Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

M’n carrière als schrijver heeft een nieuwe mijlpaal bereikt: sinds gisteren is m’n Engelstalige fictiedebuut ‘The Passing of Richard Quinn’ verkrijgbaar op Amazon. Waarmee ik dus officieel ben toegetreden tot de rangen der gepubliceerde auteurs.

Schrijven deed ik al jaren. Dat begon in 2006 toen ik huisman werd en daarover ging bloggen op Dagboek van een huisman. Van daaruit begaf ik me op het pad der niche-journalistiek op Stop Yvonne van Hertum, klokkenluiden op Zwartboek Overheid en m’n column op deze website.

Van non-fictie naar fictie

Dat was echter allemaal non-fictie. Begin oktober 2013 stelde ik nog dat ik nooit fictie zou schrijven. Maar zoals zo’n beetje alles in m’n leven liep het anders dan gepland, en begon ik twee weken later aan een (eveneens Engelstalige) roman. Eigenlijk had dat m’n debuut moeten worden maar ook daar ging het weer anders dan voorzien.

Uitgever

In januari 2014 deed ik namelijk mee aan schrijfwedstrijd. Ik viel niet in de prijzen, maar een van de juryleden bleek tevens uitgeefster te zijn en was dermate onder de indruk dat ze me uitnodigde mijn werk bij haar uitgeverij (Wormhole Electric) uit te geven. Helemaal niet slecht, als je bedenkt dat de meeste auteurs eerst maandenlang (zo niet jarenlang) met hun werk moeten leuren om een agent te vinden, en daarna kan het nog lang duren voordat die het werk gesleten krijgt aan een uitgever.

The Passing of Richard Quinn

Wormhole geeft echter voornamelijk novellen uit (18.000–60.000 woorden, romans zijn 60.000+) en dus ging m’n roman de koelkast in. Veel bloed, zweet en tranen later was m’n eerste novelle, The Passing of Richard Quinn, gereed—en sinds gisteren dus verkrijgbaar via Amazon. Niet als apart boek overigens, maar in de septembereditie van Science Fiction Fantasy Transport samen met een verhaal van collega-auteur Tamara Narayan.

De eerste paar hoofdstukken kunt u hier lezen, het hele verhaal is voor een spotprijsje verkrijgbaar via Amazon.

Breng vooral ook eens een bezoek aan mijn auteurswebsite!

Publisher-written blurb:

A seemingly innocent birth, guardians that never introduce themselves, a ghost that haunts a castle, an innocent child becomes the pawn to solve a centuries-old murder. This is Jeroen’s first submission to Wormhole. Based on the quality of the work, we’re hoping it isn’t the last.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder