Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Veel te vroeg wakker | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

05:30 Ik word half wakker omdat het wel erg licht is in de slaapkamer. Sonja blijkt de lamp boven d’r bed aangemaakt te hebben en ligt te lezen.

05:45 Sonja staat op en gaat met het nodige lawaai iets doen. Het heeft iets met kleren te maken, afgaande op het geluid van een open en weer dichtgaande klerenkast en een hoop gerammel met kleerhangers.

06:30 Sonja kondigt aan dat ze ermee ophoudt omdat ze geen tijd meer heeft en naar d’r werk moet, gevolgd door de opdracht om het verder af te maken. Als ik m’n ogen open doe blijkt dat ze wat kleren in de kast heeft gehangen en een deel van de schone was opgevouwen heeft. Niet opgeruimd, maar gewoon op bed laten liggen. Hoezo, half werk leveren? Om de ellende nog wat groter te maken maakt ze met haar lawaai Max ook nog eens wakker. Commentaar van Sonja: “Sorry, Max!”. Juist ja. Maar als je nou denkt dat ze dan ook de consequenties accepteert heb je het mis. Vijf minuten later komt ze weer naar boven en dumpt een papfles in m’n bed.

06:40 Sonja vertrekt, en dus sta ik maar op. Eerst even naar beneden (met papfles) om te zien wat voor puinhoop ze nou weer aangericht heeft, dan terug naar boven om Max uit bed te halen. Sonja blijkt wel brood gesmeerd te hebben, maar heeft (net als gisteren trouwens) voor Max appelstroop op z’n brood gedaan. Dat werd gisteren een gigantische knoeiboel, met als gevolg dat Max die boterham niet opgegeten heeft, om herhaling te voorkomen eet ik die boterham zelf maar op en maak voor Max een andere. Op m’n laptop vind ik een briefje van Sonja met de mededelingen dat ik (1) citroen op het boodschappenlijstje moet zetten, (2) de vloer in de woonkamer moet dweilen en (3) het toilet beneden moet schoonmaken. Da’s ook weer typisch Sonja: wel roepen dat het mijn huishouden is, maar toch nog bevelen geven.

07:25 Even naar boven om Tom wakker te maken. Op het logeerbed blijkt alleen een broek voor ‘m te liggen, dus kan ik weer op zoek naar een schoon shirt en schone sokken. Tom wil als vanouds weer niet opstaan.

08:10 Tom komt eindelijk naar beneden, nog net op tijd om z’n boterham op te eten. Dan is het tijd om naar school te gaan, en blijkt dat-ie twee verschillende sokken aan heeft, en geen van beiden hoort bij het paar dat ik voor ‘m klaargelegd had. Dat zal iets te maken hebben met gisteren: toen had ik ook schone sokken voor ‘m gepakt, maar op school kwam ik erachter dat het twee verschillende waren. Dat is uiteraard niet de bedoeling (want ik word er dan op school weer op aangekeken), dus storm ik naar boven om de juiste sokken te halen. Eentje ligt er op bed, de andere is spoorloos. Dan gaat-ie maar zonder sokken naar school. Door al die vertraging moet er onderweg flink tempo gedraaid worden, en uiteraard gaat dat weer met een hoop protest en geklaag.

08:45 Max en ik zijn weer terug, Max kan gaan spelen, ik pak m’n tweede bak koffie en ga aan de slag. Eerst maar eens m’n weblog bijwerken.

10:00 De weblog is bijgewerkt, Max is in de box in slaap gevallen, nadat ik ‘m daar ingezet had omdat-ie het TV-kastje weer eens aan het uitruimen was. Volgende ronde koffie, en dan maar eens aan de slag met wat anders.

11:45 Tijd om Tom op te gaan halen. Voor de laatste keer voorlopig, want de komende twee weken heeft-ie vakantie. Belachelijk, als je het mij vraagt, maar het is niet anders. Ik zou er niks op tegen hebben als Sonja samen met de twee kids die twee weken bij haar moeder in zou trekken (of nog beter: permanent). Heb ik tenminste rust, en voor Sonja zou het ook geen probleem moeten zijn. Ze heeft tegenwoordig een auto van de zaak, dus woon-werkverkeer is geen probleem, en haar moeder kan voor de kids zorgen.

12:15 We zijn weer terug, in gezelschap van Puk, een van Tom’s schoolgenootjes. Als het goed is wordt ze rond 15:00 uur weer opgehaald. Eerst maar eens de lunch.

15:00 De oma van Puk staat aan de deur. Dag Puk!

17:20 Inmiddels is de woonkamer min of meer gedweild, het toilet min of meer schoongemaakt, een deel van het wasgoed dat Sonja op bed heeft achtergelaten is inmiddels ook opgeruimd, en de afwas is ook gedaan. Tijd dus om eten te gaan koken, en net op dit moment komt Sonja binnen. Mooi, iedereen thuis, dan hoef ik straks tenminste niemand te gaan zoeken. Bij gebrek aan inspiratie en energie staan er vandaag frieten en frikandellen op het menu. Niet gezond, niet verantwoord, maar wel lekker, gemakkelijk en redelijk snel klaar.

19:00 Nog even The Simpsons kijken en dan kunnen de kids naar bed.

20:00 Aldus geschiede, Tom gaat naar bed en Max kan er wat later nog achteraan (die is inmiddels bij Sonja op schoot in slaap gevallen). Ik ga weer verder met spelen, de TV heeft me vanavond weer eens niets te bieden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder