Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Niemand wil, niemand kan | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

Vanochtend, vlak voor ik de deur uit ging, heb ik voor Sonja het ingevulde vragenformulier van de advocaat op tafel gelegd ter ondertekening. Ik kwam terug, en wat bleek: niet ondertekend. Madam wenst niet te tekenen omdat (a) ze nog geen kopieën van alle documenten van me heeft gekregen, en (b) de afspraak zou zijn dat zij het huis zou krijgen.

Met dat laatste ben ik het beslist niet eens, dus heb ik op het formulier bij de vraag “Wie blijft er achter in de woning” ingevuld “weet ik niet, graag advies”. Maar dat is kennelijk weer niet goed genoeg.

Er is nooit een harde afspraak gemaakt dat Sonja het huis zou krijgen, en als die afspraak al gemaakt zou zijn dan is die intussen toch niet meer van toepassing, aangezien die nog dateert van voor de tijd dat ik wist dat ik (in tegenstelling tot Sonja) geen andere woning KAN krijgen.

Update 12:50 uur:
Vera van Nunen heeft zich nog steeds niet gemeld, dus heb ik Welzijn Eindhoven maar weer eens gebeld. Vera blijkt niet aanwezig te zijn, men weet ook niet wanneer ze weer binnen is, sterker nog, ze weten daar niet eens of ze misschien vakantie heeft. Wat ze wel wisten te vertellen is dat ze vanaf morgen gesloten zijn en volgende week dinsdag pas weer open gaan. Fijn, die Nederlandse hulpverlening…

Update 14:50 uur:
Het bezoek aan de psychiater van de GGzE vanmiddag was ook al verspilde tijd. Het enige wat die aanvankelijk wilde doen was, jawel, pillen voorschrijven, maar toen ik vroeg of die te combineren waren met Oxazepam vond ze dat ik die eerst maar eens moest proberen. Wel suggereerde ze nog dat ik voor crisisopvang wellicht terecht zou kunnen bij Portaal040. Die blijken kortdurende crisisopvang te bieden voor maximaal zeven dagen, dus daar ga ik ook al niks aan hebben. Het hele idee achter het alarm slaan is dat die crisis juist VOORKOMEN wordt. Maar dat schijnt toch moeilijk te zijn.

Update 14:58 uur:
Aangezien Vera niet gebeld heeft heb ik ‘r een SMS-je gestuurd, en zowaar, vijf minuten later belde ze al terug. Weer alles uitgelegd, maar ook Vera beweert ook al dat ze eigenlijk niks kan doen (goh, wat origineel) maar ze gaat wel Algemeen Maatschappelijk Werk bellen en dan belt ze mij weer terug.

Sonja is vanochtend nog even teruggeweest, geen idee waarom maar voordat ze weer vertrok heeft ze wel iemand gebeld en vervolgens dat formulier voor de advocaat meegenomen. Uiteraard wordt mij weer niks verteld.

Update 15:16 uur:
Vera heeft zojuist teruggebeld. Ze heeft aan het AMW doorgegeven dat ze de situatie dermate ernstig vindt dat er iets moet gebeuren (hèhè, eindelijk!), het gevolg is dat de Crisisdienst van het AMW mij terug gaat bellen. Nu maar afwachten wanneer…

Update 15:30 uur:
Dat duurde niet lang: de Crisisdienst in de persoon van ene Jeanne van Elderen belt. Die deelt Vera’s mening dat er dringend wat moet gebeuren, en om te beginnen wil ze voor vanmiddag nog een afspraak maken. Probleem is in eerste instantie dat ik op het punt sta te vertrekken en niet weet hoe laat ik precies terug zal zijn, maar dat probleem wordt tenminste vlotjes opgelost: ik zal proberen ergens tussen 17:30 en 18:00 uur bij haar op kantoor te zijn. Toch aardig van haar, nietwaar?

Update ca. 19:30 uur:
Om 17:30 uur heb ik me bij Welzijn Eindhoven gemeld, en vervolgens een gesprek van pakweg een uur gehad. Heel veel kan ze niet voor me doen, maar ik heb nu wel het nummer van de 24-uurs crisisopvang, dus da’s al iets.

Later op de avond belden beide dames nog een keer: Jeanne om een vervolgafspraak te maken, gevolgd door Vera die wil weten hoe de situatie op dat moment is. Die is prima, nergens last van, want ik ben niet thuis…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder