Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Terug naar het ondernemingsplan | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

07:30 Sonja en ik staan min of meer tegelijk op, Sonja gaat naar beneden om ontbijt te maken (en Tom’s lunch), ik ga eerst Tom wakker maken en vervolgens Max uit bed halen.

08:20 Als ik de ontbijtrommel opruim zie ik dat de keuken weer een bende is. De afwas is intussen weggewerkt, maar het afdruiprek opruimen was weer teveel moeite. Het afvalbakje op het aanrecht zit vol, plus een berg er bovenop, het was dus ook al teveel gevraagd om dat even buiten in de vuilnisbak te kiepen. Op m’n koelkast zwerven een rookworst en een zak broodjes rond. Het ontgaat me volledig waarom ze die eigenlijk meegebracht heeft; in zo’n zak zitten 10 kleine zachte broodjes en dat kost meer dan een heel brood (waar we langer van kunnen eten). En dan maar roepen dat we zuinig aan moeten doen.

De koffie zit nog in de kan, maar het koffieapparaat heeft zichzelf inmiddels uitgeschakeld. Ook de koffie overgieten in de thermoskan is al weer teveel werk voor Sonja. Dat moet nog wat worden als we straks inderdaad gescheiden zijn en ze (a) alles zelf zal moeten doen en (b) rond moet komen van 70% van het minimumloon plus de kinderbijslag. Ik kan me niet voorstellen dat ze dat gaat redden, niet zolang ze vast blijft houden aan het leventje vol geld, luxe en gemakzucht waarmee ze ruim 20 jaar opgegroeid is.

08:30 Met een niet ongebruikelijke vertraging gaat Sonja Tom naar school brengen. Ik betwijfel of hij nog op tijd zal zijn. De les begint om 08:45 uur en van de ouders wordt verwacht dat ze om 08:40 uur het lokaal verlaten hebben zodat de les ook op tijd kan beginnen. Op donderdag begint Tom echter met gymles, en dat betekent dat hij even geholpen moet worden met omkleden. Sonja heeft in haar tempo zeker tien minuten nodig om op school te komen, omkleden kost ook nog eens minstens vijf minuten, dus ergens moet het mislopen.

09:00 M’n speelgoedhandel zal even moeten wachten, vandaag ga ik m’n tijd maar eens besteden aan m’n ondernemingsplan.

16:30 Ik ben behoorlijk moe en ga dus eerst maar eens even liggen. Over een half uurtje ben ik dan weer terug om eten te koken. Vandaag staat er bloemkoolschotel op het menu, deze keer niet met aardappelpuree maar met aardappelschijfjes.

18:00 Ik was kennelijk vermoeider dan ik dacht, want ik ben in slaap gevallen en net pas wakker geworden. Sonja is intussen zelf maar eten gaan koken. Ze heeft zich wel erg gemakkelijk gemaakt: volgens het recept moet de bloemkool in kleine roosjes gesneden worden, maar Sonja heeft ze gewoon laag afgesneden waardoor er alleen een stuk of zes grote rozen in de ovenschaal liggen.

19:00 Bedtijd voor de kids, en voor mij weer tijd om verder te gaan met m’n ondernemingsplan.

22:30 Sonja gaat naar bed, ik werk nog even door en ga daarna weer spelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder