Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Tom’s ontsnapping | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

07:15 Hetzelfde als gisteren, m’n wekker loopt af maar Sonja heeft me al uit m’n slaap gerukt.

07:25 Tijd om op te staan, Max is al aan het roepen. Eerst even naar de zolder om Tom wakker te maken (die niet wil, en z’n best doet om te doen alsof hij nog slaapt), dan Max uit bed halen.

08:20 En nu rap naar school. Bij Tom moest alles weer expliciet op commando (tas inpakken, schoenen aan, jas aan), dus dat belooft nog wat als hij dadelijk op school om moet kleden voor de gymles.

08:55 M’n vermoeden werd bewaarheid: Tom deed bij het omkleden z’n uiterste best om zo traag en ongestructureerd mogelijk te werk te gaan. Hij lijkt echt op z’n moeder; allebei wekken ze de indruk dat ze met opzet zo doen in de hoop dat iemand anders het dan wel van ze overneemt. Het gevolg was dat Max en ik niet om 08:45 uur alweer thuis waren, maar om die tijd pas op school vertrokken. We zijn in elk geval mooi op tijd thuis voor de Teletubbies. Ruim op tijd zelfs, want die begonnen tot een tijdje terug om 09:30 uur, vervolgens werd het verplaatst naar 09:00 uur, en nu begint het opeens weer om 09:30 uur. Max kan tot die tijd gaan spelen, ik ga eerst maar eens m’n weblog bijwerken.

11:00 Vrij aardig op schema is Max weer toe aan z’n bed…

12:30 …om anderhalf uur later weer wakker te worden. Eerst maar eens even voor de lunch gaan zorgen dan.

15:30 Tijd om Tom maar weer eens op te gaan halen, en dan meteen even door naar de Albert Heijn om eten te halen voor vanavond.

15:45 Op het schoolplein komt juffrouw Selma naar me toe. Na schooltijd (en na de limonade en koek die ze krijgen voorafgaand aan de koorrepetitie) had Tom er geen zin meer in en was alvast richting huis gelopen. Die moesten ze dus terughalen. Uiteindelijk heeft hij wel gewoon meegedaan. Op naar de Albert Heijn nu, zij het wel met een omweg via thuis: het was toch handiger geweest als ik ook meteen m’n portemonnee had meegenomen…

16:30 Als we thuiskomen blijkt Sonja ook al thuis te zijn. Dat had ik in eerste instantie niet eens in de gaten omdat ze boven zat, maar er zat opeens een sleutel op de achterdeur en haar fiets stond er ook weer, dus was ze weer eens vroeger thuis dan de bedoeling was.

17:15 Ik zal me maar weer eens naar m’n keuken gaan begeven. Eerst nog afwassen, en daarna eten koken. Vanavond staat er couscous op het menu, dus dat gaat in elk geval lekker snel.

18:00 Etenstijd. Het koken heb ik aan Sonja gedelegeerd.

19:00 En daarmee is het weer bedtijd voor het klein grut, en dat gaat weer zoals gebruikelijk: Tom kan het allemaal zelf en krijgt daarna nog door z’n mama voorgelezen, ik stop Max in bad, en geef ‘m daarna nog z’n fles melk.

21:00 Sonja wilde vanavond een James Bond film kijken, maar is met Max op schoot voor de TV in slaap gevallen. Tja, dan kan ik maar één ding doen: Max in bed leggen en Sonja naar d’r eigen bed jagen. Ik ga verder werken aan de reünie-website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder