Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Uh, gatver! | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

01:00 Het blijft verslavend…

07:10 Tom komt al een etage naar beneden gestommeld, en Sonja is nog niet weg. Tom heeft echter geen schone kleren gekregen, maar in plaats van even naar beneden te lopen gaat-ie staan roepen. Ik zeg ‘m nog dat-ie dat niet moet doen omdat Max dan wakker wordt, maar echt luisteren zit er niet aan. Dan gaat hij toch maar naar beneden, waarna hij samen met Sonja weer naar boven komt stommelen—met genoeg lawaai om Max wakker te maken.

07:20 Ik sta zelf ook op, haal Max uit bed en ga naar beneden om ontbijt en lunch te maken. Tom komt er achteraan, maar zonder sokken. Ik stuur ‘m terug om sokken aan te gaan doen, wat echter aanvankelijk weer het gebruikelijke resultaat “wil ik niet!” oplevert.

08:20 Tijd om richting school te vertrekken, Max mag deze keer mee in de wandelwagen. Dat is puur eigenbelang (het mijne), want de doos die naar het postkantoor moet kan ik anders niet meenemen. Op school aangekomen help ik Tom nog even met omkleden voor de gymles.

08:45 We vervolgen onze wandeling naar het postkantoor. De jongedame aan de balie is zeer gecharmeerd van Max (vervolgens blijkt dat ze zelf een zoontje van 11 maanden heeft), maar hoewel Max normaliter alle dames onderuit charmeert kan er nu nog geen glimlachje vanaf. Als ik wat dichterbij kom ruik ik waarom.

09:15 Thuis kan Max meteen naar boven voor een schone luier. Oh gatver. Vandaag hebben we dunne poep, die inmiddels deels uit z’n luier is gelopen en in z’n broek is gaan zitten, en als ik z’n kontje af wil vegen kom ik er achter dat we door de vochtige doekjes heen zijn. Geen nood, dan spoelen we het even af in de badkuip. Vervolgens aankleden, rommel opruimen en terug naar beneden.

10:00 Ik had overwogen om m’n rondje door de Lidl nog een dag op te schuiven, maar gezien het gebrek aan vochtige doekjes zal het toch vandaag moeten. Meteen maar op stap, dan zijn we om 11:00 uur wel weer terug en tegen die tijd is Max weer rijp voor bed.

11:15 De boodschappen zijn gedaan, Max ligt in bed, dan kan ik nu eindelijk aan m’n tweede bakkie koffie beginnen. Effe bijkomen, want Operation Clean Kitchen moet ook weer verder.

11:30 Verder met de grote schoonmaak in m’n keuken. Eerst maar eens de diverse kastjes bovenop schoonmaken. Daar is het zo goor dat zelfs de Ajax allesreiniger het niet wegkrijgt. Briljant idee: Dreft afwasmiddel. Dat scheelt stukken, nu krijg ik die plakkerige troep een stuk makkelijker weg.

12:00 Aanvankelijk stond voor dit tijdstip een afspraak gepland met mevrouw Rutten van WZI maar die heb ik een paar dagen geleden afgezegd. Ik heb niks meer van WZI gehoord, maar dat zegt uiteraard niks. Het zou me niet verbazen als er maandag of dinsdag inderdaad een brief in de bus ligt met gezanik over “u bent zonder bericht niet op uw afspraak verschenen”.

13:00 Max wordt wakker. Eerst maar eens even de lunch dan, m’n rug zal het ook vast wel fijn vinden als ik er even bij ga zitten.

13:30 De plicht roept weer. De kastjes zijn bovenop schoon, nu de binnenkant nog. Kast #1 (van 8) bevat onder andere glazen en mokken. Alles eruit, en dan ga ik de binnenkant van de kast te lijf. Gelukkig is die redelijk schoon, dus daar ben ik zo doorheen. Nu ik toch alles op het aanrecht heb staan kan ik het ook net zo goed meteen allemaal een keer afwassen.

14:30 De volgende onderbreking: Tom moet weer opgehaald worden.

15:00 De kids gaan spelen, ik heb nog een keukenkastje in te ruimen. Deze keer wordt-ie wel gestructureerder ingedeeld dan voorheen: op de onderste plank theeglazen en veelgebruikte mokken, op de middelste plank de meest gebruikte glazen, en op de bovenste plank de glazen en mokken die maar zelden gebruikt worden. Wat er nu nog over is gaat in de krat bij alle zooi die ik gisteren van bovenop de kasten heb gehaald.

17:00 En dan is het alweer tijd om eten te gaan koken. Op het menu prijkt vandaag nogmaals bloemkoolschotel, deze keer met saus. Max mag die saus echter niet hebben, dus heb ik voor hem een beetje bloemkool apart gehouden, wat aardappeltjes gekookt en een kipfilet in stukjes gesneden en gebakken. Overigens ben ik aardig geweest voor Sonja’s collega’s en heb ik het oorspronkelijk geplande menu doorgeschoven naar morgen: shoarma. Nou is die shoarma het probleem niet, maar we hebben geen knoflooksaus meer in huis dus heb ik die zelf maar gemaakt. De belangrijkste ingrediënten voor knoflooksaus à la Jeroen: een halve pot mayonaise en zes teentjes knoflook. Ach ja, dan kan dat spul nog lekker 24 uur trekken. Ik kan me zo indenken dat Sonja’s collega’s niet blij geweest zouden zijn…

18:15 Aan tafel! Kennelijk smaakt het goed, want het gaat weer compleet op—en zonder klagen! Ik heb me alleen wel wat verkeken op de hoeveelheid eten voor Max: voldoende voor twee dagen! Dus wat krijgt-ie morgen te eten?

19:10 Het is weer bedtijd voor de kids, en vreemd genoeg laten die zich allebei zonder protest naar bed brengen. Zouden ze echt zo afgemat zijn? Ik vind het allang best, dan kan ik even in alle rust op bed gaan liggen om m’n rug even te ontlasten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder