Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

Het doek is definitief gevallen voor Vereniging Martijn: gisteren werd Martijn alsnog door de Hoge Raad verboden. Daarmee is het doodvonnis van de democratie getekend; de weg is nu vrij om elke organisatie te verbieden welke omstreden standpunten heeft.

Eerst even dit…

Met name in rechtsextremistische kringen houdt men er nogal een zwart/wit wereld-beeld op na: wie geen voorstander is van allerlei gruwelijke straffen voor pedofielen en pedoseksuelen zal er zelf wel eentje zijn. Laat ik dus beginnen met dat even uit de weg te ruimen. Nee, ik ben niet pedofiel en/of pedoseksueel, en ik ben ook geen voorstander van seks met minderjarigen.

Daarentegen ben ik wel verklaard voorstander van de vrijheid van meningsuiting.

Vrijheid van meningsuiting

Samengevat stelt artikel 7 van de Grondwet dat iedereen vrij is om (binnen bepaalde grenzen) zijn of haar mening publiekelijk te uiten. De Nederlandse wet maakt geen uitzondering voor controversiële onderwerpen.

Vereniging Martijn vond dat seks met minderjarigen bespreekbaar gemaakt moest worden en de wettelijke minimumleeftijd van 18 jaar voor seksueel verkeer verlaagd moest worden. Dat is een mening en in een land dat zichzelf een democratische rechtsstaat durft te noemen moet die mening ook gewoon geuit kunnen worden. En net als ieder ander stond het Martijn vrij om bij de politiek te gaan lobbyen voor een wetswijziging.

Persoonlijk ben ik het niet helemaal met ze eens (bespreekbaar maken ja, praktizeren nee) en heb ik de kans dat ze zo’n wetswijziging voor elkaar zouden krijgen altijd als verwaarloosbaar klein ingeschat, maar vrijheid van meningsuiting is vrijheid van meningsuiting.

Helaas is dat recht (toch al een heel eind gesloopt in de afgelopen jaren) nu dus nog verder afgebroken, nu de Hoge Raad gezwicht is voor de druk van extreem rechts. Of, zoals een twitteraar het noemde: “Een overwinning voor de hooivorkenbrigades”.

Wie volgt?

De vraag welke zich nu dus opdringt is: wie zal als volgende aan de beurt zijn? De democratie en de vrijheid van meningsuiting zijn de afgelopen jaren al steeds verder gesloopt, met deze uitspraak ligt er nu dus jurisprudentie waarmee iedereen een organisatie kan laten verbieden wanneer men het niet met de doelstellingen van die organisatie eens is.

Althans, vooropgesteld dat die organisatie niet extreem rechts is en geen machtspositie heeft. Clubjes als de PVV en (om het even bij kinderseks te houden) de jeugdzorg zijn ook zeer omstreden, maar ik betwijfel of we die verboden zullen krijgen.

Maar verder? Ik voorzie nu al dat de ene na de andere organisatie verboden gaat worden. Vakbonden, politieke partijen die niet PVV of VVD heten, belangenorganisaties van allerlei minderheden; over tien jaar zullen ze alleen nog bestaan als ondergrondse verzetsbewegingen.

Fascistische Politiestaat Nederland

Het nettoresultaat van dat alles zal zijn dat straks alleen nog organisaties en meningen toegestaan zullen zijn welke de goedkeuring van het regime wegdragen. Nog even en dan staan we binnenkort verplicht met schuin naar boven uitgestrekte rechterarm “Holland, Holland über alles” te zingen, terwijl het leger en de bruinhemden door de straten marcheren en burgers met “afwijkende opvattingen” door de moderne versie van de Waffen-SS hun huis uitgesleurd worden om gedeporteerd te worden naar de vernietigingskampen.

Nein, Danke.

Arrest Hoge Raad op derechtspraak.nl

2 Responses to Vereniging Martijn verboden—het einde van de democratie

 • Lucky says:

  Seks met kinderen bespreekbaar maken? Is u wel helemaal lekker, of lijkt dit maar zo?
  Begrijpt u mij niet verkeerd, een ieder heeft uiteraard recht van vrije meningsuiting en de wijze waarmee men hier tegenwoordig me omgaat is mij ook abacadabra maar het bespreekbaar maken van seks met kinderen gaat mij, en dat is mijn persoonlijke mening, en vele met mij, echt te ver.

  Als pleegvader van twee kinderen die door hun vader jarenlang seksueel misbruikt zijn heb ik de gevolgen mogen meemaken over wat dit met mijn pleegkinderen heeft gedaan. De problemen die dit met zich mee heeft gebracht. Het wantrouwen van de kinderen t.o.z. van volwassenen en met name mannen in hun leven. De nachtmerries en de angst in hun ogen.
  gelukkig gaat het nu goed met mijn twee pleegkinderen, maar het feit dat een pedoseksuele organisatie verboden is, is een goed ding, en ik ben van mening dat een erg groot deel van Nederland het met mij eens zal zijn.

  • Jeroen says:

   Met ‘bespreekbaar maken’ bedoel ik niet ‘legaliseren’. Het heeft echter wel voordelen als we er met z’n allen over kunnen praten, zodat pedofielen eerder geneigd zullen zijn hulp te zoeken. Door de huidige heksenjacht door extreemrechts op pedofielen en pedoseksuelen (nee, dat is niet hetzelfde) zullen pedofielen minder snel geneigd zijn om hulp te zoeken, met alle risico’s van dien.
   Overigens was Martijn geen pedoseksuele organisatie maar een belangenvereniging van pedofielen welke het onderwerp publiekelijk bespreekbaar wilde maken. Voor zover mij bekend heeft de organisatie nooit daadwerkelijk seksueel kindermisbruik gepropageerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder