Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Vakantie: van probleem tot oplossing | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

11:00 Het wil vandaag weer niet. Vanochtend eerst Tom naar school gebracht, en vervolgens een machine was opgezet. Terwijl ik daarmee bezig was belde Sonja om te vragen hoe het hier thuis was (antwoord: Kwalitatief Uitermate Teleurstellend) en te vertellen dat ze al iets van vooruitgang aan het boeken is: de beschuit die er vanochtend in was gegaan is niet meer teruggekomen. Desalniettemin mag ze nog niet naar huis. Zodra ze naar huis mag moet ik zien dat ik haar moeder zo ver krijg om een handje te komen helpen, dan kan ik een paar dagen er tussenuit. Geloof me, ik heb het nodig.

Net Max even in bed gelegd, nu maar hopen dat-ie doorslaapt tot een uur of twee zodat ik nog wat werk gedaan krijg.

12:50 Shit, Max is al wakker, een uur eerder dan gepland. Tot zover m’n rust…

14:30 Net nog eerst even op de bank en vervolgens op bed gelegen (en Max in de box geparkeerd), maar ook dat mocht niet lang duren: Tom moet opgehaald worden.

15:00 Dezelfde ellende als altijd: Tom wilde afspreken, dat kon niet omdat ik niet èn Tom op kan gaan halen, èn voor het eten kan zorgen èn dan ook nog op tijd in het ziekenhuis kan zijn. Al ben ik zo kapot dat het ziekenbezoek vanavond waarschijnlijk toch niet door zal gaan. Geen energie meer, ik ben totaal uitgeput. Maar helaas heet ik geen Sonja en kan ik dus niet al het werk en alle verantwoordelijkheden bij iemand anders dumpen…

17:16 Net als ik op het punt sta om eten te gaan koken belt Sonja op omdat ze “een probleem” heeft. Het reisbureau had haar gebeld, maar hoewel wij dachten dat we alleen een optie hadden genomen en ook hadden doorgegeven dat de vakantie niet door zou gaan, dachten ze daar bij het reisbureau toch anders over. Of we maar even zo’n € 1,500 aan annuleringskosten wilden betalen. Net wat ik nodig had: nog meer problemen.

17:30 Sonja belt nogmaals, nu om te vertellen dat Marlen, Tom’s ‘geadopteerde oma’ (een in Essen woonachtige Duitse vriendin van haar moeder) mee gaat op vakantie in mijn plaats. Dat voorkomt een hoop heisa met eventuele daadwerkelijke annulering, Sonja krijgt toch haar vakantie, en ik heb twee weken rust. Jippie! Nu alleen m’n opname in het CPH Rosmalen nog zo zien te regelen dat het zo goed mogelijk aansluit op het einde van die vakantie.

18:30 Inpakken en wegwezen maar weer, op naar het ziekenhuis.

20:00 We zijn weer terug, nu achtereenvolgens Max z’n fles geven, Tom douchen en naar bed jagen, Max in bad doen, en ‘m in bed stoppen.

20:45 Nog even wat administratie doen, e-mail ophalen, en dan straks onderuit voor de TV. Vanavond om 22:45 uur is het de beurt aan Child’s Play (en morgenavond Child’s Play 2). Inderdaad, da’s die met de nogal moorddadige pop ‘Chucky’ .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder