Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
De maat is vol | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

07:15 De wekker begint te piepen, Sonja blijkt niet in bed te liggen.

07:35 Afgaande op de geluiden zijn de kids nog niet wakker en is Sonja aan het afwassen geslagen. Als ik Tom wakker wil gaan maken blijkt hij al wakker te zijn. Da’s positief, dat scheelt weer in het werk. Max wordt ook wakker, die haal ik dan ook maar meteen uit bed. Pyama uit, schone luier om, aankleden, en naar beneden.

07:45 Sonja is al bezig met het ontbijt, de afwas blijkt (geheel niet tot mijn verbazing) weer in Sonja-stijl gedaan te zijn: alles op het afdruiprek, en laat maar staan. De kraan druppelt rustig door; ook een kraan helemaal dichtdraaien behoort niet tot Sonja’s vaardigheden, al verschuilt ze zich zelf achter het smoesje dat het leertje niet goed is. Dat is dan wel een variabel leertje, want als ik de kraan dichtdraai drupt-ie niet.

07:55 Normaliter neemt Sonja ‘s ochtends bij het ontbijt het voeren van Max voor haar rekening, maar daar heeft ze kennelijk geen zin in al zegt ze het niet. Max wordt met stoel en al mijn richting in geschoven, gevolgd door z’n boterham, dus is wel duidelijk wat de bedoeling is.

08:20 Sonja gaat Tom naar school brengen, ik ga m’n e-mail ophalen. Verrassing van Microsoft: weer een stapel beveiligingsupdates, en deze keer een flinke stapel. Meestal is het hooguit 1 à 2 MB, vaak zelfs minder, deze keer moet er maar liefst zo’n 40 MB geïnstalleerd worden. Andere verrassing: een mailtje van Blogger met antwoord op een “verzoek om informatie over mijn Blogger account” en een link waarmee ik m’n wachtwoord kan veranderen. Da’s raar, want daar heb ik helemaal niet om gevraagd. Toch maar eens even een mailtje terugsturen, want dergelijke geautomatiseerde antwoorden worden altijd onmiddellijk verzonden, en daardoor lijkt het erop dat rond middernacht iemand geprobeerd heeft zich toegang tot m’n account te verschaffen.

08:50 Sonja is weer terug, weet te vertellen dat ze nog wat op d’r laptop moet doen en verdwijnt naar boven. Naar eigen zeggen heeft ze ongeveer anderhalf uur nodig. Sonja kennende is dat anderhalf uur in vrouwenminuten, dus die zal ik de komende drie à vier uur niet terugzien.

10:15 Max ruikt naar poepluier, dus die mag even naar boven voor een schone luier. Terwijl ik daarmee bezig bent begint hij ook nog eens te gapen en in z’n ogen te vrijwen. Aha, moe! Dan kan hij meteen door z’n bed in, wat hij nog zonder protest toelaat ook.

11:45 Sonja gaat Tom ophalen, op het moment dat ze wil vertrekken gaat de bel en staat dezelfde vent aan de deur die gisteren de watermeter vervangen heeft. Wat hij komt doen? De watermeter vervangen. Euh, dat heb je gisteren al gedaan? Oh ja. Kennelijk heeft hun PDA wat kuren. Door de bel is Max wakker geworden, dus die kan uit bed.

12:15 Sonja is terug, lunchtijd.

13:00 Sonja gaat met Max koffiedrinken bij een vriendin (nee hoor, Max krijgt nog geen koffie).

14:50 Ik stuur Tom naar boven om z’n tanden te gaan poetsen. Over tien minuten moeten we weg, want het is weer eens tijd voor z’n halfjaarlijkse controle bij de tandarts.

15:20 Exact op tijd lopen we de wachtkamer binnen. Net als ik ga zitten is Tom al aan de beurt. Zo snel is het nog nooit gegaan, ik was al ingesteld op een kwartier wachten. Z’n gebit is prima in orde, en vijf minuten later staan we al weer buiten.

15:25 Aangezien we toch tijd overhebben nu gaan we eerst nog maar even kijken of opa thuis is, die woont toch vlakbij. Die blijkt weer eens niet thuis te zijn, dus rijden we door naar huis.

15:45 Precies drie kwartier na vertrek zijn we weer terug. Tom gaat buiten spelen.

16:05 Nou, dat heeft ook niet lang geduurd: Tom is al weer terug.

18:05 Sonja is nog steeds niet terug en het is nog maar afwachten of ze op de terugweg nog even boodschappen zal doen. Dan zal ik maar alvast gaan bedenken wat ik nog te eten kan maken.

18:10 Sonja en Max komen weer thuis, en inderdaad heeft ze geen boodschappen gedaan. Bij gebrek aan beter komt er vandaag spaghetti op het menu. Gehakt, champignons, een gesnipperde ui en een tomatensaus er doorheen, en klaar is kees.

18:25 Sonja had aangeboden om de saus te maken, maar ze vind het kennelijk belangrijker om samen met Tom ‘Lego Star Wars’ te spelen op de PC. Dan doe ik ook dat maar zelf; meer moeite dan een blik tomatenprut opentrekken wordt het echter niet.

18:50 Tom vraagt of hij nog even (met z’n mama) ‘Lego Star Wars’ mag spelen. Prima, het is tenslotte nog geen bedtijd, maar als het bedtijd is moet-ie wel naar bed.

19:00 Ik vertel Tom dat het bedtijd is, maar dat wordt door hem en Sonja genegeerd. Vijf minuten later nog een keer hetzelfde verhaal. Dan ga ik Max maar alvast in bad stoppen.

19:20 Max is weer schoon en in z’n pyama gehesen, nu nog even een flesje melk naar binnen en dan is het bedtijd. Tom en Sonja gaan nog steeds door met spelen.

19:30 Ik breng Max naar bed, als ik terugkom is het kennelijk nog steeds geen bedtijd voor Tom.

19:45 Goh, zowaar, Sonja brengt Tom eindelijk naar bed. Het is dat de PC gecrasht was, anders was het waarschijnlijk nog later geworden. Deze zoveelste ondermijning van het vaderlijk gezag bewijst maar weer eens dat mijn mening in dit huishouden niet telt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder