Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Communicatie over twee verdiepingen | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

08:45 Drie kwartier geleden is m’n wekker begonnen met piepen, maar ik had geen zin om op te staan, de kids sliepen ook nog, dus ben ik lekker blijven liggen. Maar nu zijn Tom en Max ook wakker, dus is het gedaan met in bed liggen.

09:15 Tom komt naar beneden in z’n pyama. Ik vraag ‘m vriendelijk om zich aan te gaan kleden, maar dat wil-ie niet. Ik vraag ‘m nogmaals vriendelijk om zich aan te gaan kleden, en leg meteen even uit dat ik zover kapot ben dat ik niet alweer ruzie wil gaan maken, maar Tom wil niet, hij “wil niet naar iemand luisteren”. Dat was teveel, ik val tegen ‘m uit en schreeuw ‘m toe dat-ie dan maar z’n pyama aan moet houden, maar dat-ie dan de rest van de dag ook niks zal krijgen. Waarop Tom alsnog kwaad naar boven stampt. Hij blijft zolang weg dat Max en ik maar alvast gaan ontbijten.

10:00 Tom stond vanaf de zolder naar beneden te roepen dat-ie z’n vest niet gevonden kreeg, en Max verkondigde dat hij een vieze luier had. Dus met Max naar boven, even in bed geparkeerd en dan door naar Tom. Z’n vest blijkt vlak voor z’n neus te hangen… Terug om Max een schone luier te geven, en dan weer naar beneden. Even later komt Tom ook, en vraagt of hij wat te drinken mag. Dat kan, maar dan zal-ie wel even moeten wachten. Een paar minuten later begint-ie opnieuw, waarop ik m’n eigen bezigheden maar weer onderbreek, wat appelsap voor ‘m inschenk, en ‘m vertel dat-ie maar boven moet gaan spelen de rest van de dag. Z’n glas wordt in één keer leeggestort (zoals gebruikelijk) waarna hij naar boven verdwijnt. De rest van de dag krijgt-ie alleen nog maar kraanwater.

Typisch Holten-gedrag trouwens, die ‘communicatie’ over twee verdiepingen en door dichte deuren heen. Sonja is daar ook erg goed in…

12:05 Sonja belt om me eraan te herinneren dat ze vanavond pas laat thuis is, en om te vragen of ze nog wat mee moet brengen. Mooi, dan mag zij de boodschappen gaan doen bij de Lidl, scheelt mij weer tijd en bespaart me de ellende van boodschappen moeten doen met twee kids.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder