Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Consultatiebureau | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

07:35 Shit, da’s wel laat opstaan. Ik kan me niet herinneren dat m’n wekker afgegaan is. Sonja staat ook op, die mag de kids uit bed halen (die allebei nog slapen) dan ga ik aan het ontbijt beginnen. Normaliter is de verdeling andersom, maar gezien het tijdstip en Sonja’s manier van werken (traag en inefficiënt) kan ik het ontbijt beter zelf regelen.

08:00 Sonja en Tom laten zich eindelijk beneden zien, ik vraag me af waarom ze altijd zo lang nodig hebben. Een blik op de buitenwereld stemt ook al niet vrolijk: het regent stevig door.

08:10 Sonja gaat alsnog Max uit bed halen ook al heeft die zich nog niet gemeld. Dat had ze dan ook net zo goed meteen kunnen doen, dan had hij tegelijk met ons kunnen ontbijten. Nu kost me dat weer een hoop tijd.

08:20 Sonja brengt Tom naar school, ik ga Max eten geven.

08:50 Sonja heeft om 09:00 uur een afspraak bij Randstad. Ik had verwacht dat ze Tom op de fiets weg zou brengen en dan meteen door zou fietsen, maar om onbekende reden heeft ze ‘m te voet naar school gebracht. Dan wil ze nu ook nog haar CV uitprinten, al zie ik niet echt in waarom dat nu moet; zo komt ze zeker te laat op haar afspraak. Bovendien hebben ze bij Randstad haar CV al, en als ze echt een nieuw exemplaar moeten hebben kan ze dat ook wel per e-mail doorsturen.

09:10 Ze had er tien minuten geleden al moeten zijn, maar ze vertrekt nu pas. Uiteraard blijft het opruimen weer voor mij: haar laptop blijft gewoon op het bureau staan (waardoor ik daar niet kan werken) en de desktop PC en de printer laat ze zelfs gewoon aan staan. Dus verhuis ik haar laptop maar zelf en zet zelf de rest van de apparatuur uit. Veel eigen werk zal ik niet gedaan krijgen, want om 10:45 uur moet ik met Max bij het Consultatiebureau zijn.

09:20 Een doordringende lucht waarschuwt me dat Max een poepluier heeft. Eerst maar verschonen dan, want over tien minuten is het…

09:30 Tijd voor de Teletubbies!

10:15 Gelukkig is het opgehouden met regenen, want zo meteen moet ik met Max op stap. Nog even wat spullen verzamelen om mee te nemen, jas aan, schoenen aan, Max in de buggy en wegwezen. Op het moment dat we vertrekken komt Sonja net thuis.

11:20 We zijn weer terug, slechts een klein beetje vochtig geworden. Max weegt intussen 12,34 kilo en meet 79 cm, en ligt daarmee iets boven het gemiddelde. Al met al een gezonde peuter, afgezien dan van z’n koemelkallergie. De hele toestand (meten, wegen, standaardonderzoek door de arts) laat-ie allemaal gelaten over zich heen komen; alleen over die twee prikken was hij wat minder enthousiast…

11:30 Sonja heeft het bureau beneden weer in gebruik, dus rest mij niks anders dan maar naar boven te verdwijnen. Voor zolang het duurt dan, want er moet straks ook nog geluncht worden, Sonja heeft om 14:00 uur weer een andere afspraak, en ik moet Tom ook nog uit school halen. M’n ondernemingsplan gaat nu eerst even de kast in, ik ga me nu tussen al die andere bezigheden door maar eens even bezighouden met Toy Imperium. Over iets minder dan twee maanden is het al weer Sinterklaas, enkele weken later gevolgd door Kerstmis, dus als ik niet opschiet met speelgoed aanbieden mis ik een hoop omzet.

11:50 Johan liet zich gisteren ontvallen dat de posttarieven volgend jaar omhoog gaan. Zoals bij TPG Post gebruikelijk wordt dat niet op de eerste pagina van hun website aangekondigd, maar enig zoekwerk levert de nieuwe tarieven voor briefpost per 01-01-2007 op. Een brief tot 20 gram gaat omhoog van € 0,39 naar € 0,44, daarna gaat het in stappen van € 0,44 omhoog. Ook de tarieven voor het buitenland worden gewijzigd (vooral in opwaartse richting), de Standard Mail voor buiten Europa wordt afgeschaft. Gemiddelde stijging: 12,1%.

13:00 Sonja komt naar boven en dumpt Max op m’n schoot. Eigenlijk begin ik zachtjes aan wel trek te krijgen in een boterham, en navraag leert dat Sonja Max niks te eten heeft gegeven, dus ga ik maar naar beneden met Max en ga lunch maken.

13:35 Sonja vertrekt weer, zonder een echt duidelijk antwoord te hebben gegeven op de vraag wat ze vanavond wil eten. Het komt weer neer op ‘bedenk zelf maar wat’.

14:25 Max gaat weer in de buggy, want we moeten Tom op gaan halen. Als we naar buiten lopen komen we iemand van het waterleidingbedrijf tegen die een nieuwe watermeter komt plaatsen. Prima, kom over een half uur maar terug.

15:00 We zijn goed en wel thuis, staat er weer iemand van het waterleidingbedrijf aan de deur om nu daadwerkelijk de meter te vervangen. Dat heeft-ie duidelijk meer gedaan, want tien minuten later hebben we een nieuwe meter, een kaartje met de eindstand van de oude meter, en is de goede man weer vertrokken. Vertrouwen is goed, controle is beter, dus werp ik zelf nog maar even een blik op de nieuwe meter; mooi, hij staat inderdaad op nul.

17:00 Hoogste tijd om aan het eten te beginnen. Dat wil zeggen, nadat ik de afwas gedaan heb. Op het aanrecht ligt weer het nodige afval verzameld, de vuilniszak die voor de achterdeur lag is door Sonja inmiddels buitengegooid. De volle vuilniszak vervangen door dat exemplaar was teveel gevraagd, dus hebben we in onze achtertuin nu nog een vuilnisemmer die niet meer dicht gaat en een losliggende vuilniszak. Als ik die een stukje omhoogtrek om het afval erin te gooien word ik begroet door een wolk fruitvliegjes. Yuck! Dat had ik niet voorzien, dus had ik de achterdeur niet dichtgedaan—met als gevolg dat er nu een hoop van die vliegjes in m’n keuken rondvliegen.

Dan blijft er maar één optie over. Sonja zal nog liever de halve achtertuin volstouwen met vuilniszakken dan dat ze een vuilniszak vervangt, dus zal ik het zelf maar weer doen. Dat heeft uiteraard wel consequenties voor het eten. Oorspronkelijk had ik aardappelen, erwten met wortelen en braadworst op het menu gezet, maar toen ik dat aankondigde kwamen er al meteen afkeurende geluiden van Sonja over de groenten. Vervolgens vond ik een pak rode kool in de diepvries (Sonja’s favoriete groente). Ik was eigenlijk van plan om die dan maar in de pan te gooien, maar dat kan ze nu dus wel vergeten.

19:00 Tom wordt alvast naar boven gestuurd om z’n tanden te gaan poetsen en in bed te kruipen, even later gevolgd door Sonja. Max laat ze beneden, met de opmerking dat ze alvast z’n badje in zal laten lopen en ik “zo meteen” met Max naar boven kan.

19:20 Als we ruim een kwartier later boven komen blijkt er helemaal nog geen badje klaar te staan. Zoals met zo’n beetje alles hier in huis zal ik dat dan ook maar weer zelf regelen. Als Max net in bad zit komt Sonja van de zolder af naar beneden; mooi, dan kan die zich verder met Max bezighouden terwijl ik beneden alvast z’n fles melk ga maken.

Vervolgens ga ik weer even aan de slag met m’n aanbiedingen. Vandaag moeten er nog een aantal gemaakt worden, dan kunnen ze morgen op eBay en kan tegelijkertijd m’n winkel open.

21:30 Tot zover m’n handel, tijd voor de volgende aflevering van ‘Herman helpt’.

22:30 Sonja is bij het eerste reclameblok naar bed verdwenen. Ik ga maar weer eens verder spelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder