Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Heel lang uitslapen | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

12:20 Schandalig gewoon. Ik ben net tien minuten geleden wakker geworden toen Sonja Max naar bed bracht. Gauw opstaan en maar meteen aan het werk, want ik heb nu wel erg veel tijd verspild.

12:30 Zo, bakkie koffie gepakt, brood uit de diepvries gehaald voor m’n nogal verlate ontbijt, dan nu aan de slag voor de volgende lichting aanbiedingen.

15:00 Ook die stapel aanbiedingen is op eBay gezet, dan kan ik nu weer verder met het opzetten van m’n andere winkel.

16:40 Helaas pindakaas, ik moet er al weer mee ophouden. Sonja vindt dat ik maar eens even met Max buiten moet gaan wandelen. Dat is duidelijk weer een suggestie waarop maar één antwoord mogelijk is, dus zet ik m´n laptop uit en ga met Max een eindje wandelen.

17:05 Zo heel ver kan Max nog niet lopen, dus zijn we met twintig minuten weer terug. Tijd nu om eten te gaan koken. Dat wil zeggen, nadat ik eerst wéér puin geruimd heb in de keuken. Er ligt wéér een berg afval op het aanrecht, maar de vuilniszak die nog steeds buiten ligt is inmiddels vol. Dat betekent dus: eerst die zak dichtbinden en in de container gooien, vervolgens een nieuwe zak in de vuilnisemmer hangen, en daar kan dan vervolgens het afval in.

Er staat ook nog een stapel afwas, maar die laat ik even voor wat het is. Uit oogpunt van efficiency ga ik eerst beginnen met eten koken (op het menu: spruitenschotel, in dit geval een mix van spruitjes, gekookte aardappelen en in stukjes gesneden speklappen). Eerst aardappelen schillen en spruitjes schoonmaken, die vervolgens opzetten om te koken, en terwijl dat loopt kan ik dan afwassen. Eén positieve ontwikkeling: Sonja droogt af.

17:30 De afwas is gedaan, verder weer met het eten. Even de speklapjes in stukjes snijden en bakken, vervolgens de inmiddels gare aardappelen en spruitjes erbij, mengen, en we kunnen aan tafel.

19:15 Ik ga Max in bad stoppen, daarna krijgt hij nog z’n fles melk en dan kan hij naar bed.

19:45 Kleine wijziging: Max krijgt z’n fles, maar blijft vervolgens lekker warm bij Sonja op schoot liggen.

20:00 Vanavond de eerste aflevering van de Amerikaanse editie van Gordon Ramsay: Herrie in de keuken—al vind ik de oorspronkelijke titel (Hell’s Kitchen) toch leuker. Twee weken met Gordon, wat zullen die kandidaten moeten afzien. Daar staat dan wel weer tegenover: als je Gordon Ramsay overleeft kun je werkelijk alles aan.

21:00 Dat was inderdaad leuk. Niet zozeer voor de kandidaten (en al helemaal niet voor degene die moest vertrekken) maar wel voor mij. En dan wacht mij nu weer… inderdaad, m’n winkel. Het grote nadeel van het ding: Open Source software (osCommerce) op een Linux server, dus niks van het gebruikelijke makkelijke Windows-gedoe waarbij je een hoop werk uit handen wordt genomen. Nee, alles zelf doen en geen handleiding. Wel ontzettend leerzaam, en gelukkig is er het Nederlandse osCommerce forum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder