Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

Na nog wat afrondende werkzaamheden plus het schrijven van het artikel is vandaag weer een bijdrage geleverd aan het verpesten van het humeur van het volk bij Bureau Jeugdzorg: de dagvaarding staat nu ook online. Zonder het verweer natuurlijk, ten eerste omdat het verweer nog geschreven moet worden, ten tweede omdat je de vijand niet wijzer (of in het geval van Bureau Jeugdzorg: minder dom) moet maken dan-ie is. Dat verweer wordt geplaatst zodra ik terug ben van de zitting—maar die is pas over 16 dagen.

Op Twitter ben ik vandaag ene Martina van der Meij tegen het virtuele lijf gelopen. Het verhaal kwam me ergens bekend van voor: dakloos, geen inkomen, dromen van een beter leven maar intussen wel dagelijks geconfronteerd met de harde realiteit. Ik voel met haar mee, als ik er het geld voor had zou ik haar helpen. Een dakloze wat geld geven vind ik niet zo’n strak plan, aangezien ze in Leiden zit kan ik haar ook moeilijk uitnodigen om mee te eten, en vrouwelijke kleding (waar ze om vroeg) heb ik uiteraard ook niet.

Naar eigen zeggen droomt ze van een kuuroord (een rondje wellness-centrum zou ook goed zijn). Die ben ik dus maar eens gaan zoeken. Keus genoeg op Internet, daar ligt het niet aan, maar het kost nogal wat. Dit vereist dus nog wat nadere studie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder