Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Sonja gaat weer aan de slag | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

08:15 Ik word wakker doordat Sonja met veel omhaal Max uit bed haalt. Zelf was ze kennelijk al eerder opgestaan, naar ik aanneem om haar sollicitatiegesprek van vanochtend voor te bereiden (typisch Sonja: altijd alles uitstellen tot het laatste moment). Dat uit bed halen gaat weer eens gepaard met een paar sarcastische opmerkingen.

08:20 Zowaar, ze heeft voorbereidingen getroffen voor het ontbijt; het brood ligt al ontdooid op het aanrecht, de koffie is al gezet. Maar uiteraard heeft ze alle zooi die ze de afgelopen tijd op het aanrecht heeft gedumpt nog altijd niet opgeruimd. Ik maak het ontbijt verder af en ga samen met Max ontbijten; Sonja zie ik dan wel een keer verschijnen.

09:00 Het ontbijt is op, precies op tijd voor Max om Teletubbies te kijken. Sonja heeft zich nog niet laten zien, dus loop ik toch maar even de hal in om naar boven te roepen dat d’r boterham in de keuken ligt te wachten. Geen reactie.

09:25 Schoonmoeder hangt aan de telefoon, en lijkt zowaar verbaasd dat ik degene ben die de telefoon opneemt. Nou, ik woon anders nog steeds hier. Nog wel tenminste. Ergens in de loop van de dag komt ze Tom terugbrengen, ze weet alleen nog niet hoe laat. Ze belt voordat ze vertrekt.

09:30 Sonja komt naar beneden en gaat meteen door naar d’r sollicitatiegesprek. Dat ze tot dit punt in de procedure is gekomen is op zich natuurlijk positief, al ben ik nog niet overtuigd van haar geschiktheid voor die functie—een chaoot me niet echt geschikt voor een baan waarin gestructureerd kunnen werken een absolute vereiste is.

11:20 Max is moe, tijd om ‘m maar eens even in bed te stoppen.

12:15 Sonja is weer thuis, en weet breed lachend te vertellen dat ze weer een baan heeft! Nog niet helemaal, want ze begint pas op 1 november en het contract is er nog niet, maar de toezegging heeft ze al wel. Dat betekent voor mij dus dat ik per 1 november weer huisman word. Deze keer is het de bedoeling dat ze eerst drie maanden een opleiding gaat volgen, daarna drie maanden stage gaat lopen, en vervolgens een vaste aanstelling krijgt. Op zich leuk, maar zoals altijd: eerst zien, dan geloven.

17:00 Bij gebrek aan voorraad en een gebrek aan zin om te koken wordt het menu van vanavond geregeld door de afhaalchinees.

18:15 Even gauw Max in bad stoppen, dan zijn we mooi op tijd terug voor The Simpsons over een half uurtje.

19:45 The Simpsons zijn weer afgelopen, en Max is intussen op m’n schoot in slaap gevallen. Die kan nu naar bed, ik ga nog wat werken en dan is het om 21:30 uur weer tijd voor Top Gear.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder