Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Wel een CV-ketel, geen warm water | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

07:45 Ik word uit m’n slaap gehaald door het gehuil van Max. Na een paar minuten staat Sonja op, onderwijl verzuchtend in mijn richting “jij zult ook niet eens een keer opstaan”. En dat terwijl ze per saldo meer slaap krijgt dan ik.

08:00 M’n wekker piept, maar ik blijf toch nog maar even liggen. Na die opmerking van daarnet heb ik even geen zin om al op te staan.

08:45 Toch maar eens opstaan. Aangekomen op het toilet ga ik zitten om er vervolgens achter te komen dat het toiletpapier op is.

09:00 Sonja is bezig met het ontbijt. Even eten en dan maar weer aan het werk. Sonja verdwijnt na het ontbijt weer naar boven om zich voor te bereiden op het gesprek dat ze vanmiddag heeft met haar reïntegratieconsulent.

11:00 Max heeft een poepluier en moet dus weer verschoond worden. Terug beneden begint hij het TV-kastje weer leeg te halen, waarop hij naar z’n box verbannen wordt. Vijf minuten later is het stil en blijkt hij in slaap gevallen te zijn.

12:00 Van dat werken is nog niks terechtgekomen, ik ben alleen nog maar bezig geweest met m’n weblog Reïntegratieleed, waar ik eens flink m’n gal gespuwd heb over onze afgewezen aanvraag voor een uitkering. Maar nu ga ik toch echt aan het eigenlijke werk.

13:15 Max ontwaakt, en dus laat ik m’n werk weer vallen en ga ‘m z’n lunch geven.

13:45 De bel! Ah, ja, de techneut voor de tweejaarlijkse controle van de CV-ketel. Die blijkt prima in orde te zijn. Aangezien ik toch op zolder ben haal ik de wasmachine maar even leeg en zet de volgende machine alvast klaar.

14:10 Even een broodje bapao naar binnen werken en dan kan ik weer verder met m’n werk. Oh nee, wacht even, ik moet de was nog ophangen. Lastig; binnen heb ik er even geen ruimte voor, en buiten is niet optimaal vanwege het nogal twijfelachtige weer. Toch maar buiten ophangen dan.

15:50 Sonja gaat op pad richting reïntegratiebureau, naar eigen zeggen heeft ze daar maar een half uurtje nodig dus zou ze rond 17:00 uur weer terug moeten zijn.

16:15 Hè hè, eindelijk klaar met m’n aanbiedingen voor vandaag. Nu nog m’n weblog bijwerken en dan maar verder met m’n andere winkel.

18:10 Dat “half uurtje” van Sonja was kennelijk in vrouwenminuten gerekend, want ze komt nu pas binnen. Ze gaat meteen door om eten te koken, vandaag hebben we tagliatella met tomatensaus en kippenbouten op het menu.

20:30 Sonja heeft inmiddels een bad in laten lopen voor Max. Als ik met Max naar boven kom blijkt z’n badje nog niet klaar te zijn, bij gebrek aan warm water. Wat blijkt: die monteur is vergeten om na de onderhoudsbeurt de gastoevoer van de CV-ketel weer open te draaien. Uiteindelijk komt alles toch nog op z’n pootjes terecht, Max gaat in bad en vervolgens bij z’n Sonja op schoot voor een fles melk, valt vervolgens in slaap en verhuist alsnog naar z’n bed. Sonja gaat door met haar gebruikelijke avondactiviteit (TV kijken, dus), ik ga wederom aan het werk.

22:45 Sonja is een kwartier geleden naar bed gegaan, ik hou het ook voor gezien voor vandaag. Nog even lezen in bed en dan slapen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder