Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

Of u nu romanschrijver bent, dagbladjournalist, columnist, blogger, of één keer per maand een stukje schrijft voor de nieuwsbrief van de zesde klasse zondag-middagamateurs van het plaatselijke voetbalclubje, als u schrijft weet u dat de edele kunst van het schrijven bestaat uit 1% inspiratie en 99% transpiratie. Die 1% inspiratie is het lastigste, maar gelukkig is er veelal een bron om inspiratie uit te putten: de lezers van al die pennenvruchten. U, dus.

Mijn dank…

Het is mooi werk, stukjes schrijven, en al helemaal als je merkt dat steeds meer lezers je werk weten te vinden, ze het steeds vaker delen via media als Facebook en Twitter, en je er dan ook nog positieve reacties op krijgt.

Waarvoor mijn hartelijke dank, geachte lezer! Het betaalt voor geen meter, maar de wetenschap dat u mijn schrijfselen waardeert (anders kwam u niet hier en op andere sites waar ik publiceer) is onbetaalbaar! 🙂

…en uw mening

Als stukjesschrijver word je onder andere geconfronteerd met de vraag wat je publiek wil lezen, en met de hierboven genoemde 1% inspiratie om dat dan ook daadwerkelijk te schrijven. Ik kan u verzekeren dat het lang niet altijd meevalt.

Vandaar dit artikel. Deze keer eens geen kritisch artikel over welke maatschappelijke ontwikkeling of disfunctionerende instantie dan ook, maar een vraag aan u, de lezer.

Waarover zou u op de plek meer willen lezen? Voor welke onderwerpen trekt u graag wat tijd uit om onder het genot van een versgezet bakkie koffie te lezen wat ik er over te vertellen heb? Het kunnen brede, algemene onderwerpen zijn, maar ook juist zeer specifieke onderwerpen.

Laat het weten, geachte lezer, want uiteindelijk schrijf ik voor u, niet voor mezelf. Uw reactie kunt u kwijt in het commentaarveld onder dit artikel, u kunt het ook e-mailen naar jeroen [at] vanbaardwijk [punt] com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder