Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'zen2life'@'localhost' (using password: NO) in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home3/zen2life/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Over eten thuis en bij de Marine | Planeet Jeroen
Hoogbegaafde autist overleeft in een niet-autistische wereld

00:10 Van Gordon Ramsay: Nog meer herrie in de keuken word je niks wijzer: geen commentaar (behalve het doorlopende commentaar van Ramsay himself), alleen maar een registratie van wat er in de keukens gebeurt, en voor een groot deel is ook dat een herhaling. Ik heb inmiddels wel het nodige medelijden met de beide sous-chefs: allebei een collectie klunzen onder zich (ondanks dat het vrouwenteam in totaal 71 jaar kookervaring heeft) en Ramsay boven zich. Met de name de sous-chef die het vrouwenteam onder haar hoede heeft wekt sterk de indruk dat ze zwaar gefrustreerd is. Goed, dat zou ik ook worden als ik voor Ramsay zou werken; ik vraag me af hoe die man z’n personeel weet te houden.

07:45 M’n wekker is nog niet afgelopen, maar ik word al wel half wakker omdat Sonja Max uit bed aan het halen is.

08:00 De wekker loopt af, maar m’n bed is zo lekker warm dat ik nog maar even blijf liggen.

08:40 Toch maar opgestaan, en dan moet ik nog opschieten ook want de afvalcontainer staat nog niet buiten, en ergens in de komende twintig minuten zou die geleegd moeten worden. En ik vertrouw er maar niet op dat Sonja de container al buiten heeft gezet.

08:45 De container staat voor aan de straat, nu even gauw m’n ontbijt maken. Als ik nu vertel dat de zak chips die Sonja gisteren uit de kast heeft getrokken nog steeds op de koelkast blijkt te liggen en niet is opgeruimd, is iemand dan nog verbaasd? Dacht ik al…

08:50 Sonja verdwijnt naar boven zonder iets te zeggen; niet dat ze naar boven gaat, niet wat ze gaat doen, niet wanneer ze terug denkt te zijn. Dat moet ik eens proberen.

09:30 Net nog even met Max op schoot gezeten om de Teletubbies te kijken, en dan is het nu weer tijd om aan het werk te gaan.

11:00 Het werk wordt even onderbroken: Max is weer toe aan een uurtje slapen.

13:15 Max is weer wakker, die zal wel honger hebben. Ik haal ‘m uit bed, breng ‘m naar beneden en zet ‘m even in de box. Hij krijgt zo eten, maar ik moet eerst even het net gewassen beddengoed buiten ophangen.

14:15 De aanbiedingen voor vandaag zijn geplaatst, dan kan ik nu weer verder met m’n andere winkel. Leuk om te zien: na z’n Teletubbies zit Max naar de Tweenies te kijken, die druk bezig zijn met ritmisch op de grond te stampen—en Max klapt mee. :-)

15:30 De volgende onderbreking. Ik moet nog even een wandeling maken naar de brievenbus, en aangezien die niet zo heel ver weg is mag Max mee. Niet in de buggy natuurlijk, maar lopend. Tegen dat we dan terug zijn (over een half uurtje) is-tie zo moe dat hij direct door kan naar bed.

16:15 Et voila, ook dat hebben we weer gehad. Wandeling gemaakt, post verstuurd, en Max in bed gelegd. Terug aan het werk maar weer.

18:00 Sonja gaat vandaag voor junkfood op het menu: frietjes en frikandellen. Niet gezond, wel lekker. Minder geslaagd: vanmiddag hebben we de beslissing binnengekregen over onze aanvraag voor een WWB-uitkering. Afgewezen omdat we teveel geld zouden hebben. Zie m’n weblog Reïntegratieleed voor een uitgebreider commentaar.

19:00 Voor Max is het weer bad—fles—bed. Daarna weer verder met m’n webwinkel tot het weer tijd is om voor de TV neer te ploffen.

21:30 Volgende aflevering van Herman helpt. Deze keer bij de Onderzeedienst van de Koninklijke Marine.

22:30 Die lui aan boord van die duikboten krijgen wel behoorlijk goed te eten; de zandhazen van de Koninklijke Landmacht zullen nu stinkend jaloers zijn. Nog even verder met m’n winkel en dan naar bed.

23:45 Bedtijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuwste column
Politie Eindhoven weigert lastige vragen te beantwoorden
Dat het Openbaar Ministerie niet gediend is van 'lastige' vragen wisten we al. Bij de politie heerst echter dezelfde mentaliteit.
Lees verder...
Nu verkrijgbaar!
Fictie
Na de non-fictie ben ik mij nu ook gaan wijden aan het schrijven van (Engelstalige) fictie.
Lees hier verder