Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Restafval | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

07:15 De wekker gaat weer af, Sonja staat zo te horen onder de douche.

07:30 Sonja is terug in bed gekropen en heeft op de overloop het licht aangedaan om te kunnen lezen. Ze kan net zo goed de schemerlamp op de slaapkamer aandoen, wakker word ik er toch wel van en bovendien is het tijd om op te staan.

07:35 Ik sta op, meteen gevolgd door Sonja. Ik ga beneden voor het ontbijt zorgen, aan Sonja de taak om de kids uit bed te halen. De keuken is zoals gewoonlijk weer een puinhoop: een deel van de afwas op het afdruiprek, een deel van de afwas nog helemaal niet gedaan, en een hoop afval op het aanrecht.

Ons restafval, doorloopt als regel drie stappen: eerst in een afvalbakje op het aanrecht, als dat bakje vol is wordt het geleegd in de vuilnisbak buiten (een vuilniszak in een vuilnisbak), als de zak vol is gaat die de grijze container in die vervolgens eens in de twee weken door de Gemeente geleegd wordt. Dus wat doe je als de vuilniszak vol zit? Dan haal je ‘m uit de vuilnisbak, bindt ‘m dicht, gooit ‘m in de container en vervangt ‘m door een lege zak.

Maar niet als je Sonja van Baardwijk-Holten heet. In dat geval blijf je er gewoon afval ingooien tot de deksel niet meer dicht kan en laat je wat dan nog over is op het aanrecht liggen. Het is belachelijk, maar het is kennelijk nog steeds teveel gevraagd om zelf die vuilniszak even te vervangen.

08:20 Sonja gaat Tom naar school brengen en neemt Max mee, ik verhuis naar boven (deze keer op aanraden van Sonja) om verder te werken aan m’n bedrijfsplan.

12:20 Sonja heeft Max in bed gelegd en is vervolgens Tom op gaan halen, om vervolgens zonder hem terug te komen: hij is bij een vriendje spelen.

14:15 Sonja vertrekt nogmaals om Tom op te gaan halen en neemt Max mee. Ze kondigt nu al aan dat ik “het straks moet overnemen”.

15:30 Sonja komt zuchtend en steunend de trap op, laat het bad vollopen en deelt mede dat ze een uurtje rust wil. Vrij vertaald: ik moet beneden gaan zitten en Sonja zien we dan wel verschijnen als het eten klaar is.

17:15 Tijd om eten te gaan koken. Vandaag een makkelijke hap op het menu: bami (kant en klaar van de Nettorama, 8 minuten in de magnetron) en loempia.

19:15 Tom wil weer eens niet naar bed. Hij zal toch moeten. Sonja neemt ‘m mee naar boven, ik ga voor de tweede aflevering van ‘The Simpsons’ en gebruik de reclametijd om voor Max een flesje melk te regelen. Oh kijk, Sonja heeft zich met het afval bemoeid: het afval wat op het aanrecht lag zit nu in een vuilniszak die in de keuken tegen de keukendeur ligt.

19:40 Sonja komt Max halen en neemt ‘m mee naar boven. Afgaande op haar gedrag is ze weer eens niet blij. Geen idee wat nu weer het probleem is.

20:05 Sonja verkondigde een uur geleden nog dat ze moe was, maar desondanks is ze toch weer naar beneden gekomen, samen met Max. Het lijkt me dat Max gewoon door naar bed zou kunnen; ik zal wel weer iets over het hoofd gezien hebben of zo. Ze zullen toch allebei zo naar bed verdwijnen, want Sonja had al gevraagd of ik om 20:30 naar ‘2 Fast 2 Furious’ wilde kijken.

22:30 Leuke film. En dan nu door naar—daar is-tie weer—Harry Potter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder