Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Taxi! | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

08:00 Max wordt wakker, en ik daarmee ook. Sonja heeft vannacht op de bank geslapen, voor zover ze geslapen heeft, en blijkt momenteel weer in bad te liggen.

10:00 De hele dag boven gaan zitten werken zit er niet in, want Sonja is nog steeds ziek. De huisarts, Marion Salwegter, is inmiddels gebeld, het recept ligt klaar, Sonja verdwijnt naar bed en ik ga met de kids in touw op stap. Eerst naar de huisarts, dan de apotheek, en daarna meteen even door naar de Lidl. Dat met die huisarts kostte nog de nodige moeite; Sonja’s eigen huisarts is afwezig, en het telefoonnummer waar ze volgens het antwoordapparaat terecht kon bleek niet te kloppen—er ontbrak een cijfer aan. Dus kon ik eerst op zoek naar het juiste nummer.

11:30 Het was weer enerverend. Het recept bleek deze keer gelukkig voor ‘normale’ medicijnen. De dienstdoende huisarts is namelijk een antroposoof en schrijft als regel dan ook antroposofische middelen voor. Daar hebben we eerlijk gezegd niet veel vertrouwen in, temeer omdat op de verpakking van dat spul een opmerking staat in de trant van “het is niet wetenschappelijk aangetoond dat dit middel ook echt werkt”. Het alternatieve circuit zal ongetwijfeld z’n waarde hebben, maar zoiets wekt toch niet echt vertrouwen.

Op de terugweg (van de apotheek naar de Lidl) was het even zweten, aangezien er achter ons een taxi zat die bestuurd werd door een bumperklever, en bij de eerste gelegenheid ons over de busbaan inhaalde met zo’n 70 kilometer per uur waar een maximum geldt van 50. En gewoon omdat ik het kan vermelden: dat was op de Aalsterweg, ca. 10:45 uur, taxibedrijf Cibatax, kenteken 24-PD-FH. Ik denk dat ik toch maar even bij z’n baas ga klagen.

Bij de Lidl was het wachten, want omdat gisteren alles dicht was wilde iedereen natuurlijk vandaag boodschappen doen. Daarbij bleek dat Lidl zich niet echt houdt aan z’n belofte: boven elke kassa hangt namelijk een groot bord met de tekst “Drie in de rij: kassa erbij”, maar toen ik aansloot stonden er heel wat meer in de rij en waren er toch maar twee kassa’s open. Toen een klant daarover een opmerking maakte ging er weliswaar een derde kassa open, maar de rij bleef een stuk langer dan “drie in de rij”.

12:45 Eindelijk even rust. Sonja heeft d’r medicijnen gehad en ligt in bed, Max heeft te eten gehad en ligt ook in bed, en Tom is buiten aan het spelen. Ik ben intussen bezig met m’n tweede bak koffie, en werd blij verrast door een blauwe envelop in de brievenbus. Inderdaad, Belastingdienstblauw. Ik had een aanvraag ingediend voor een VAR (Verklaring Arbeidsrelatie), en daarvan werd gesteld dat het zes weken zou duren tot ik die zou krijgen. Ze hebben er zowaar maar een week voor nodig gehad. En de BTW over het eerste kwartaal die ik teruggevorderd had is ook al binnen, evenals de belastingteruggave over 2006. Aardige mensen daar bij de Belastingdienst, ze werken snel en dan geven ze me ook nog geld.

15:08 Zowaar, Cibatax heeft gereageerd op mijn klacht. Het antwoord:

“Uiteraard hebben wij naar aanleiding van uw klacht de betreffende chauffeur binnengeroepen om deze te confronteren met het door u gemelde rijgedrag. de chauffeur gaf inderdaad toe dat hij wat te snel reed om nog tijdig bij een klant voor de deur te kunnen staan. Van het te weinig afstand houden was hij zich niet voldoende bewust: uw mail draagt wellicht bij tot een wat behoudender weggedrag in deze. Wij bieden u mede namens de chaufeur onze welgemeende excuses aan en wij vertrouwen u met bovenstaande naar behoren te hebben geantwoord.“

Kijk, da’s toch netjes van ze.

18:00 Tijd om eten te gaan maken, Sonja slaat nog een ronde over. Vanavond bami met een maaltijdloempia.

20:00 Tom en Max zijn klaar voor bed, The Simpsons zijn afgelopen, bedtijd voor Tom. Max mag nog een tijdje op schoot blijven liggen (liever niet, maar het gaat even niet anders) terwijl papa noodgedwongen maar even TV gaat kijken.

21:00 Maar nu moet Max er ook aan geloven: bedtijd. Ik ga over een half uurtje weer eens Top Gear kijken.

23:10 Ik ga ook maar eens naar bed. Sonja is halverwege Top Gear naar beneden gekomen om zich voor de nacht op de bank te installeren, de aflevering was er zowaar een die ik voor het grootste deel nog niet gezien had. Daarna nog even een poging gedaan om Need for Speed verder te spelen, maar m’n ogen willen er niet meer aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder