Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Kinderopvang | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

07:40 Vandaag wordt hopelijk een zeer rustige dag: vanaf vandaag gaat elke woensdag Tom na school naar de buitenschoolse opvang en Max de hele dag naar de dagopvang. Sonja is een half uur geleden vertrokken met Max, en ik ben een kwartier geleden uit m’n bed gekomen. Niet dat ik tot die tijd geslapen heb, want Sonja en Max maken samen behoorlijk wat lawaai. Ik heb niet op de klok gekeken, maar ik schat dat ik een uur geleden al uit m’n slaap gehaald ben.

Het zal mij benieuwen of ik dan ook inderdaad de hele dag aan m’n bedrijf kan werken, en zo ja: tot hoe laat, want de kids zitten op verschillende locaties en Sonja was gisteravond al moeilijk aan het doen over het ophalen. Op de locatie waar Tom zit zou ze haar auto niet kunnen parkeren, wat me sterk lijkt want ze zal echt niet de enige ouder zijn die met de auto z’n kind op komt halen.

Ik moet zowiezo nog zien dat ik al m’n uren kan maken. Voor de Belastingdienst maakt het allemaal niet uit hoeveel uren je aan je bedrijf besteedt, als je je administratie maar op orde hebt en netjes je belasting betaalt. Echter, de overheid wil het zelfstandig ondernemerschap stimuleren en biedt dan ook een paar hele leuke belastingvoordelen, samen goed voor een aftrek van zo’n € 11.000. Om te voorkomen dat hele volksstammen op papier een bedrijfje beginnen alleen voor die aftrekpost, is er echter een urencriterium gesteld: om in aanmerking te komen moet je jaarlijks minimaal 1225 uur aan je bedrijf besteden.

Rekent u even mee? Ga er even vanuit dat ook een ondernemer twee weken zomervakantie wil, dan blijven er 50 weken over. Per week moet je dus gemiddeld 1225/50 = 24,5 uur besteden. Dat komt dus neer op drie dagen full-time (8 uur per dag) plus nog ergens een half uurtje. Ik kan niet meteen recht uit bed beginnen, want op een lege maag kun je niet werken, en op de woensdagen moet Tom ook nog naar school gebracht worden. Op woensdagen is het dan pakweg 9:00 uur voordat ik aan de slag kan en moet ik dus tot minstens 17:00 uur continu doorwerken. Dan moet één van de kids nog opgehaald worden, en dan moet ik nog eten koken. In het weekend zal ik waarschijnlijk nog wat later beginnen, en zal ik ook nog volop onderbroken worden.

En dus ga ik ergens tijd tekortkomen. Maar nu eerst:

08:15 Tom is aan het zeuren dat hij nu naar school wil. Laten we dat eerst maar eens gaan doen. Detail: dit is de eerste keer dat Tom haast heeft om op school te komen, meestal is hij niet vooruit te branden.

08:45 In de wasmachine zit nog een lading gewassen kleding, laat ik die eerst nog maar even ophangen, anders krijg ik straks weer gezeur dat ik het niet gedaan heb.

09:00 Zo, aan de slag! In alle rust, niet geheel in stilte want zo af en toe vind ik wat muziek bij het werk ook wel eens aangenaam. Zolang het maar mijn keuze is en niet die van iemand anders.

18:00 Sonja belt met de vraag of ik Max op kan gaan halen. Zelf gaat ze Tom ophalen, maar ze staat nog in de file en heeft alleen maar een zitverhoger voor Tom bij, geen stoeltje voor Max.

18:45 Max heeft zich uitstekend geamuseerd bij de opvang. Als we thuiskomen zijn Sonja en Tom nog niet terug, maar aangezien ik eigenlijk wel genoeg gewerkt heb voor vandaag ga ik met Max nog even in de speeltuin zitten tot ze terug zijn. Het eten voor vanavond is uit de categorie Snel & Gemakkelijk: frieten en een bak sla. En een pilsje. Bij het bakken. En eentje bij het eten. Dat smaakt toch beter dan die 1,5 liter bronwater die ik vandaag naar binnen heb gewerkt.

23:00 Na het eten en de afwas ben ik maar weer verder gegaan met Project Lego: de derde lading om uit te sorteren. Tegen tienen was ik daar mee klaar en wilde ik eigenlijk nog even een rondje gaan racen op de computer, maar Sonja had bedacht dat ze haar e-mail (die van haar werk, wel te verstaan) nog “even” op wilde halen. Dus ben ik eerst maar even het terras in de achtertuin op gaan ruimen en heb ik de was binnengehaald. Sonja bleef maar bezig, dus ben ik nog even voor de TV gaan hangen in de ijdele hoop dat ze snel klaar zou zijn met d’r werk. Vergeet het maar, zojuist is ze er eindelijk mee opgehouden en is ze naar bed gegaan (“sorry dat het wat langer duurde”) maar heeft ze wel de PC aan laten staan. Het is nu echter toch te laat om nog te gaan spelen, dus zet ik ‘m zelf maar uit en ga naar bed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder