Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Zowaar: iets positiefs | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

07:35 Met de nodige tegenzin sta ik op, om vervolgens Tom uit bed te halen. Die blijkt zowaar al wakker te zijn maar wil weer eens niet uit bed. Geheel tegen z’n gewoonte in ligt Max nog steeds te slapen.

08:00 Tom heeft zich nog altijd niet laten zien, dus hijs ik mezelf weer twee trappen op om te zien waar hij blijft. Hij blijkt nog steeds in z’n bed te liggen, dus til ik ‘m er zelf maar uit en parkeer ‘m naast z’n bed op de grond. Misschien dat het helpt. Intussen is Max ook wakker, dus kan die ook uit bed gehaald worden. Als ik z’n luier verschoon blijkt de luieremmer verdwenen te zijn. Die vind ik vervolgens terug in de badkamer. Tja, zo kun je natuurlijk ook voorkomen dat een volle emmer een onfrisse geur in de slaapkamer veroorzaakt, al was het toch beter geweest als Sonja die emmer had laten staan en gewoon de vuilniszak die er in zit had vervangen.

08:20 Sonja is nog bezig met Max te voeren dus zal ik Tom maar naar school brengen. Sonja is het er weer eens niet mee eens dat ik ‘m opjaag; volgens haar zou hij daardoor dat gedrag over gaan nemen. Juist ja, en dat Duitse gedrag van z’n moeder neemt-ie niet over zeker? Hij zal toch moeten leren om door te werken, Sonja vind het dan wel prima als hij z’n eigen trage tempo draait en dan te laat op school komt, maar daar denk ik toch net iets anders over.

09:00 Tom is afgeleverd, ik ben weer terug, dan kan ik nu meteen door naar de Nettorama.

09:45 Dat ging lekker snel! De voordelen van boodschappen doen rond deze tijd bij de Nettorama: volop parkeerplaatsen, bijgevulde rekken en weinig klanten. Dat schiet tenminste op. Bij het afrekenen wil de giropas weer eens niet en beweert het pinapparaat dat de pas ongeldig is. Een keer de magneetstrip afvegen en vervolgens de pas langzaam door het apparaat trekken blijkt zowaar te helpen. Mooi, dan hoef ik tenminste m’n laatste contant geld niet uit te geven.

12:00 Eindelijk eens een keer een positieve ontwikkeling: de fietsenboer belt op om te vertellen dat m’n nieuwe fiets morgen daar afgeleverd wordt en ik ‘m na 16:00 uur op kan halen. Jippie! Nu alleen die twee oude fietsen nog zien te verkopen.

13:15 Sonja is terug van een bezoek aan WZI, naar verluidt krijgen we aan het einde van de week dan eindelijk te horen of we onze WWB-uitkering gaan krijgen. Nu was ik eigenlijk van plan om naar boven te verkassen om daar verder te kunnen werken, maar natuurlijk worden die plannen weer gedwarsboomd: Sonja deelt mede dat ze “even wil gaan liggen”, ze zou moe zijn omdat ze ‘s nachts weinig zou slapen. Da’s dan weer typisch Sonja: waarom zou je moeite doen om de oorzaak daarvan te achterhalen en het probleem vervolgens op te lossen, als je ook gewoon elke middag in bed kunt gaan liggen en je daarmee meteen ook maar even aan je huishoudelijke verplichtingen kunt onttrekken?

15:00 Sonja was Tom op gaan halen, die vervolgens bij iemand anders ging spelen. Alweer krijg ik niet de kans om naar m’n werkkamer te verdwijnen, want Sonja moet nog “even” iets met foto’s doen en d’r e-mail ophalen. Het lijkt me dat je zoiets ook gewoon beneden in de huiskamer zou moeten kunnen doen.

16:00 Max heb ik naar bed gebracht, zelf ga ik maar eens lekker onderuit in een heet bad.

17:20 Uitgebadderd, en Sonja blijkt vertrokken te zijn zonder dat even mede te delen. Max ligt nog steeds te slapen. Gezien het tijdstip zal ik maar alvast aan het eten beginnen, althans het voorbereidende werk. In dit geval houdt dat in: aardappels schillen, want voor vanavond staat er boerenkoolstamp met spekjes en hamreepjes op het menu, en uiteraard de obligate rookworst. Geen haute cuisine, maar gewoon degelijke Hollandse kost.

17:45 Ik ben net begonnen als Sonja en Tom thuiskomen. Dat komt goed uit, want dan kan ik na het schillen tenminste meteen verder. Ik heb intussen bijgeleerd: er gaat bij mij geen pan meer op het fornuis als de eters nog niet thuis zijn; m’n eten is te vaak de mist in gegaan doordat niet iedereen op tijd thuis was. Tom gaat z’n kamer opruimen, Sonja gaat ‘m naar het schijnt helpen en daarnaast ook nog eens verder hobbyen op haar laptop.

18:15 Max is wakker. Sonja brengt ‘m naar beneden (hij is zowaar aangekleed) en verdwijnt dan weer naar boven.

19:50 Het eten ging er zowaar goed in, beetje te weinig boter er doorheen maar voor de rest prima. Voor Max was het iets nieuws, en hij wist er wel weg mee. Dat zal ongetwijfeld iets te maken hebben met het feit dat het een aardappeleter is (Tom is meer voor pasta) en er eigenlijk iets teveel aardappelen inzaten. Voor Tom is het bedtijd, en zoals altijd gaat dat weer met tegenzin en de nodige vertraging, maar uiteindelijk krijg ik ‘m toch in bed.

20:40 Zo, en dan nu weer op de bank voor de TV. De eerste 10 minuten van CSI heb ik gemist maar dat zal wel niet zo’n probleem zijn. Bovendien kijk ik dat meestal toch niet, maar ik heb even geen animo meer om wat anders te gaan doen.

21:30 Door nu naar wat ik eigenlijk wilde zien: ‘Herman helpt’, waarin chef-kok Herman den Blijker weer eens lekker bezig gaat. Ik moet zo onderhand uit gaan kijken, voor ik het weet ga ik koken nog leuk vinden…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder