Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Een dag om te vergeten | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

07:05 Max wordt wakker, Sonja komt even later uit bed, intussen iets mompelend over “het zou toch fijn zijn als ik ook eens mocht uitslapen”. Kortom, die heeft weer een flinke pestbui. Het belooft weer een gezellige zondag te worden.

07:30 Tom staat naast m’n bed, nog niet aangekleed, hij wil een schoon shirt. Ik stuur ‘m naar boven om alvast z’n broek en sokken aan te gaan trekken, een paar minuten later is hij terug zonder sokken omdat die “niet willen luisteren”. Waarop ik ‘m nogmaals terugstuur om het nog maar een keer te proberen, en kennelijk willen z’n sokken nu wel luisteren.

08:00 Tijd voor het ontbijt.

09:30 Het huishouden kent geen mededogen: de was opruimen, nieuwe machine wasgoed opzetten, en het wasgoed dat nog in de machine zit ophangen.

10:15 Eerst maar eens een bak koffie. Ondanks mijn inspanningen begint de keuken al weer een puinhoop te worden: Sonja’s handtas en de Kampioen (uitgave van de ANWB) liggen op de koelkast, Sonja’s Intermediair ligt op het gasfornuis.

Tom zit TV te kijken en heeft een beker drinken gevaarlijk dichtbij staan. Uit ervaring weet ik dat het dan een kwestie van tijd is voordat hij die per ongeluk over de grond mept, dus zet ik ‘m wat verder weg. Vervolgens gooit niet Tom maar Max de beker over de tafel. Het gevolg: Sonja kwaad omdat ze het op moet ruimen, en vervolgens krijg ik ook nog eens het verwijt dat ik Tom een “represaille” heb gegeven. Juist ja.

11:30 Bedtijd voor Max. Sonja schijnt het daar niet mee eens te zijn omdat het veel te vroeg zou zijn.

11:45 Sonja beweert ook moe te zijn (geen idee waarvan) en gaat “een uurtje” naar bed. Die zal ik dus de komende uren ongetwijfeld niet terugzien.

13:10 Max wordt wakker. Sonja brengt ‘m naar beneden, dumpt ‘m in de box en verdwijnt weer naar boven.

14:45 Na een halve dag zeuren geef ik Tom z’n zin: ik zet m’n computer uit (aan werken kom ik toch niet toe in de herrie van dit huishouden) en ga samen met hem op z’n kamer met de Lego spelen.

15:50 Koffie!

16:30 Sonja is alweer een paar uur uit bed, ik ben moe genoeg om mezelf nu maar eens even in bed te parkeren. Van slapen komt helaas weinig terecht: als ik na een half uurtje net lekker weggezakt ben komt Tom binnenvallen om te laten zien wat-ie gebouwd heeft. Tien minuten later komt Sonja ook nog eens binnen. Zelfs uitrusten is me niet gegund…

17:40 Tijd om maar weer eens eten te gaan koken. Op het menu prijkt vandaag fusilli met een mix van gehakt, champignons, en rode en groene paprika.

18:45 Tom gaat weer naar z’n kamer, niet om te gaan slapen maar om verder te spelen met z’n Lego. Ik zeg ‘m dan wel dat het bedtijd is, maar daar trekt hij zich weer eens niks van aan.

19:15 Ik ga naar boven en krijg alweer te horen dat Tom niet naar bed wil. Ik kan me er niet eens meer druk om maken; na vijf jaar lang door z’n moeder Duits afgericht te zijn is hij zo opstandig dat ik dat toch nooit meer rechtgetrokken zal krijgen. Dus wijd ik me maar weer aan mijn huishoudelijke verplichtingen: was ophangen en de volgende lading opzetten.

19:45 Ik ben weer beneden, pak nog een glas wijn en zet m’n computer aan. Ik zit net, en dan begint Sonja (die met Max op schoot voor de TV hangt) over “moet Tom niet naar bed?”. Met andere woorden: ga Tom naar bed brengen. Jawohl! Dus sta ik maar weer op, ga naar boven, jaag Tom naar de badkamer om z’n tanden te gaan poetsen en te plassen, en ruim de Lego op terwijl Tom in de badkamer bezig is. Om vervolgens ook maar meteen schone kleren voor ‘m te pakken voor morgenochtend.

20:05 Volgende poging om weer aan de slag te gaan. Ik zit net—jawel—en vervolgens komt Sonja met de opmerking dat Max in slaap is gevallen. Waarmee ze toch weer mooi ontsnapt is aan het in bad doen en naar bed brengen van Max, en het naar bed brengen van Tom.

Inmiddels is op de BBC weer een aflevering (herhaling) te zien van Top Gear. Maar helaas, dat kan ik niet kijken. Sonja is TV aan het kijken, en op de PC is ze nog bezig met Lego Star Wars. Als ik dat uitzet krijg ik geheid weer een hoop kritiek. Het zal er wel weer op neerkomen dat ze naar bed gaat zodra de film die ze aan het kijken is afgelopen is, en ik alsnog dat spelletje kan afsluiten.

22:30 Zoals voorspeld: ook de tweede film is afgelopen, Sonja gaat naar bed. Geen woord over Lego Star Wars waarvoor de PC nog steeds aan staat, dus zal de computer nu wel uit kunnen. M’n laptop gaat ook uit, tijd voor m’n dagelijkse rondje Harry Potter.

23:40 Vandaag maar eens wat vroeger naar bed. Al die stress van vandaag vreet energie, ik zal ongetwijfeld goed slapen vannacht. Al zal het ongetwijfeld ook wel helpen dat ik sinds het moment dat ik eten ben gaan koken bijna een hele fles wijn naar binnen heb gewerkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder