja, ergens in de komende zes maanden of zo. Aangezien Sonja het niet opruimt verzamel ik het allemaal zelf en dump de hele handel in de schuur. Op de koelkast kom ik naast gereeedschap nog een heel scala aan andere spullen tegen die daar niet horen te liggen, van babyflesjes (die niet eens gebruikt worden) tot oud papier, rijstwafels en allerlei afval. Dat wordt allemaal ook opgeruimd, ik kan nu eindelijk het bovenblad van m’n koelkast weer zien. En dat is duidelijk toe aan een schoonmaakbeurt, net als de apparatuur die er nog op staat (keukenmachine, koffieapparaat, en waterkoker). En net als de rest van de keuken…

11:00 Het is bedtijd voor Max, en daarna moet de vloer in de woonkamer gedweild worden. Na eerst een halve emmer van m’n sop over het aanrecht gegooid te hebben begin ik aan die klus. Het is dè manier om te ontdekken hoeveel meubilair je eigenlijk in je woonkamer hebt staan. Een minimalistisch interieur wordt opeens een stuk aantrekkelijker.

12:00 Dat zit er weer op. Terwijl de vloer droogt ga ik op m’n werkkamer aan de slag: m’n klanten hebben betaald, dus moet er weer het een en ander ingepakt worden.

12:45 Max meldt zich, gelukkig ben ik al zo goed als klaar met inpakken. Nog even afmaken, vervolgens eerst Max naar beneden gevolgd door m’n laptop en de uitgaande post. Zometeen maar eens een hapje gaan eten.

13:45 De lunch is weer naar binnen gewerkt. Max zet ik voor de TV om Teletubbies te kijken, dan kunnen we daarna langzaam aan eens vertrekken richting brievenbus en school.

14:25 En weg zijn we weer.

15:00 …en ook weer terug. Twee van de drie enveloppen die ik wilde versturen pasten opeens niet meer door de gleuf van de brievenbus, terwijl het voorheen met dezelfde inhoud wel ging (met een beetje duwen). Ik begin TNT Post ervan te verdenken dat ze stiekem die opening een millimeter smaller hebben gemaakt.

Tom gaat TV kijken, Max gaat in de box spelen, en ik ga op jacht naar foto’s. Tom moet voor een schoolproject een babyfoto van zichzelf hebben en een foto waar het hele gezin op staat. We hebben echter niet zo veel gewone foto’s (en geen idee waar die zoal rondslingeren), de meeste foto’s zijn digitaal. Bovendien zijn er geen foto’s waar we alle vier opstaan, dus zal de gezinsfoto moeten bestaan uit twee foto’s. Al die foto’s moeten dan op een geheugenkaartje, en daarmee moet ik dan naar het Kruidvat om ze af te laten drukken. Dat betekent dus wel dat Max vanmiddag niet naar bed kan.

16:15 Een uur later, en ik heb zowaar twee bruikbare foto’s gevonden op Sonja’s laptop. Maar geen babyfoto van Tom. Dan heeft het dus ook nog geen zin om naar het Kruidvat te gaan. De kids gaan gewoon door met waar ze mee bezig zijn, ik mag me weer aan de was gaan wijden. De eerste twee ladingen van gisteren zijn droog en kunnen opgeruimd worden, de derde zit nog in de wasmachine en moet dadelijk buiten opgehangen worden, en dan moet er ook nog een nieuwe machine was opgezet worden.

17:00 De was is zoveel mogelijk gedaan, nu is het wachten tot de huidige lading gewassen is. Inmiddels zweet ik me wezenloos en ben ik moe. Hetgeen dan weer tot gevolg heeft dat het menu van vanavond er eentje wordt uit de categorie ‘snel en gemakkelijk’: diepvriespizza en een bak sla. Ik heb geen energie meer om ook nog te gaan koken.

19:00 Aan Sonja vanavond de eer om de kinderen in bad te stoppen en naar bed te brengen, ik ga de was buiten ophangen. Het zou vannacht niet gaan regenen, dus is het morgenochtend allemaal droog en kan het opgeruimd worden.

19:30 Max blijft maar herrie maken. Kennelijk zijn er weer tandjes aan het doorkomen, een beetje Dentinox doet wonderen.

19:45 Tijd om te gaan afwassen. Sonja wekt even de indruk dat ze komt helpen, maar na twee schaaltjes afgedroogd te hebben is ze weer verdwenen omdat weet-ik-veel-wat op haar laptop kennelijk belangrijker is. En dus kan ik het weer allemaal alleen doen.

20:30 Sonja houdt het bureau bezet dus ga ik zelf maar CSI kijken. Na het tweede reclameblok komt Sonja er nog even bij voor de rest van de aflevering, zodra die afgelopen is verdwijnt ze richting douche en bed.

21:30 CSI afgelopen, Sonja naar bed, dus wat ga ik dan doen? Juist, verder met Harry Potter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder