Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Sollicitatiedag #1 | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

Afgelopen vrijdagmiddag kreeg ik per e-mail een reactie op m’n sollicitatie bij reisbureau Pacific Island Travel. Of ik maar even wilde bellen voor het maken van een afspraak. Normaal gesproken doet zo’n werkgever dat zelf, maar vooruit maar weer. Dus heb ik vanochtend die goeie man (ene Rob Kusters) gebeld, om vervolgens te horen te krijgen dat-ie niet op kantoor was. Juist ja, laat ‘m maar even terugbellen. En dat deed-ie dan ook een uurtje later. Netjes.

Het gevolg: morgenmiddag ga ik m’n opwachting maken in hartje Amsterdam. Minpuntje is dat de afspraak pas om 16:00 uur is, zodat ik me midden in de avondspits openbaar naar Eindhoven terug mag laten vervoeren. Ook niet echt handig is dat het gesprek in Amsterdam plaats moet vinden terwijl de vacature is voor een baan op de Eindhovense vestiging van het bedrijf.

Kwantum

Maar voor die tijd moest er vandaag nog een gesprek gevoerd worden bij de firma Kwantum. Wat blijkt? Ze zoeken iemand die in de komende paar maanden voornamelijk bezig is met het omzetten van zo’n 4.000 (vierduizend!) foto’s voor de nieuwe website. Gelukkig heb ik dat al veelvuldig gedaan voor m’n eigen eBay-winkel, en zijn de vereiste technieken in Photoshop al aan de orde gekomen het afgelopen weekeinde, dus dat zou geen probleem moeten zijn. M’n eBay-handeltje lijkt zowaar een pluspunt te zijn, omdat ik daarmee feitelijk nu dus verstand heb van e-commerce (toch maar eens zien dat ik die kreet in m’n CV verwerkt krijg). Morgenochtend wordt besloten welke van de drie kandidaten de baan krijgt waarna ik van Adecco de uitslag te horen krijg.

Dat zul je nou altijd zien: anderhalf jaar lang willen ze je nergens, en dan kan ik woensdag op twee plaatsen tegelijk beginnen. Niet dat ik zelf geloof dat beide werkgevers me willen hebben, maar het lijkt me toch bijzonder plezierig om tegen een potentiële werkgever te kunnen zeggen “nee dank je, ik ga liever ergens anders werken”. 🙂

Photoshop/Dreamweaver

Afgelopen vrijdag heb ik de trialversie van Adobe Photoshop (versie CS2, wat aangeeft dat het een onderdeel is van de Adobe Creative Suite 2) gedownload en geïnstalleerd, en in één moeite door ook maar meteen Macromedia Dreamweaver 8 er achteraan gedaan. Het zijn tenslotte zo’n beetje de industriestandaarden, en aangezien niemand een training wil subsidiëren zal ik het allemaal wel weer zelf moeten doen.

Vervolgens bij de plaatselijke boekenboer een studieboek over Photoshop CS2 gekocht[*], en daar vervolgens een flink deel van het weekeinde aan besteed. Intussen heb ik ook een paar uurtjes zitten spelen met Dreamweaver, en heb ik ze allebei maar alvast aan m’n CV toegevoegd. Tegen dat ik door m’n Photoshop-boek heen ben ga ik wel weer winkelen voor een boek over Dreamweaver.

[*]The Unofficial Guide To Photoshop CS2. Auteur: Alanna Spence. Twee keer zo dik als Adobe’s eigen cursusboek, en meer dan de helft goedkoper: een bescheiden € 18,25. Aanrader.

Tussen de bedrijven door heb ik ook eens opgezocht wat al dat leuks eigenlijk kost. Da’s wel effe schrikken: € 689 voor Photoshop en € 479 voor Dreamweaver. Photoshop maakt deel uit van de Adobe Creative Suite (€ 1.269) en Dreamweaver is onderdeel van Macromedia Studio 8 (met een prijskaartje van € 999). Die laatste twee zijn dan ook nog eens als bundel te koop (Adobe Web Bundle) waar ze maar liefst € 1.999 voor vragen. En al die prijzen zijn dan ook nog eens exclusief 19% BTW. Geen wonder dat er een levendige handel is in illegale kopieën…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder