Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Een dagje rust en stilte | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

05:30 Geen idee waarom, maar ik ben wakker geworden. Althans, ik slaap niet meer.

08:00 Ergens rond 07:00 uur moet ik weer in slaap gevallen zijn, nu word ik weer wakker omdat Sonja opstaat. Even later meldt ook Max zich.

09:45 De rust keert weder. Sonja en Max zijn zojuist richting Limburg vertrokken, Tom ophalen en een rondje over de jaarlijkse Winseler straatmarkt. Die zijn voorlopig dus nog niet terug. Mooi! Dan kan ik tenminste eens wat werk gedaan krijgen.

12:00 Oh-oh! Ik ruik iets dat verdacht veel lijkt op een gaslucht. Da’s niet goed! Geen gaslek te vinden echter, en de gasmeter staat ook stil. Over een uurtje nog maar eens kijken of-tie toch doorgelopen is.

13:00 De gasmeter staat nog op exact dezelfde stand, dus is er geen lek. Nader onderzoek leert dat de gaslucht (of wat er op lijkt) veroorzaakt wordt door een plantje dat in de keuken op het aanrecht staat. Die mag dus direct buiten verder gaan leven.

16:00 Bijzonder lekker, op je gemakkie doorwerken zonder afgeleid, lastiggevallen of anderszins van je werk gehouden te worden. Toch ben ik moe, dus ga ik maar eens even een halfuurtje liggen. Misschien dat het helpt.

17:10 OK, het is dus een uurtje geworden in plaats van een halfuurtje, maar het heeft me wel goed gedaan. Terug aan het werk dan maar weer.

17:30 Sonja belt om te vertellen dat ze nu vertrekt (en dus over een goed uur thuis is), zij en de kids hebben al gegeten dus ik hoef alleen maar wat voor mezelf klaar te maken. Dat wordt een makkie: er ligt nog een pizza in de diepvries. Twintig minuten in de oven (vijftien volgens de verpakking, maar onze oven is al op leeftijd dus die heeft wat langer nodig), pilsje erbij, klaar.

19:15 Het volk is teruggekeerd. Tom kan meteen door naar bed, Max wil eerst nog z’n bad, z’n fles en bij mama op schoot.

20:30 Volgens de site van Neckermann.nl (de reistak van Neckermann) zijn we beter af als we z’n anderhalve week eerder vertrekken: dat scheelt namelijk zo’n € 260 op de totale prijs. Andere voordelen zijn dat we dan terug zijn voordat Tom terug is uit Canada, en dat we terug zijn voordat Max jarig is. In de oorspronkelijke planning zouden we pas na z’n tweede verjaardag terugvliegen, met als mogelijk gevolg dat we dan opeens bij moeten betalen voor z’n terugvlucht. Aan Sonja nu de taak om haar bazen zover te krijgen dat ze ook inderdaad eerder op vakantie kan. Moet maar kunnen, en anders moeten ze het prijsverschil maar vergoeden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder