Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Een lange dag | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

07:00 Sonja gaat weer naar d’r werk, ik wordt half wakker, Max wordt ook wakker.

07:55 Ik ben kennelijk weer in slaap gevallen, en tien minuten geleden wakker geworden doordat Max in z’n bed van alles aan het vertellen is. Tijd om op te staan. Tom slaapt nog.

08:20 Max ligt in de box met een fles melk, het koffieapparaat staat ook aan, tijd voor een ochtendmeditatie. Deze keer niet op bed. Eigenlijk zou ik dat buiten willen doen vanwege de frisse lucht (bovendien heb je op bed geen direct contact met de grond), maar aangezien het regent schuif ik een stukje op: dan maar in de keuken voor de openstaande buitendeur.

08:30 Het alarm op m’n GSM geeft aan dat m’n tien minuten voor meditatie om zijn. Als ik vervolgens m’n blik naar het koffieapparaat laat gaan zie ik dat het wel erg slappe koffie is. Volgende keer toch maar koffie in het filter doen. 🙂

Nog maar een poging dan om koffie te zetten (deze keer met koffie in het filter), en ontbijten.

09:00 Max en ik hebben ontbeten, hij mag gaan spelen en ik ga maar weer eens aan het werk. Nog even de naaizooi van Sonja opruimen, want die heeft ze weer eens laten liggen op een plek waar Max er makkelijk bij kan, en dan is het straks weer schelden en schreeuwen als ze ziet dat hij d’r patroon in stukjes heeft gescheurd. Wat dan uiteraard weer mijn schuld is, want ik had het op moeten ruimen. Vind Sonja althans…

10:00 Tom laat zich eindelijk beneden zien. Het duurt niet lang voordat-ie boos wordt: op z’n kamer heeft-ie een lavalamp, en hij heeft nogal de gewoonte om die niet uit te doen als-ie naar beneden gaat. Dus stuur ik ‘m terug om dat alsnog te doen, maar dat wil-ie niet. En waarom wil-ie dat niet? Als-ie ‘m laat branden hoeft-ie ‘m vanavond niet opnieuw aan te doen. Goh, waar ken ik die mentaliteit toch van?

10:25 En jawel, het geruzie is alweer begonnen. Hoewel we al tig keer gezegd hebben dat-ie het niet moet doen was Tom toch weer Legoblokjes met z’n tanden van elkaar aan het halen. Als ik ‘m vertel dat-ie z’n Lego X-Pod dan maar weer op moet ruimen wordt-ie kwaad en word ik uitgemaakt voor “idiote papa”. Dat accepteer ik niet, Tom mag naar z’n kamer. Met veel protest gaat-ie even later ook inderdaad. Maar z’n X-Pod neemt-ie wel mee, al betwijfel ik of het van z’n moeder zou mogen. Alhoewel, in het kader van de ondermijning van mijn vaderlijk gezag zou hij het van haar in dit geval waarschijnlijk wèl gemogen hebben.

Ondertussen hoor ik Max met iets op tafel slaan. Het blijkt Sonja’s schaar te zijn. Het is toch werkelijk niet te geloven! Ook die heeft ze dus al niet opgeruimd! Kennelijk moeten er echt eerst flinke ongelukken gebeuren voordat ze het leert! Het bewijst maar weer eens dat ze Duits afgericht is in plaats van opgevoed (ook al blijft ze het ontkennen). Dit gedrag is typisch voor de ‘Duitse opvoeding’: gevaarlijke objecten hoef je niet op te ruimen, kinderen moeten maar begrijpen dat ze er af moeten blijven, en als het fout gaat is het hun eigen schuld. Ze gaat toch echt een serieus probleem krijgen als dit een keer echt flink fout gaat; in Duitsland geven ze dan weliswaar het kind de schuld, maar in Nederland wordt de verantwoordelijkheid toch echt bij de ouder gelegd.

11:30 Bedtijd voor Max.

14:10 Godver, houdt die verrekte laptop er al weer mee op! Terwijl die afkoelt ga ik ook maar even afkoelen, geestelijk althans. Ik zeg Tom dat hij even beneden moet blijven, ik ga even naar boven. Het was me niet gegund: ik zit net weer op bed om even tien minuten te mediteren, staat-ie al onderaan de trap te roepen. Terug de woonkamer in, waar hij tien minuten lang met een stuk hout op ons houten draaiplateau gaat staan tikken. Als ik, lichtelijk boos, weer beneden kom blijkt hij de TV aangezet te hebben, het lawaai wat hij maakte was “muziek”. Volgens mij was het alleen maar om aandacht te trekken.

18:30 Sonja zou pas om 18:00 uur afgewerkt zijn maar is nog steeds niet thuis, dus gaan we maar zonder haar beginnen. Tom’s tafelmanieren zijn weer dusdanig dat hij z’n toetje vandaag wel kan vergeten.

19:15 Tom is naar bed gestuurd, vlak daarna komt Sonja thuis. Die gaat zich eerst met de kids bezighouden, Max moet nog in bad, Tom moet nog even opgejaagd worden, en daarna krijgt Max nog z’n fles melk.

20:30 Max gaat nu ook naar bed, Sonja krijgt d’r warme hap, en ik ga weer spelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder