Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Tom is ziek | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

07:15 De wekker loopt af, Sonja ligt nog in bed en op de overloop brandt al een aantal uren het licht. Tom is vannacht ziek geworden, gisteren is hij al aan de diarree geraakt maar daar is vannacht ook nog eens braken bijgekomen. Ik denk dat ik ‘m vandaag maar thuis houd.

07:30 Tijd om op te staan. Ik ga even bij Tom kijken, die beweert dat hij niet meer ziek is en naar school wil. Prima, maar dan zal hij wel op moeten staan, zich aan moeten kleden en naar beneden gaan. Dat doet hij zometeen (beweert-ie), hij moet alleen nog even wakker worden.

08:30 Ik heb voor iedereen ontbijt gemaakt en voor Sonja en Tom ook nog hun lunch. Het ontbijt is achter de kiezen, behalve bij Tom want die heeft zich nog niet laten zien. Goeie kans dat hij nog steeds ligt te slapen, door al dat gedoe vannacht zal hij niet veel slaap gehad hebben. Nu eerst maar even de school bellen om ‘m voor vandaag ziek te melden.

08:55 Sonja is inmiddels vertrokken, ik ga eens even boven kijken hoe met Tom gaat.

09:00 Het is toch niet te geloven! Hij lag dus niet te slapen, hij was aangekleed en was een Suske & Wiske aan het lezen! Als ik ‘m vertel dat ik ‘m ziekgemeld heb krijgt hij weer een van z’n woede-aanvallen en roept dat hij naar school wil. Ik leg ‘m uit waarom dat niet kan, maar het is weer aan dovemansoren gericht. Stampvoetend gaat hij naar beneden. En ik ben weer een stap dichter bij een zenuwinzinking.

09:50 Max zit samen met Tom Teletubbies te kijken. De situatie is wel heel erg herkenbaar. de Teletubbies hebben een puinhoop gemaakt van hun huis: de bedden niet opgemaakt, flink geknoeid met hun ‘Tubbie Toetje’ en een hoop ‘Tubbie Toast’ over de tafel en de grond verspreid. Maar ruimen ze dat dan ook zelf op? Nee, dat moet Noo-Noo (de stofzuiger) maar doen, die dan ook alles op gaat ruimen terwijl de Teletubbies toekijken. Ik voel me opeens heel erg verwant met Noo-Noo. Het verschil is dat die tenminste nog wel gewaardeerd wordt.

Daarmee is het voor mij niet nodig om me uit verwantschap voortaan ook maar Noo-Noo te laten noemen. Geen probleem, ik voel me nog veel meer verwant met een ander fictieve huisslaaf, zij het dan dat die tenminste uiteindelijk z’n vrijheid kreeg. Even voorstellen: the name is ‘Dobby’; just ‘Dobby’.

11:15 Ik ben er zojuist achter gekomen waar Sonja die doos met naaihobby-gerelateerde papieren gelaten heeft: onder de bank. Waar Max ‘m intussen gevonden heeft. En leeggemaakt. Van Tom verwacht ik dat hij ook een oogje op Max houdt, maar daarin werd ik weer eens teleurgesteld; hij zat er bijna bovenop, maar in plaats van even te waarschuwen blijft-ie gewoon naar de TV staren. Ik heb het maar weer opgeruimd, en de hele doos naar boven verbannen.

11:40 Hèhè, eindeljk even wat rust. Max ligt in bed, Tom is boven op z’n kamer gaan spelen.

14:15 Max was kennelijk toch behoorlijk moe, want hij wordt nu pas wakker. En dat betekent dat het nu lunchtijd is. Alleen is-tie nou wel te laat voor de Teletubbies.

17:00 De keuken roept. Vandaag staat er weer degelijke Hollandse kost op het menu: boerenkoolstamp met rookworst.

18:00 Een uur, anderhalve kilo aardappelen, twee zakken boerenkool, twee rookworsten en één afwas later staat het eten op tafel. Tom begint al meteen te roepen dat hij geen honger heeft.

18:40 Z’n bord wil-ie niet leegeten, maar hij is wel al aan het zeuren dat hij een toetje wil. Dankzij z’n moeder komt-ie weer overal mee weg: z’n eten mag hij laten staan, in plaats daarvan krijgt hij een boterham, en dan krijgt hij ook nog eens een toetje.

20:00 Doordat het toetje nog gemaakt moest worden gaan de kids weer eens veel te laat naar bed. Althans, Tom naar bed, Max in bad en dan weer naar beneden.

22:30 Hoogste tijd om toch nog maar even wat te gaan doen. De afgelopen twee uur heb ik alleen maar voor de TV gezeten, met een kleine onderbreking om Max naar bed te brengen. Eerst CSI:Miami en daarna Herman Helpt. Arme Herman, aan de slag met en tussen een kudde jongedames. Wat ik me alleen wel afvraag: waarom is het dat, telkens als ik leden van een studentenvereniging bij elkaar zie, ze zo hun best doen om de indruk te wekken dat ze allemaal VVD stemmen? Neem als voorbeeld uit de aflevering van vandaag de jongedame uit het bestuur; niet onaardig om te zien, het zal vast ook een hele aardige meid zijn, maar het eerste wat in me opkwam toen ik ‘r zag was: ah, weer zo’n VVD-trutje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder