Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Verblijfplaats | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

Om 12:00 uur hadden Sonja en ik een afspraak met Erik Bruning van Bureau Jeugdzorg Eindhoven. De aanloop naar het gesprek ging precies zoals ik al had verwacht: ik was vijf minuten voor aanvang aanwezig, Sonja kwam zoals altijd te laat (12:05 uur) en Erik Bruning presteerde het om pas om 12:25 uur z’n gezicht te laten zien. De vorige keer waren het 15 minuten, nu dus al 25, hetgeen getuigt van een gebrek aan respect voor hun cliënten. Ik heb nog meer te doen dan daar telkens te gaan zitten wachten!

Wolfsven

Tom, Max en Sonja blijken afgelopen zondagnacht in een hotel doorgebracht te hebben, en blijken sindsdien te verblijven op het Bospark ‘t Wolfsven in Mierlo. De kinderen krijgen hun gewone programma van school en opvang; kennelijk kan dat vanuit Mierlo dus wel maar vanuit eender welke locatie in Eindhoven niet. Sonja heeft wel plannen voor verblijf na 27 juni maar die wilde ze in mijn bijzijn niet bespreken. Verbaast me niks, Sonja is nogal sterk in het geheimhouden van informatie die voor mij van belang is.

Stijf en formeel

Het verblijfadres werd geheel in Sonja’s stijve, formele stijl bekend gemaakt: ze had het op een notitieblaadje geschreven (in al even stijve, formele stijl), dat schoof ze over tafel naar Erik, en die schoof het weer door naar mij.

Geen contact

Verder wil ze eigenlijk dat ik geen contact heb met de kinderen tot de rechter uitspraak heeft gedaan over de bezoekregeling na de scheiding. Ze wil niet dat de kinderen bij mij komen omdat ze dat “absoluut niet veilig” vindt voor de kinderen. Om dat te onderstrepen begon ze me vervolgens ook nog eens zwart te maken, maar een deugdelijke onderbouwing bleef weer uit.

De voorlopige afspraak is dat ik haar zaterdag of zondag bel en dan de kinderen te spreken krijg, en dan vervolgens vaste belmomenten afspreek (één of twee keer per week).

Spullen ophalen

Vervolgens ging het gesprek ook nog over het ophalen van spullen uit het huis. Sonja ontkent nu dat ze eerder deze week aan de telefoon gezegd heeft dat ze tussen 8 en 11 langs wilde komen, nu beweert ze opeens dat ze gezegd heeft “zodra ik de kinderen weggebracht heb”. Afgesproken is dat Sonja op een nader te bepalen datum spullen zoals kleding op komt halen, dit dan onder begeleiding van bijvoorbeeld politie of iemand van Algemeen Maatschappelijk Werk omdat ze “bang is voor haar veiligheid”, Waarom ze daar bang voor is werd er niet bij verteld.

Afgesproken is dat zij eerst de politie zal bellen die vervolgens contact op zal nemen met Erik Bruning. Daarnaast is afgesproken dat contact met Sonja zal verlopen via Erik en dat ik haar post door zal sturen.

Sleutels

Eerder deze week heb ik haar al gesommeerd de sleutels in te leveren. Dat betreft dan de sleutels van de voor- en achterdeur, de sleutel van het dressoir in de woonkamer, en de sleutels van de muurkast op zolder. Sonja weigert de huissleutels in te leveren, en van de kastsleutels beweert ze dat ze die niet heeft maar dat die gewoon thuisliggen. Vreemd genoeg krijg ik die sleutels echter nergens teruggevonden…

Om 13:20 uur stond ik weer buiten, Sonja wilde nog even alleen met Erik praten. Haar kennende zal ze die gelegenheid wel weer gebruikt hebben om nog meer leugens over me te verkondigen.

Toch nog iets leuks

Snel naar huis, vervolgens door naar ‘s-Hertogenbosch, eerst naar Hellen en daarna naar Helma. Het was weer bijzonder gezellig—het was bijna middernacht toen ik vertrok. Toch nog iets leuks deze week.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder