Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
De herfstvakantie is weer voorbij, en dus… | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

07:15 De herfstvakantie is weer voorbij, en dus gaat om 07:15 uur de wekker weer af.

07:40 Met moeite kom ik uit bed en ga beneden alvast aan het ontbijt beginnen. De rest van de familie ligt nog in bed. Sonja blijkt gisteravond nog afgewassen te hebben, uiteraard weer zonder af te drogen en op te ruimen; één keer raden wie daar weer voor opdraait.

08:35 Het volk was pas tegen 08:15 uur beneden, met als gevolg dat Sonja en Tom nu pas vertrekken en dus geheid te laat op school zullen zijn. Ik ga maar alvast voorbereidend werk doen voor m’n semi-wekelijkse tocht naar de Nettorama.

09:05 Ik vertrek naar de Nettorama, eens zien of ik het voor elkaar krijg om binnen een uur terug te zijn.

09:55 Gelukt! Boodschappen zijn gedaan, en dankzij de nieuwe pinapparaten bij de Nettorama werkte m’n pinpas ook probleemloos. De gang van zaken bij thuiskomst was als vanouds: zelf de auto uitladen en zelf de boodschappen opruimen. Dit in tegenstelling tot die zeldzame gelegenheden dat Sonja boodschappen doet, want dan wordt van wij wel geëist dat ik meehelp met uitladen en opruimen–al betekent dat in de praktijk doorgaans dat ik op m’n eentje alles moet uitladen en opruimen.

10:05 Bak koffie, en weer aan de slag. Deze week moet er vooral veel gedaan worden aan m’n ondernemingsplan, met name het financiële deel, en dus zal ik maar eens beginnen met offertes aan te vragen voor diverse verzekeringen.

10:15 Na tien minuten niks doen gaat het scherm op zwart. Da’s raar, normaal gesproken duurt dat langer en krijg ik als standaard screensaver het Windows-logo te zien. Opeens realiseer ik me dat het scherm daarvoor ook wel erg donker stond, en kom ik op het idee om even de stroomtoevoer te controleren. Wat blijkt: geen voeding. Sonja is op haar eigen laptop bezig en heeft de voeding van mijn laptop meegenomen, uiteraard zonder dat even te zeggen. Dus moet ik weer naar boven om de andere voeding te halen. Ik mag niet boven gaan zitten, want dan heeft Sonja Max alleen en dat wil ze niet. Zelf is ze bezig haar CV te herschrijven omdat ze vanmiddag weer een afspraak heeft; die afspraak staat al zeker een week, maar Sonja stelt nou eenmaal altijd alles uit tot op het laatste moment.

Detail: ze beweert zelf een “excellente” beheersing van het Engels te hebben, maar ondanks die “excellente” beheersing heeft ze inmiddels al twee keer gevraagd naar de Engelse vertaling van twee Nederlandse begrippen. Persoonlijk vermoed ik dat er een direct verband bestaat tussen haar Duitse achtergrond en haar bewering een “excellente” beheersing van het Engels te hebben; alles wat minder is dan perfect is naar haar alt-Deutsche begrippen slecht en onacceptabel, want dat betekent dat je niet goed genoeg je best hebt gedaan om het te leren.

11:45 Max is moe aan het worden. Ik geef ‘m eerst nog even wat te eten, en breng ‘m vervolgens naar bed.

13:40 Max laat horen dat hij wakker is. Dat heeft hij weer eens uitstekend getimed (voor hem althans, van mij had hij nog een half uurtje langer mogen slapen), want over tien minuten is het weer tijd voor de Teletubbies.

14:25 Noodgedwongen onderbreek ik m’n werkzaamheden, het is tijd om Max in z’n buggy te parkeren en Tom op te gaan halen.

15:00 Enigszins natgeregend komen we weer thuis. Tom gaat weer Lego Star Wars spelen, Sonja gaat verder met haar CV, ondertussen TV kijkend, ik ga eerst maar eens even lekker onderuit in een warm bad, en daarna ga ik inpakken. De eerste klant heeft betaald, dus morgen moet er een pakketje op de post.

15:45 Nog beter, de tweede klant heeft ook al betaald. Dat worden dus twee pakketten.

17:05 Het schijnt de bedoeling te zijn dat ik eten kook deze week (of toch op z’n minst het grootste deel van de week), dus zal ik me maar eens richting keuken gaan begeven.

18:00 Na enig denkwerk en een blik op de voorraad heb ik varkensschnitzels, sperziebonen en krieltjes op het menu gezet. Echt coöperatief is de familie niet; pas nadat ik het bestek op tafel heb gelegd, drie keer geroepen heb dat het eten klaar is, en het eten van Max op tafel heb gezet, haalt Sonja d’r voeten van tafel en ruimt ze haar laptop op. Tom moet met enige moeite achter de PC vandaan gehaald worden.

19:00 Bedtijd voor Tom, en geen moment te vroeg. Z’n tafelmanieren waren weer eens ver te zoeken; eten met z’n handen terwijl hij toch bestek heeft, z’n mond volproppen, met open mond eten, en Sonja doet er nauwelijks iets tegen. En ik mag eigenlijk nergens kritiek op leveren in dit huishouden. Nettoresultaat is dat Tom zo ongeveer compleet wegkomt met z’n gedrag.

19:15 Als Sonja naar boven gaat om Tom nog voor te lezen suggereer ik dat Max eigenlijk wel in bad kan, waarop Sonja roept dat ze maar één kind tegelijk aan kan en Max dus zal moeten wachten. Oftewel, ik zal het zelf maar weer doen. Toch raar dat ze het niet kan, zelf kan ik het wel en krijg de kids binnen twintig minuten in bed.

20:30 Ik verhuis met m’n laptop naar de bank, zodat ik tegelijkertijd kan werken en TV kan kijken. Vanavond op de buis: Dat zal ze leren gevolgd door Holland’s Next Top Model. Handig, zo’n draadloos netwerk.

23:00 Zowel de accu van m’n laptop als m’n eigen batterij zijn zo goed als leeg, tijd dus om m’n laptop op te ruimen en mezelf in bed te parkeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder