Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Operation Clean Kitchen | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

00:30 Harry Potter heeft er weer een dag opzitten, een mooi punt in het spel om er voor nu maar mee te stoppen. Nog even douchen en dan naar bed.

07:35 Het zit er niet in: ik zou met alle plezier nog een paar uur doorslapen, maar helaas. Tijd om onze standaard ochtendprocedure weer af te werken.

08:45 Tom is weer op school afgeleverd, compleet met foto’s. Max en ik gaan nog even door naar het postkantoor.

09:30 Tijd voor een bakkie koffie, om ondertussen drie van m’n klanten het heuglijke nieuws mede te delen dat hun aankopen onderweg zijn.

11:45 Na wat tijd besteed te hebben aan m’n nieuwe webwinkel is het alweer tijd om Tom op te gaan halen.

12:45 We zijn weer thuis en hebben inmiddels de lunch ook weer achter de kiezen. Max mag een uurtje gaan slapen. Eigenlijk zou ik nu moeten beginnen aan de grote schoonmaak van de keuken, met name de bovenkant van de diverse kastjes aangezien daar als sinds tijden niet meer schoongemaakt is, maar met deze temperatuur (26 graden) heb ik niet echt veel zin om met een stoomcleaner schoon te gaan maken, temeer omdat over een uurtje de zon op m’n keuken komt te staan en het daar dan nog warmer wordt. Ik denk dat ik het maar uitstel tot morgen; dan wordt het weliswaar ook weer warm, maar wel een paar graden minder dan vandaag. Bovendien is Tom dan de hele dag naar school en kan ik dus beter doorwerken.

13:00 Ik ben toch maar aan de keukenkastjes begonnen. Voordat die schoongemaakt kunnen worden zal echter eerst alles wat er bovenop ligt verwijderd, schoongemaakt en opgeruimd moeten worden. En daar bleek nogal wat te liggen: een stapeltje plastic deksels behorende bij bakjes waarvan ik niet eens weet of ik ze nog heb, een doos met twee gloeilampen, een doos met steakbestek, een doos met kleurpotloden, twee eierkokers, een plaat plexiglas (huh?), vier fotolijsten voor panoramafoto’s, een elektrische messenslijper, drie magnetronschalen, een sleutelkastje, een metalen mandje, een bus mierenlokmiddel en een flacon bladluisverdelger.

14:30 Korte onderbreking van de werkzaamheden: Max is weer wakker.

14:40 Terug de keuken in. Op een paar rekjes boven het aanrecht zwerft ook van alles rond wat hetzelfde lot beschoren is: schoonmaken en opruimen. En dan staat er op de koelkast ook nog het een en ander wat dringend schoongemaakt moet worden: een keukenmachine (luxe uitvoering, met twee mengkommen), een koffieapparaat, een waterkoker, een sinasappelpers en een glazen theepot met theelicht.

15:15 Weer even een korte onderbreking om Max z’n fruithapje te geven. Tom is inmiddels al zo ongeveer sinds hij thuis is uit school zich stierlijk aan het vervelen. Het enige wat hij wil doen is TV kijken en/of Lego Star Wars spelen, en dat is nou net wat hij van mij nu niet mag. Hij besteedt al veel te veel tijd aan het staren naar beeldschermen, hij zou beter voor ‘m zijn als hij buiten gaat spelen.

15:30 Tot zover de onderbreking. Nog meer schoonmaakwerk te doen in de keuken.

17:05 Alles wat op de koelkast stond is schoongemaakt, plus het bovenblad van de koelkast zelf. De keukenmachine (hé, krijg nou wat, hij is helemaal niet bruin-gespikkeld, hij is wit!), het koffieapparaat en de waterkoker mogen terug erop, de rest gaat de kast in. Dat deel van de keuken ziet er al een heel stuk beter uit. Nu de rest van de keuken nog schoon zien te krijgen. Voorlopig ga ik er vanuit dat Operation Clean Kitchen een week gaat duren.

Zo, en nu ga ik eerst eens even tien minuten lekker helemaal niks doen. En daarna weer terug de keuken in, maar dan om eten te koken. Op het menu vandaag: Kip Madras. En reken maar dat het begeleidende glas Duvel me bijzonder goed zal smaken!

18:30 Dat smaakte inderdaad uitstekend. Tom mag nog even buiten spelen, Sonja gaat Max in bad stoppen en ik ga maar weer afwassen. Dat had ik ook nog niet gedaan vandaag…

19:15 Met de nodige moeite is Tom langzaam richting bed te bewegen. Max komt nog even z’n melk halen en ligt een kwartiertje later ook in bed. Als dat allemaal geregeld is ga ik nog even wat inpakken voor morgen, om vervolgens mezelf onder te dompelen in een warm bad. M’n rug is er blij mee.

22:45 Zo, nog even een aanbieding op eBay de nek omdraaien voordat-ie verlengd wordt, dan kan daarna de laptop uit en de PlayStation aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder