Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Column | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden

Publicatiedatum: 25 oktober 2014

Eerder kon u op deze site al lezen dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van kritische vragen en daarom geen antwoord geeft op dergelijke vragen. Het OM is echter niet de enige: bij de politie heerst dezelfde mentaliteit.
Lees verder…


Geen papieren post meer vanaf 2015

Publicatiedatum: 27 september 2014

Hoewel de titel van deze column wellicht anders suggereert wordt papieren post niet verboden. Maar u en ik kunnen er wel voor zorgen dat het aanzienlijk minder wordt.
Lees verder…


Klachtencommissie Reclassering corrupt

Publicatiedatum: 20 september 2014

Dat het wereldje van politie, justitie, reclassering en alles wat daar omheen hangt door en door corrupt is weten we allemaal. De Klachtencommissie Reclassering Nederland hoort ook bij dat wereldje en blijkt geen uitzondering op de regel te zijn.
Lees verder…


Nieuwe mijlpaal: gepubliceerd auteur!

Publicatiedatum: 23 augustus 2014

M’n carrière als schrijver heeft een nieuwe mijlpaal bereikt: sinds gisteren is m’n Engelstalige fictiedebuut ‘The Passing of Richard Quinn’ verkrijgbaar op Amazon. Waarmee ik dus officieel ben toegetreden tot de rangen der gepubliceerde auteurs.
Lees verder…


Stoornissen: de natte droom van overheid, hulpverlening en media

Publicatiedatum: 23 augustus 2014

Nederlanders zijn van oudsher bijzonder goed in het cultiveren van hun hokjesgeest en het plakken van etiketjes op anderen. Waarschijnlijk de populairste van die etiketjes zijn die van de psychiatrische ‘stoornissen’. Naast de ‘hulpverlening’ zijn ook politie, justitie en de media er dol op.
Lees verder…


Massale terreuraanval door PVV-neonazi’s

Publicatiedatum: 2 augustus 2014

Het is met name op Twitter schering en inslag: wie een mening verkondigt welke niet overeenstemt met het neonazistische gedachtegoed van de PVV kan rekenen op een reeks haattweets uit het rechtsextremistische afvoerputje van de maatschappij. Dat went na een tijdje, maar de afgelopen dagen hebben ze zichzelf overtroffen met een terreurcampagne van ongekende omvang.
Lees verder…


Dubbele kindermoord Eindhoven al twee jaar in doofpot

Publicatiedatum: 5 juli 2014

Deze week is het twee jaar geleden dat twee minderjarige kinderen uit Eindhoven naar het buitenland werden ontvoerd en daar om het leven werden gebracht, na vrijwel zeker eerst nog seksueel misbruikt te zijn. De zaak wordt door de betrokken instanties al twee jaar doodgezwegen.
Lees verder…


Dossier Corruptie: Politie Eindhoven (3)

Publicatiedatum: 7 juni 2014

Het is al vaker gebleken dat de Staatspolizei er—voorzichtig uitgedrukt—nogal een tweesporenbeleid op na houdt als het gaat over aangiften door respectievelijk tegen Bureau Jeugdzorg. Eerder deze week is dat opnieuw duidelijk geworden.
Lees verder…


GGzE dwingt cliënt onder bedreiging tot tekenen zorgovereenkomst

Publicatiedatum: 17 mei 2014

Zoals bij alle instanties draait het ook bij de GGzE enkel nog om het binnenhalen van zoveel mogelijk geld. De geldhonger is zo groot dat men eerder deze week zelfs een cliënt onder bedreiging dwong een zorgovereenkomst te ondertekenen.
Lees verder…


Jezus leeft niet bij Jezusleeft.nl

Publicatiedatum: 10 mei 2014

De Europese verkiezingen komen er aan, en daarmee duiken weer allerlei kleine partijtjes op met vage verkiezingsprogramma’s. Zo ook een kleine zichzelf christelijk noemend partijtje genaamd ‘Jezus leeft’. Het partijprogramma is… euh… opmerkelijk.
Lees verder…


Arnold Heertje kansloos tegen Bureau Jeugdzorg

Publicatiedatum: 3 mei 2014

Onlangs haalde econoom Arnold Heertje in de media genadeloos uit naar Bureau Jeugdzorg en noemde daarbij ook namen van betrokken medewerkers. Daar was BJZ niet blij mee waarop men Heertje in kort geding voor de rechter daagde. Hoezeer de goede man ook gelijk heeft, die zaak gaat hij niet winnen.
Lees verder…


Dossier Corruptie: Politie Eindhoven (2)

Publicatiedatum: 26 april 2014

In eerdere artikelen schreef ik al over de corruptie bij politie en justitie, in een zaak omtrent vijf aangiften (drie tegen personeel van Bureau Jeugdzorg Eindhoven, twee tegen de Eindhovense crimineel ‘X’) welke in de justitiële doofpot waren verdwenen. Deze week was er een nieuwe ontwikkeling in de zaak.
Lees verder…


Vereniging Martijn verboden—het einde van de democratie

Publicatiedatum: 19 april 2014

Het doek is definitief gevallen voor Vereniging Martijn: gisteren werd Martijn alsnog door de Hoge Raad verboden. Daarmee is het doodvonnis van de democratie getekend; de weg is nu vrij om elke organisatie te verbieden welke omstreden standpunten heeft.
Lees verder…


De doofpot van Hoofdofficier van Justitie Bart Nieuwenhuizen (OM Oost-Brabant)

Publicatiedatum: 12 april 2014

Twee weken plaatste ik hier een open brief aan Hoofdofficier van Justitie A.J.A.M. (Bart) Nieuwenhuizen met daarin een serie kritische vragen. Vandaag ontving ik zijn antwoord, en zoals gebruikelijk werd dat vergezeld door de kenmerkende stank van doofpotzaken.
Lees verder…


Van waakhond tot schoothond: journalistiek in Nederland

Publicatiedatum: 5 april 2014

Ooit zagen journalisten het als hun taak kritisch naar de maatschappij te kijken en over misstanden te publiceren. Inmiddels lijkt die gezonde overtuiging verdwenen te zijn uit het leven van wat ooit de waakhonden van de democratie waren.
Lees verder…


Open brief aan Hoofdofficier van Justitie Bart Nieuwenhuizen (OM Oost-Brabant)

Publicatiedatum: 29 maart 2014

Bij politie en Justitie lijkt men zich bezig te houden met zaken die op z’n zachtst gezegd de indruk wekken dat ze het daglicht niet kunnen verdragen en dus dringend aan dat daglicht blootgesteld moeten worden. Daarom deze keer geen reguliere column maar een open brief aan Hoofdofficier van Justitie A.J.A.M. (Bart) Nieuwenhuizen van het Arrondissementsparket Oost-Brabant.
Lees verder…


Maatschappelijk werker wordt brandweerman

Publicatiedatum: 8 februari 2014

Maatschappelijk werkers en andere ‘hulpverleners’ zijn berucht om het feit dat ze graag veel en lang praten, dol zijn op procedures en rapportages, maar geen actie ondernemen. Wat zou er dan gebeuren als we maatschappelijk werkers bij de brandweer zouden laten werken?
Lees verder…


GGzE solt met cliënt

Publicatiedatum: 1 februari 2014

Het is een publiek geheim dat het bij ‘hulpinstanties’ tegenwoordig niet meer draait om hulpverlenen maar om het binnenhalen van zoveel mogelijk geld. Daartoe worden cliënten niet geholpen maar (vaak jarenlang) aan het lijntje gehouden. Zo houdt de GGzE (Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en De Kempen) een cliënt al 6,5 aan het lijntje.
Lees verder…


Incassobureau blijkt zelf wanbetaler

Publicatiedatum: 25 januari 2014

Als iemand u geld schuldig is maar niet wil betalen kunt u naar een incassobureau stappen, ooit uitgevonden om wanbetalers zo ver te krijgen dat u uw vorderingen betaald krijgt. Het laatste wat je dus van een incassobureau zou verwachten is dat het zelf een wanbetaler is. Welkom bij Van Lith Gerechtsdeurwaarders & Incasso uit Eindhoven.
Lees verder…


Rechtbank Oost-Brabant muilkorft klagers

Publicatiedatum: 18 januari 2014

Formeel hebben we het recht om bij instanties te klagen als we vinden dat we niet correct behandeld zijn door een ambtenaar of hulpverlener. In de praktijk blijken die klachten vaak in de doofpot te verdwijnen en worden klagers nogal eens gestraft voor het indienen van een klacht. De Rechtbank Oost-Brabant heeft er echter nog een schepje bovenop gedaan door een uitspraak waarmee het indienen van een klacht een wel heel hachelijke onderneming wordt.
Lees verder…


Waarom de hulpverlening niet functioneert (3)

Publicatiedatum: 11 januari 2014

Van Nederland wordt gezegd dat je er je nek breekt over de hulpverleners. Als buitenstaander zou je dan verwachten dat wie zich bij een hulpinstantie meldt, snel en goed geholpen wordt. Dat valt in de praktijk vies tegen — en dat is met name te wijten aan de hulpinstanties en hulpverleners zelf.
Lees verder…


De tegenstrijdigheid van de reclassering

Publicatiedatum: 21 december 2013

Dat ambtenaren en hulpverleners lang niet altijd gericht zijn op de belangen van de burger respectievelijk cliënt weten we allemaal. Dat ze veelal meer belang hechten aan het in stand houden van hun baantje is niets nieuws. Maar het kan nog erger. In één bedrijfstak is de situatie zo schrijnend dat de hele bedrijfstak tegenstrijdig is aan zichzelf: de reclassering.
Lees verder…


Financiële prikkel voor hulpverleners

Publicatiedatum: 14 december 2013

In mijn vorige column gaf ik aan dat de hulpverlening in dit land zeer slecht functioneert en de hulpverleners en hun managers daarom gebaat zouden zijn bij financiële ‘prikkels’ om hun werk wel naar behoren te doen. In deze column ga ik daar verder op in.
Lees verder…


Waarom de hulpverlening niet functioneert (2)

Publicatiedatum: 7 december 2013

Van Nederland wordt gezegd dat je er je nek breekt over de hulpverleners. Als buitenstaander zou je dan verwachten dat wie zich bij een hulpinstantie meldt, snel en goed geholpen wordt. Dat valt in de praktijk vies tegen — en dat is met name te wijten aan de hulpinstanties en hulpverleners zelf.
Lees verder…


NaNoWriMo 2013

Publicatiedatum: 2 november 2013

Sinds 1999 is november de tijd voor NaNoWriMo — de National Novel Writing Month. Doel is om in dertig dagen een boek te schrijven van 50.000 woorden; dat komt neer op een boek van ongeveer 200 pagina’s.
Lees verder…


Autisten: de redders van de economie

Publicatiedatum: 26 oktober 2013

Het gaat nog steeds slecht met de economie en enige verbetering is nog niet in zicht; het enige wat uitstekend functioneert is de graaicultuur onder managers bij overheid en bedrijfsleven. Maar terwijl de crisis onverminderd voortraast is er één groep waarvan de leden wel eens de redding van de economie zouden kunnen zijn: autisten.
Lees verder…


De teloorgang van de Nederlandse taal

Publicatiedatum: 19 oktober 2013

Het is somber gesteld met de Nederlandse taal. Of beter gezegd: het is somber gesteld met de beheersing van de Nederlandse taal bij hen voor wie het toch hun moedertaal is. Vroeger (in het pré-Internettijdperk) zal het waarschijnlijk ook niet geweldig geweest zijn, maar nu bijna iedereen z’n halve leven op Internet gooit wordt het steeds duidelijker dat het hard bergafwaarts gaat.
Lees verder…


Waarom de hulpverlening niet functioneert (1)

Publicatiedatum: 12 oktober 2013

Van Nederland wordt gezegd dat je er je nek breekt over de hulpverleners. Als buitenstaander zou je dan verwachten dat wie zich bij een hulpinstantie meldt, snel en goed geholpen wordt. Dat valt in de praktijk vies tegen — en dat is met name te wijten aan de hulpinstanties en hulpverleners zelf.
Lees verder…


Dossier Corruptie: Politie Eindhoven (1)

Publicatiedatum: 5 oktober 2013

De politie wordt geacht de wet te handhaven. Dan zou je verwachten dat men zich daar realiseert een voorbeeldfunctie te hebben en zich daar dan ook naar te gedragen. De praktijk is aanzienlijk weerbarstiger; hieronder vindt u één van de vele voorbeelden van corruptie bij de Eindhovense politie.
Lees verder…


Schrijven: 1% inspiratie, 99% transpiratie

Publicatiedatum: 28 september 2013

Of u nu romanschrijver bent, dagbladjournalist, columnist, blogger, of één keer per maand een stukje schrijft voor de nieuwsbrief van de zesde klasse zondagmiddag-amateurs van het plaatselijke voetbalclubje, als u schrijft weet u dat de edele kunst van het schrijven bestaat uit 1% inspiratie en 99% transpiratie. Die 1% inspiratie is het lastigste, maar gelukkig is er veelal een bron om inspiratie uit te putten: de lezers van al die pennenvruchten. U, dus.
Lees verder…


De leeuw en de autist

Publicatiedatum: 21 september 2013

Autisme is een zogeheten ‘gedragsbeïnvloedende’ stoornis. Dat betekent dat het ‘afwij-kende’ gedrag van autisten geen bewuste keuze is maar voortvloeit uit hun autisme. Daar is lang niet iedereen blij mee, met als gevolg dat autisten een goede kans maken om ooit in hun leven op bevel van Justitie in hun vrijheid beperkt te worden. Helaas echter wil het tot overheid en ‘hulpverlening’ maar niet doordringen dat ‘dwang en drang’ bij autisten juist averechts werkt.
Lees verder…


ADHD toch geen verzonnen ziekte

Publicatiedatum: 7 september 2013

Enige maanden geleden kwam het (inmiddels op talloze websites gekopieerde) verhaal naar buiten dat een Amerikaanse psychiater op zijn sterfbed verklaard zou hebben dat ADHD een verzonnen ziekte zou zijn. Complotdenkers maken overuren tegenwoordig en dit klonk als een complottheorie rond de farmaceutische industrie, dus ik was niet overtuigd. Terecht, zo bleek.
Lees verder…


Hoe de politiek de jeugdzorg gaat verbeteren

Publicatiedatum: 17 augustus 2013

“Kinderen dupe van fouten jeugdzorg” kopte het Algemeen Dagblad vandaag. Kinderen zouden door foute rapportages van de jeugdzorg soms onterecht uit huis geplaatst worden. In de praktijk gaat het om vele duizenden gevallen per jaar, doch dit terzijde. Maar hoe gaat de politiek deze misstanden aanpakken? Gezien de traditie bij de overheid vrees ik het ergste.
Lees verder…


Dossier Corruptie: Nationale Ombudsman

Publicatiedatum: 10 augustus 2013

Wie het niet eens is met de gedragingen van een overheidsinstantie kan bij die instantie een klacht indienen. Bent u vervolgens niet tevreden over de manier waarop uw klacht is afgehandeld dan kunt u uw beklag doen bij de onpartijdige Nationale Ombudsman. Die blijkt echter bepaald niet onpartijdig te zijn.
Lees verder…


Gemeente Eindhoven belazert minima

Publicatiedatum: 3 augustus 2013

Ook de Gemeente Eindhoven moet bezuinigen, en net als de pennenlikkers in Den Haag weten ook de Eindhovense ambtenaren hoe je dat het gemakkelijkst kunt doen: over de ruggen van de minima. Overal worden al allerlei regelingen voor minima versoberd of zelfs afgeschaft, maar de Gemeente Eindhoven gaat nog een stapje verder — door creatief te boekhouden met de bankrekeningen van de minima.
Lees verder…


Jeugdzorg mag schelden

Publicatiedatum: 27 juli 2013

Enkele maanden geleden vond gezinsvoogd Hester Kuitert (Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam) het nodig om te gaan schelden naar aanleiding van een kritisch artikel over de Jeugdzorg. Het leverde haar zowel een klacht als een aangifte op. Inmiddels zijn beide door de respectievelijke instanties (BJAA en het Openbaar Ministerie) behandeld. Met precies het verwachte resultaat.
Lees verder…


Dood aan het Cookie Monster!

Publicatiedatum: 20 juli 2013

Hoewel de titel wellicht anders doet vermoeden gaat deze column niet over Sesamstraat. Het gaat echter wel over cookies (van het digitale soort) en over het monster genaamd ‘overheid’. Geen kruimelkoekjes dus, maar kleine tekstbestandjes die op uw computer worden opgeslagen als u een website bezoekt.
Lees verder…


Kinderrechter wil selectief fokprogramma voor kinderen

Publicatiedatum: 29 juni 2013

Van een hoogleraar familierecht annex kinderrechter zou je een zekere mate van intelligentie mogen verwachten. Helaas gaat dat niet altijd op: hoogleraar en kinderrechter Paul Vlaardingerbroek pleit voor gedwongen anticonceptie voor “ouders die er een potje van maken”.
Lees verder…


Belastingherziening: recept voor rampspoed

Publicatiedatum: 22 juni 2013

Eerder deze week publiceerde de Commissie Van Dijkhuizen haar rapport over vereenvoudiging van het belastingstelsel. Samengevat adviseert de commissie het huidige overheidsbeleid (laat de armen de crisis betalen) voort te zetten. Met als bonus dat invoering van het plan leidt tot minder belastinginkomsten en dus per saldo zal bijdragen aan het begrotingstekort.
Lees verder…


Malaise in de mantelzorg

Publicatiedatum: 15 juni 2013

In het kader van de nimmer aflatende bezuinigingswoede vindt de regering dat burgers meer voor elkaar moeten gaan zorgen en minder moet aankloppen bij de professionele zorg. Zoals bij zo’n beetje alle plannen van deze regering: er is weer niet nagedacht over de consequenties.
Lees verder…


Elektronische detentie

Publicatiedatum: 8 juni 2013

Staatssecretaris Teeven wil fors bezuinigen op het gevangeniswezen. Zo wilde hij onder andere het cellentekort oplossen door een aantal veroordeelden te voorzien van een enkelbandje — de zogeheten elektronische detentie. Hoewel de motivatie van de staatssecretaris verkeerd is (bezuinigen) en het plan deels weer van tafel is, is voor het idee op zich veel te zeggen.
Lees verder…


Alternatieve aanpak voor hervorming Jeugdzorg

Publicatiedatum: 1 juni 2013

Een van mijn overtuigingen is dat alleen maar kritiek leveren te gemakkelijk is; als je kritiek levert moet je het met deugdelijke argumenten onderbouwen en met alternatieven komen. Vorige week heb ik onderbouwde kritiek geleverd op de ‘Transitie Jeugdzorg’, deze week is het alternatief aan de beurt.
Lees verder…


Transitie Jeugdzorg — oude wijn in nieuwe zakken

Publicatiedatum: 25 mei 2013

Er is geen bedrijfstak in Nederland welke zo zwaar onder vuur ligt als de jeugdzorg. Nadat men eerst jarenlang struisvogelpolitiek had bedreven besloot de overheid in te grijpen en bedacht de ‘Transitie Jeugdzorg’, waarbij de jeugdzorg overgeheveld wordt naar de gemeenten. Het plan is gedoemd te mislukken.
Lees verder…


Guerrillaverzet in Nederland

Publicatiedatum: 18 mei 2013

De Nederlandse samenleving wordt in hoog tempo harder en rechtser, niet in het minst dankzij een overheidsbeleid dat er op gericht lijkt te zijn Nederland zo snel mogelijk om te vormen tot een tweede Nazi-Duitsland. Maar daar blijft het niet bij: de overheid wil ons naar maar liefst drie verschillende decennia tegelijk terug brengen. Met terugkeer naar een vierde decennia als gevolg.
Lees verder…


Mythe: Amish, autisme, BMR en chemtrails

Publicatiedatum: 11 mei 2013

Om de zoveel tijd duiken de mythen weer op: onder de Amish zou autisme niet voor-komen, autisme zou veroorzaakt worden door BMR-vaccinaties, maar zou ook een gevolg zijn van zogenaamde chemtrails. Enig onweerlegbaar bewijs ontbreekt echter. Daarom heten het ook mythen.
Lees verder…


Verboden vruchten

Publicatiedatum: 4 mei 2013

De wereld is in rep en roer: chemiebedrijf Monsanto wil patenten op groente en fruit, en het telen van gewassen waarvan de zaden niet afkomstig zijn van Monsanto zou zelfs strafbaar moeten worden. Maar wat zijn de consequenties nu echt? Voor een deel valt het wel mee. Voor een deel ook niet.
Lees verder…


Naar een nieuwe sociale advocatuur

Publicatiedatum: 27 april 2013

Per 1 juli 2013 gaat de eigen bijdrage voor gefinancierde rechtsbijstand aanzienlijk omhoog. Daarnaast worden voor echtscheidingszaken afwijkende (en zeer hoge) eigen bijdragen geïntroduceerd. Nettoresultaat is dat rechtshulp voor de laagste inkomens onbereikbaar wordt. Maar gelukkig is er een oplossing, als de advocatuur tenminste wil meewerken.
Lees verder…


Uitbuiting in de sociale werkvoorziening

Publicatiedatum: 20 april 2013

In Nederland hebben we de Wet Sociale Werkvoorziening, bedoeld om arbeidsgehan-dicapten aan een baan te helpen. Dat klinkt mooi, maar in de praktijk is het veelal niet meer dan gelegaliseerde uitbuiting van arbeidsgehandicapten, Arbeidseinsatz met een masker van liefdadigheid.
Lees verder…


De verborgen kosten van detentie

Publicatiedatum: 13 april 2013

Voor wie nooit in de gevangenis heeft gezeten en ook anderszins niks met het gevange-niswezen van doen heeft lijkt het simpel: je pleegt een misdrijf, je gaat de gevangenis in, je komt weer vrij, je pakt je leven weer op alsof er nooit iets gebeurd is. Helaas is de realiteit aanzienlijk weerbarstiger en liggen de kosten vele malen hoger dan alleen de kosten van detentie zelf.
Lees verder…


Ervaringsdeskundigheid

Publicatiedatum: 6 april 2013

In de hulpverlening is het helemaal hot en trendy: de ervaringsdeskundige — de cliënt die vanuit zijn ervaring als cliënt wordt ingezet binnen de organisatie om zo de dienst-verlening te verbeteren. Maar moeten we daar blij mee zijn?
Lees verder…


Zes maanden cel voor staatssecretaris Fred Teeven

Publicatiedatum: 30 maart 2013

Er moet er bezuinigd worden bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie. En dat doet staatssecretaris Fred Teeven niet met veel visie maar met de botte bijl: maar liefst 26 gevangenissen moeten dicht, personeel komt op straat te staan en het regime in de resterende gevangenissen wordt gereduceerd tot dat van een concentratiekamp. Een recept voor rampspoed.
Lees verder…


De gevangenis als vijfsterrenhotel?

Publicatiedatum: 23 maart 2013

Om de zoveel tijd laait de discussie weer op over het vermeende luxeleventje van gedetineerden in Nederlandse gevangenissen. De bajes zou een luxehotel zijn waar het goed toeven is, wie doorvraagt bij mensen die dat beweren komt er doorgaans al snel achter dat het uitspraken zijn van mensen die zelf nooit in de bajes hebben gezeten. Hoog tijd dus voor de andere kant van het verhaal.
Lees verder…


Huiselijk geweld bestaat niet

Publicatiedatum: 16 maart 2013

Regelmatig wordt gepubliceerd over huiselijk geweld. Soms gaat het over de zoveelste overheidscampagne om huiselijk geweld te stoppen, vaak zijn het slachtofferverhalen van mishandelde vrouwen. En daar zit nou net de pijn voor andere slachtoffers.
Lees verder…


Het einde van de habbekrats

Publicatiedatum: 9 maart 2013

Naarmate je ouder wordt verzamel je steeds meer spullen — en naarmate je groter gaat wonen neemt het nog verder toe. Ooit komt er een moment dat je er toch weer vanaf wilt, maar wat doe je dan? Je gooit het weg, of je geeft het weg, of je probeert het te verkopen via het advertentiebord bij de supermarkt of via advertentiesites als Marktplaats. Dan blijkt het verkopen van je spullen opeens een stuk lastiger dan gedacht. De oorzaak: de totaal doorgeschoten Hollandsche Zuinigheid.
Lees verder…


Slimme meter, domme burgers

Publicatiedatum: 2 maart 2013

De ‘slimme meter’ is weer helemaal hot. Met name op Twitter zie ik zo ongeveer elke dag linkjes voorbijkomen naar allerlei alarmerende verhalen over dat apparaat. Verhalen welke, gezien de inhoud en de toonzetting, vooral geschreven worden door figuren die slecht geïnformeerd zijn en overal samenzweringen en Big Brother zien.
Lees verder…


Jeugdzorg: ego’s en euro’s

Publicatiedatum: 23 februari 2013

Mijn vorige column, De vijf fasen van de jeugdzorg, blijkt op Facebook door een aantal gebruikers te zijn gedeeld, en dat leverde zowaar een reactie op vanuit de jeugdzorgindustrie. En die begon al met een scheldpartij…
Lees verder…


De vijf fasen van de jeugdzorg

Publicatiedatum: 16 februari 2013

Afhankelijk van de invalshoek van waaruit men het bekijkt gaat het uitstekend of juist heel slecht met de jeugdzorg. Vanuit de jeugdzorgindustrie bekeken gaat het beter dan ooit: het aantal ondertoezichtstellingen en uithuisplaatsingen loopt steeds verder op en daarmee ook de banksaldi van de jeugdzorg.
Lees verder…


Hoe de ANWB haar klanten een poot uitdraait

Publicatiedatum: 26 januari 2013

Omdat ik een stacaravan in België had staan had ik een abonnement op de Buitenland-service van de ANWB/Wegenwacht. Medio november 2012 is die caravan verkocht en had ik die Buitenlandservice dus niet meer nodig, en was er dus (financiële) wijsheid in het besluit om dat abonnement per 1 januari 2013 op te zeggen: in plaats van € 105,53 zou m’n lidmaatschap dan nog maar € 77,95 kosten — een besparing dus van € 27,58 wat ongeveer gelijk staat aan één volle tank LPG (goed voor 400 tot 450 kilometer).

Daar dacht de ANWB dus anders over… 🙁
Lees verder…


Geen vervolging voor kindermishandeling

Publicatiedatum: 10 december 2012

Een vrouw mishandelde jarenlang haar nog zeer jonge kinderen onder het mom van ‘degelijke Duitse opvoeding’. Schelden, schreeuwen en slaan was aan de orde van dag want, aldus de moeder, “dat is goed voor je karakter”. Om een einde te maken aan dit geweld besloot de vader aangifte te doen tegen de moeder.
Lees verder…


Judasgeld

Publicatiedatum: 5 december 2012

De ‘feestmaand’ december is weer begonnen. Volgens het beeld in de media de maand van gezelligheid, tijd voor elkaar, cadeautjes uitpakken, lekker eten. De maand van pepernoten, chocoladeletters, luxe kerstdiners, warme chocolademelk, oliebollen en champagne. Maar niet voor duizenden ouders en kinderen in Nederland.
Lees verder…


Waarheidsvinding

Publicatiedatum: 23 november 2012

Wie als ouder te maken krijgt met de Nederlandse jeugdzorg wordt al snel met een fenomeen geconfronteerd waar de jeugdzorg berucht om is: valse rapportages. Hele rapporten worden volgeschreven met smaad, laster, valse beschuldigingen en zelfs ‘psychiatrische diagnoses’ waar geen psychiater aan te pas is gekomen.
Lees verder…


Hoax Alert: Tankstations, Roemenen en GPS

Publicatiedatum: 26 augustus 2012

Momenteel circuleert op Facebook een waarschuwing dat Roemenen op tankstations gratis sleutelhangers en dergelijke uit zouden delen. De hebbedingetjes zouden voor-zien zijn van een GPS-chip waarmee de criminelen u naar huis zouden volgen om bij u in te breken.
Lees verder…


Orgaandonatie: je laatste goede daad

Publicatiedatum: 21 augustus 2012

Tot op de dag van vandaag is orgaandonatie in Nederland een ‘opt-in’ systeem: je bent alleen donor als je dat expliciet hebt aangegeven. Om de zoveel jaar laait de discussie weer op om er een ‘opt-out’ systeem van te maken: je bent automatisch donor tenzij je jezelf afgemeld hebt. De voor- en tegenstanders vliegen elkaar dan weer even in de haren, waarna we weer over gaan tot de orde van de dag.
Lees verder…


President Pechtold

Publicatiedatum: 13 augustus 2012

In het artikel ‘D66 en de Vier Provinciën’ heb ik het plan van D66 voor de herindeling van Nederland onderuit gehaald. Alleen kritiek leveren is echter wat al te gemakkelijk, dus bij deze een advies aan D66 hoe ze dat plan gefaseerd toch uit kunnen voeren, als aanzet tot de vorming van de Verenigde Staten van Europa.
Lees verder…


D66 en de Vier Provinciën

Publicatiedatum: 13 augustus 2012

D66 heeft bedacht dat we tussen nu en 2017 wel 700 miljoen euro zouden kunnen besparen op de kosten van bestuur en op langere termijn zelfs meer dan 1 miljard euro per jaar, als we provincies gaan samenvoegen en het aantal gemeenten halveren van zo’n 400 naar ongeveer 200.
Lees verder…


Niet meewerken aan omgangsregeling

Publicatiedatum: 13 juli 2012

U bent gescheiden, u heeft een of meer kinderen welke hun hoofdverblijf bij uw ex-partner hebben, u heeft ouderlijk gezag en een omgangsregeling maar uw ex weigert daar aan mee te werken.
Lees verder…

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder