Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Blog | Planeet Jeroen

Planeet Jeroen

Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

Ook weer geregeld: vandaag heeft de LOI bevestigd dat m’n uitwerkrecht voor m’n opleiding ‘Juridisch Medewerker’ verlengd is tot 8 december 2012.Dat ‘uitwerkrecht’ houdt in dat ik gebruik kan maken van de faciliteiten van de LOI Campus: oefenopgaven maken en huiswerk ter beoordeling insturen. Dat heeft dan weliswaar € 69,00 gekost maar nu kan ik tenminste de laatste module ook afmaken.

Niet dat ik van die module vrolijk word: juridische theorie is al droge kost, maar ‘Arbeidsrecht en Sociaal Verzekeringsrecht’ is zo mogelijk nog veel droger. Eén troost is er wel voor toekomstige studenten: het arbeidsrecht en het sociaal verzekeringsrecht worden door de overheid steeds verder uitgehold dus over een paar jaar zal die module wel gereduceerd zijn tot één hoofdstuk in een andere module.

Nog meer overheidsellende: de Gemeente Eindhoven heeft een herinnering gestuurd voor de Gemeentelijke belastingen 2012, een bedrag van € 183,00. Euh, herinnering? Ik heb heel die belastingaanslag nooit ontvangen! Ten eerste weet ik dat zeker omdat ik ‘m niet in m’n administratie teruggevonden krijg, ten tweede weet ik dat zeker omdat ik, als ik ‘m wel ontvangen had, een verzoek om kwijtschelding zou hebben ingediend en ook dat is niet gebeurd.

YES YES YES YES!!!

Vandaag lagen twee brieven van de LOI in de bus met de uitslag van de twee examens die ik onlangs afgelegd heb in het kader van m’n opleiding tot Juridisch Medewerker. Het vonnis:

Module ‘Inleiding Recht’: GESLAAGD (met een 7)

Module ‘Burgerlijk Procesrecht’: GESLAAGD (met een 8)

Nu nog de modules ‘Arbeidsrecht en Sociaal Verzekeringsrecht’ en ‘Effectief Office-gebruik’ en dan kan het diploma in ontvangst genomen worden.

HAPPY HAPPY HAPPY!!!

Een tijdje geleden heb ik bij het Waterschap De Dommel een verzoek ingediend voor “kwijtschelding zuiverings- en watersysteemheffing”. Gezien het het feit dat ik moet rondkomen van een WWB-uitkering voor een alleenstaande (en dus op het absolute mininum leef, of althans wat goedbetaalde bureaucraten in Den Haag als minimum zien) zou je verwachten dat zo’n verzoek wel toegekend zou worden. Dat gebeurde echter niet dus heb ik bezwaar aangetekend tegen die beslissing. Het antwoord kwam vandaag binnen.

En ja hoor, kennelijk is zelfs een uitkering op Bijstandsniveau nog teveel, want m’n bezwaar is afgewezen. Volgens het Waterschap heb ik een betalingscapaciteit van € 17,96 per maand (€ 215,52 per jaar) waarvan 80% (€ 172,42) opeisbaar is ter betaling van belastingaanslagen. De aanslag bedraagt € 77,28 per jaar en dus kan ik dat volgens het Waterschap wel betalen.

Handigheidje in de rekenmethode: ze tellen het vakantiegeld ook maar meteen mee, ook al wordt dat niet elke maand direct mee uitbetaald. Zouden ze het niet meerekenen dan zou ik een negatieve betalingscapaciteit van -€ 28,81 per maand hebben en dus wel kwijtschelding krijgen. En dan durven ze ook nog te beweren dat vrijwel iedereen in de WWB in aanmerking komt voor kwijtschelding.

Na nog wat afrondende werkzaamheden plus het schrijven van het artikel is vandaag weer een bijdrage geleverd aan het verpesten van het humeur van het volk bij Bureau Jeugdzorg: de dagvaarding staat nu ook online. Zonder het verweer natuurlijk, ten eerste omdat het verweer nog geschreven moet worden, ten tweede omdat je de vijand niet wijzer (of in het geval van Bureau Jeugdzorg: minder dom) moet maken dan-ie is. Dat verweer wordt geplaatst zodra ik terug ben van de zitting—maar die is pas over 16 dagen.

Op Twitter ben ik vandaag ene Martina van der Meij tegen het virtuele lijf gelopen. Het verhaal kwam me ergens bekend van voor: dakloos, geen inkomen, dromen van een beter leven maar intussen wel dagelijks geconfronteerd met de harde realiteit. Ik voel met haar mee, als ik er het geld voor had zou ik haar helpen. Een dakloze wat geld geven vind ik niet zo’n strak plan, aangezien ze in Leiden zit kan ik haar ook moeilijk uitnodigen om mee te eten, en vrouwelijke kleding (waar ze om vroeg) heb ik uiteraard ook niet.

Naar eigen zeggen droomt ze van een kuuroord (een rondje wellness-centrum zou ook goed zijn). Die ben ik dus maar eens gaan zoeken. Keus genoeg op Internet, daar ligt het niet aan, maar het kost nogal wat. Dit vereist dus nog wat nadere studie.

Die beslissing van gisteren heeft wonderen gedaan: alleen al doordat ik die rust heb af-gedwongen voel ik me een stuk beter. Niet dat ik nu meteen vol energie de ene klus na de andere afstreep maar ik ben wel begonnen aan een heidens karwei: het inscannen van de dagvaarding van Bureau Jeugdzorg (81 pagina’s!) en het voorbereiden van het resulterende PDF-bestand voor publicatie op Zwartboek Overheid.

Vanmiddag was de tweede editie van de driewekelijkse bijeenkomst van Housing First. Daar had ik eigenlijk niet echt zin in, maar als communitybeheerder heb je nou een-maal een morele plicht om je gezicht te laten zien. Het hielp uiteraard wel dat we deze keer een warme maaltijd kregen — met dat minimale inkomen van mij is een gratis maaltijd altijd welkom!

Verrassing bij de bijeenkomst: Jan en Tanja, twee mensen die ik nog ken uit m’n tijd bij KDET. Geen idee waar Jan tegenwoordig woont, maar Tanja blijkt zowaar bij mij in de buurt te wonen. Al met al was het best gezellig, al mag het van mij in het vervolg wel rookvrij. Maar goed, het eten, de frisdrank en de koffie waren gratis, ik was weer even de deur uit, en morgen moet toch alles weer in de was.

Nieuwste column

Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...

Nu verkrijgbaar!

Fictie

Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder