Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Einde Oefening | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

07:35 Als ik Tom uit bed probeer te krijgen komt de reactie “nee, wil ik niet”.

08:00 Aangezien Tom na herhaaldelijk roepen nog altijd niet beneden is ga ik zelf maar naar boven om te kijken wat hij nou weer aan het uitspoken is. Ik tref ‘m aan terwijl hij tegen het logeerbed staat en naar z’n Lego (die over de vloer verspreid ligt) staat te staren. Nadat hij z’n boterham op heeft moet hij z’n schoenen aan gaan doen, maar alweer komt de reactie “nee, wil ik niet”. Ik ben dat eeuwige wangedrag van ‘m zo beu dat ik ‘m duidelijk maak dat ik dan ons huishouden maar ga degraderen tot een Duits huishouden; alleen nog bevelen geven, schelden en schreeuwen, en voor het minste of geringste een flink pak slaag uitdelen. Net als mama.

08:15 Ondanks Tom’s traagheid presteren we het toch nog om op tijd te vertrekken. Op school moet er omgekleed worden voor de gymles, maar alweer komt de reactie “nee, wil ik niet”, maar aangezien hij geen keus heeft wordt er toch maar omgekleed.

09:00 Terug thuis ga ik maar eens aan de slag met het maken van aanbiedingen voor zowel m’n webwinkel als voor eBay. Het is tenslotte over een paar dagen al 1 oktober.

11:00 Net als ik op het punt sta Max naar bed te brengen gaat de bel. Deze keer geen kinderen die met kinderpostzegels aan het leuren zijn, maar iets waar ik een veel grotere hekel aan heb: de Jehova Getuigen zijn weer met hun geloof aan het leuren. Waarom houden die lui niet een lijst bij van alle adressen waarvan de bewoners al eens hebben laten blijken niet geïnteresseerd te zijn in deze religie-colportatie? Dat zou ze toch een hoop werk moeten schelen. Ze komen nog goed weg dat ik Max nog net niet naar bed heb gebracht, want als die door de bel wakker was geworden had ik die gasten toch even in zeer onchristelijke bewoordingen duidelijk gemaakt wat ik van ze vind.

12:30 Max is weer wakker geworden, tijd dus om maar eens te gaan lunchen.

14:30 Het werk voor Toy Imperium moet weer even wachten, want het is al weer tijd om Tom op te gaan halen.

16:00 Tijd dat Max nog maar eens een uurtje gaat slapen, dan kan ik nog even doorwerken tot ik aan het eten moet gaan beginnen.

17:00 Dat heeft niet lang geduurd: Max is al weer herrie aan het maken. Ik vraag me af of hij eigenlijk wel geslapen heeft.

17:15 Voordat ik aan het eten kan beginnen moet er eerst nog even afgewassen worden. Dat zal geen problemen geven, Sonja zou rond 18:00 thuis moeten zijn en vanavond staat er weer eens couscous op het menu, wat (a) bijzonder gemakkelijk is en (b) bijzonder snel klaar is.

18:00 Het eten is klaar, Tom is inmiddels naar beneden geroepen en heeft al het speelgoed dat in de woonkamer rondzwerft opgeruimd, het wachten is weer op, jawel, Sonja.

18:15 Sonja is thuis, maar ze is niet blij. Tegen de verwachting in is ze aan het einde van haar proeftijd toch ontslagen. Het vermoeden bestaat dat het ook nooit de bedoeling is geweest om haar te houden, maar hadden ze alleen iemand nodig voor een maand om wat achterstand weg te werken. De baas zelf is meer afwezig dan aanwezig geweest, dus die kan nooit echt een goed oordeel hebben kunnen geven.

Ach ja, die dingen gebeuren. Morgenochtend mag ze door naar het CWI om een WW-uitkering aan te vragen. Het salaris is binnen dus we hebben weer even wat geld, al zal het nu wel weer solliciteren worden. Het vervelende is alleen wel dat ik net een beetje gewend begon te raken aan het leven als huisman, en er nu weer aan moet gaan wennen dat ze me de hele dag voor de voeten loopt. Ik kan me tenminste niet voorstellen dat ze nu opeens weer het huishouden over gaat nemen zodat ik me volledig kan richten op m’n ondernemingsplan en m’n online handel.

19:00 Sonja trekt zich met laptop en headset terug in de slaapkamer om wat mensen te bellen, en laat daarmee de kids voor mij. Dat gaat vanavond met relatief weinig moeite, waardoor ik ruim op tijd terug ben voor de voorlaatste aflevering van ‘Celebrity Masterchef’.

20:30 Sonja is nog niet terug, ik weet zelfs niet of ik die vanavond nog terug zie. Voor mij is het nu weer terug achter de laptop, verder met aanbiedingen maken. Echt opschieten doet dat niet: met dubbele advertenties (winkel en eBay), in twee talen en dan ook nog de fotobewerking haal ik een tempo van ongeveer een artikel per uur.

22:30 Ik hou het vanavond al vrij vroeg voor gezien en ga naar bed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder