Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Zowaar, een sollicitatiegesprek! | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Afgelopen maandag heb ik gereageerd op een vacature van uitzendbureau Adecco in Tilburg, waar men voor winkelketen Kwantum op zoek is naar iemand die ondersteuning moet gaan bieden bij het ombouwen van de website. En zowaar, vanochtend werd ik gebeld. Aangezien ik echter even met iets anders bezig was en m’n GSM niet bij de hand had kwam ik er een kwartier later pas achter. Op de voicemail stond een berichtje met de vraag of ik even terug wilde bellen, want de dame in kwestie wilde graag even de vacature met me doorspreken.

En dus heb ik braaf even teruggebeld. De dame zelf was net de deur uit, maar een collega wist er ook alles van. Het bleek te gaan om een project van drie maanden (dat zullen er dus wel vier worden, gezien de gewoonte van projecten om uit te lopen). Geen overmatig riant uurloon, maar nog altijd meer dan een WWB-uitkering. En een leuke toevoeging aan m’n CV. Eigenlijk werd ook gevraagd om kennis van Photoshop, wat ik niet heb, maar mijn uitleg dat ik andere software gebruik en ik de basis van Photoshop met een halve dag spelen ook wel door heb was kennelijk voldoende. Kort en goed: hij zou m’n CV doorsturen naar Kwantum, en dan zou ik ergens in de loop van de week weer wat horen.

Anderhalf uur later belde hij al terug. M’n CV was doorgestuurd, en iemand bij Kwantum wilde me heel graag spreken. Mijn verhaal over Photoshop werd kennelijk ook door hen geaccepteerd. Of aanstaande donderdag misschien uitkwam? Euh, nee. Geen probleem, dan wordt het maandag. Hij moest dan wel even bellen voor het precieze tijdstip, maar tien minuten later belde hij alweer terug. En dus mag ik maandag om 14:00 uur m’n gezicht laten zien op het Kwantumse hoofdkantoor.

In al m’n enthousiasme dacht ik meteen maar even de trialversie van Photoshop te downloaden zodat ik straks niet helemaal met m’n bek vol tanden sta, maar de downloadsite van Adobe blijkt tijdelijk uit de lucht te zijn vanwege onderhoudswerkzaamheden. Straks nog maar een keer proberen dan. Ik heb nog wel even voordat het maandag is.

Dat heb ik dan weer. Heb ik voor de afwisseling eens iets interessants te melden aan Johan Migchels, is-tie tot het einde van de maand op vakantie. Ach ja, misschien zit het mee en kan ik inderdaad volgende week al meteen aan de slag en heb ik een leuke verrassing voor ‘m als-ie terug is. Al betekent dat dan wel weer dat m’n WWB-uitkering al aan z’n einde komt nog voordat ik die toegekend heb gekregen; als die ambtenaren zo’n snelle wijziging maar aankunnen… Alhoewel, waarom zou ik me daar druk om maken? Zolang ze me voor die paar weken maar m’n uitkering betalen.

En vervolgens kan ik dan na het project alles weer opnieuw doen, al hoop ik eigenlijk dat ik dan weer in aanmerking kom voor WW. Minder papieren rompslomp…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder