Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
We eten brood, maar vreten kilometers | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

07:30 Het is goed te merken dat de herfst begonnen is. Buiten is het grijs, en eigenlijk heb ik heb eigenlijk helemaal geen zin om op te staan. Maar helaas, het zal toch moeten. Eerst Tom wakker maken, dan Max uit bed halen, en dan weer de rest van de ochtendprocedure.

08:35 Tom gaat ruzie krijgen op school. Omdat het er nogal regenachtig uit ziet heeft hij geen schoenen maar laarzen aangedaan; juffrouw Gerrie (een van z’n twee juffen) vindt dat niet goed en zegt dat hij z’n gymschoenen aan moet doen. Standaard antwoord van Tom: “dat wil ik niet”. Daar ga ik me verder niet mee bemoeien, dat vechten die twee onderling maar lekker uit. Max en ik gaan weer verder, even wat boodschappen doen bij de Albert Heijn.

09:15 We zijn weer thuis, en tot nog toe valt het met het weer eigenlijk best wel mee. Het is aangenaam fris buiten, de regen blijft beperkt tot wat verdwaalde druppeltjes motregen. Zo te ruiken heeft Max z’n luier weer goed gevuld, dus die ga ik eerst maar eens vervangen (de luier, niet de peuter). Daarna heb ik dan even tijd voor koffie en m’n e-mail, want rond 10:00 uur moeten we weer op pad naar WerkConsult.

10:15 Dan is het nu tijd voor een frisse wandeling van drie kwartier. Deze keer gaat Max niet in de rugdrager maar in de buggy, en dan zie ik wel hoe ik ‘m daar de trap op krijg. Vorige keer hebben we er iets meer dan drie kwartier over gedaan om daar te komen, dus zonder die zware last op m’n rug zou het nu net in drie kwartier moeten kunnen.

11:00 Gelukt—we hebben er precies drie kwartier over gedaan. Tree voor tree de trap op gaat nog net, zij het met veel moeite; één verkeerde beweging en we zouden allebei weer beneden liggen. Max trekt zich er totaal niks van aan, die is onderweg in slaap gevallen en maft ook nu rustig door. Totdat we binnen zijn, want zodra we de deur door zijn wordt-ie wakker.

12:20 Na vijf kwartier discussiëren en gaten schieten in m’n financiële planning voor Cyber Constructions staan we weer buiten voor de volgende frisse wandeling van drie kwartier. Deze keer tilt Johan even mee, dan komen we tenminste veilig de trap af.

13:15 Max is deze keer wakker gebleven. De lunch gaat vlot naar binnen. Hoewel hij duidelijk moe is kan ik ‘m nu niet in bed leggen, want dan ligt hij nog te slapen als we Tom op moeten gaan halen. Zodra we dat gedaan hebben gaat m’n jongste telg echter alsnog even naar bed, en dan slaapt-ie waarschijnlijk al nog voordat ik de trap af ben.

14:30 Over een kwartier komt Tom uit school, tijd dus om weer eens die kant op te gaan. En dan durft Sonja te beweren dat ik “de hele dag binnenzit”—ik zie m’n schoenzolen bij wijze van spreken met de dag dunner worden.

14:45 Max heeft onderweg z’n standaardhouding in de buggy weer aangenomen: slapend. Alleen kan ik ‘m dan straks thuis niet in bed leggen, want zodra ik ‘m uit de buggy probeer te halen wordt-ie wakker.

De regelmatig terugkerende straf van ‘geen Lego Star Wars spelen’ schijnt bij Tom als straf niet echt veel te helpen, maar blijkt wel een positief ander effect te hebben: Tom gaat weer bij vriendjes spelen. Vanmiddag gaat hij bij Bram spelen (die ik niet ken), wat als (enige) nadeel heeft dat ik ‘m straks op moet gaan halen. Maar ach, da’s beter dan dat hij de hele middag thuis zichzelf (en daarmee ook mij) verveelt.

16:05 Het is duidelijk dat ik aan Operation Clean Kitchen vandaag niet meer ga toekomen. Het is dat Max net wakker is geworden zodat ik tenminste nog gauw even beneden de boel kan stofzuigen, maar daar houdt het ook wel mee op.

16:25 Voor de vierde keer vandaag gaan Max en ik op stap: deze keer om Tom op te halen.

17:00 Over een uurtje is Sonja thuis, tijd dus om me weer naar de keuken te begeven om eerst af te wassen en vervolgens eten te gaan koken.

17:30 Sonja belt dat ze in de file staat en dus wat later thuis is. Geen probleem, dan doe ik het gewoon wat rustiger aan in de keuken. Vandaag staat er pasta-broccoli met spekblokjes en ui in roomsaus op het menu. De roomsaus is volgens de verpakking voor Tagliatellasaus, maar bij gebrek aan tagliatella wordt het macaroni. De procedure in het kort: broccoli koken, pasta koken, spekblokjes bakken, gesnipperde ui erbij, saus maken volgens de handleiding op het pakje. Eigenlijk wil ik er nog champignons bij doen, maar de laatste die ik heb liggen al een tijdje in de koelkast en beginnen intussen een beetje twijfelachtig te ruiken. Geen risico mee nemen, enkeltje vuilnisbak. Uiteindelijk smaakt het wat aan de zoute kant, maar dat zal wel komen door de doorgaans stevig gezouten spekblokjes.

19:00 Bedtijd voor Tom en Max, ik heb weer een afspraak met m’n aanrecht. Alleen deze keer niet alleen om af te wassen, maar ook om de gootsteen te ontstoppen. Die zit weliswaar nog niet helemaal dicht maar is wel goed op weg.

20:00 Tijd voor wederom een avondje TV kijken (al zou ik eigenlijk wat anders moeten doen). Eerst Celebrity Masterchef op de BBC, gevolgd door Dat zal ze leren op weet-ik-veel welke van de kommerzielen, wat dan weer gevolgd wordt door Holland’s Next Top Model. Kortom, weer veel te veel TV voor iemand met mijn stapel werk.

22:30 TV uit, nog even de laptop aan om m’n weblog bij te werken, en dan is het zometeen weer tijd om naar bed te gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder