Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Stof, stof en nog meer stof | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

06:00 Sonja’s wekker laat van zich horen, en uiteraard word ik daardoor ook uit m’n slaap gehaald.

06:45 Sonja is een kwartier geleden vertrokken, ik sta zelf ook maar op. Koffie aanzetten, mediteren, ontbijten. En dan aan het werk.

07:15 Het probleem met m’n laptop komt erop neer dat-ie snel te warm wordt en dan zichzelf uitschakelt. De oorzaak hiervan ligt in het feit dat de ventilator nogal veel stof aantrekt, waardoor stof zich ophoopt in de ventilator (en in de rest van de laptop) waardoor het systeem niet meer goed gekoeld wordt. Een bekend probleem overigens bij Medion laptops. Dus zit er maar één ding op: laptop openschroeven en schoonmaken.

08:15 Het had nogal wat voeten in de aarde (ik moest eerst op Internet opzoeken hoe ik ook alweer bij de ventilator moest komen) maar uiteindelijk zijn de stofnesten verwijderd en doet m’n laptop het weer. Niet optimaal, want de ventilator blijft lawaai maken, zij het niet meer zoveel als gisteravond. Als je toevallig ook in het bezit bent van een Medion MD41320: de instructies voor schoonmaak vind je opwww.gejanssen.com/howto/md41320/index.html

Andere maar nog veel betere tip voor eigenaren van hardware met de merknaam Medion of Micromaxx: zo snel mogelijk het apparaat verkopen en vervangen door eentje van een kwaliteitsmerk. Kost misschien wel wat meer, maar scheelt je tijd en ellende. Die apparaten van Medion voldoen als je ze alleen gebruikt om af en toe je e-mail op te halen, een briefje te typen of een spelletje te spelen (maar dan wel een die geen hoge eisen stelt aan de videokaart) maar voor zwaarder gebruik zijn ze niet echt geschikt. Of beter gezegd: echt niet.

En daarmee, geachte lezer, is het net na negenen en tijd voor m’n tweede bak koffie. Tevens tijd om aan m’n echte werk te beginnen. Max slaapt intussen nog even door.

09:10 Die laatste opmerking was natuurlijk de goden verzoeken. Max is zojuist wakker geworden… Dan zullen de koffie en het werk nog even moeten wachten, maar intussen kunnen dan wel de maandelijkse Windows updates geïnstalleerd worden. Deze keer is het ruim 30 MB aan updates, dus dat gaat wel even duren. Het vooruitzicht alleen is voor m’n laptop al reden om de ventilator weer eens harder te laten draaien.

15:30 En toen ging de deurbel. Een van m’n Toy Imperium klanten komt z’n spullen ophalen. Jippie, papa weer centjes! Meteen maar even de administratie bijwerken.

17:00 Doordat ik me veel met Max bezig heb gehouden en op die klant heb zitten wachten, heb ik vanmiddag uiteindelijk maar weinig gedaan gekregen. Veel meer zal het ook niet worden, want er moet eten gekookt worden. Vandaag op het menu: spaghetti met kipfilet en champignons, en een bak komkommersalade.

20:30 Toch nog een beetje werk gedaan, maar nu is het toch echt tijd om maar weer eens te gaan spelen, want dat is al weer een paar dagen geleden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder